edyta_10 23.04.2008 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 Masz racje że cena względna. Chciałam tylko porównać i jest tak że ja też za ceramiczna (Robena) zapłaciłam coś koło 19 tys. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia i grzegorz 19.05.2008 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 Witam Prince Szybciutko Wam rośnie ten domek! Wiem ,że każdy dom buduje sie inną techniką dlatego róznie to wygląda. Myśmy zaczęli w marcu a mamy dopiero parter. Podoba mi się bardzo Wasz projekt. Będę śledzić dalsze etapy.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prince 19.05.2008 08:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 Kasia Dziękuję za miłe słowa. Fakt nasz domek rośnie dość szybko, ale na tym etapie to chyba norma. Jak zaczną się prace wewnątrz, to pewnie efekty nie będą już tak widoczne i będzie się to wszystko ciągnąć i dłużyć. Tym bardziej, że ja jestem strasznie niezdecydowaną osobą i niektóre problemy decyzyjne strasznie dużo czasu mi zajmują… A to właśnie przy wykańczaniu domu co chwila trzeba podejmować rozmaite decyzje. Cóż zobaczymy jak to będzie. Póki co wybieram kolor okien. I nie wiem czy złoty dąb czy orzech czy może jeszcze inny kolor wybrać. A Wasz domek też zapowiada się bardzo ciekawie. Będę śledzić postępy. Pozdrawiam Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 19.05.2008 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 Wow! jestem po wrażeniem- tempo błyskawiczne.. Może jeszcze troszkę i Was dogonię. Chętnie popodglądam postępy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prince 19.05.2008 10:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 Monis Myślę, że szybciutko nas dogonicie. U Was też tempo prac jest imponujące. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 23.05.2008 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 No a jeżeli chodzi o wybór koloru okien- mam to samo. Już się zdecydowałam, że na zewnątrz brązowe a w środku białe- ale znowu mnie nachodzi czy nie zrobić też brązowych w środku... Jestem tragiczna jeżeli chodzi o gmatwanie sobie żcyia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prince 26.05.2008 06:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Monis, Nie przejmuj się - nie ty jedna gmatwasz sobie życie w ten sposób. My w piątek w końcu podjęliśmy decyzję, że kolor okien to będzie obustronny orzech. Jednak póki nie zostanie wpłacona zaliczka, to 100% pewności nie będzie. Poza tym mam jeszcze problem z wyborem gęstości szprosu. Mamy kilka ofert na okna, ale teraz nie możemy zdecydować się na firmę. Ot cała ja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 26.05.2008 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Ach te szprosy... Ja już z góry wiedząc, że będę miała problemy z decyzją jakie wybrać- postanowiłam w ogóle nie robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prince 26.05.2008 10:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 A ja się od początku upierałam przy szprosach i bez nich nie wyobrażam sobie naszego domu. Choć będą to rzecz jasna takie oszukane szprosy – wewnątrz szyby. Marzyły mi się takie szprosy z prawdziwego zdarzenia, ale cóż rzeczywistość (cenowa oczywiście) ostro zweryfikowała moje zapędy, podobnie jak marzenia o drewnianych oknach. To był taki wybór coś za coś, bo rezygnując z drewnianych okien zdecydowaliśmy się na dachówkę ceramiczną. Ale czy to był słuszny wybór? Któż to wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 26.05.2008 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Chciałaś mieć szprosy "z prawdziwego zdarzenia", ale pomyśl sobie, że takie szprosy wewnątrz szyby cą o tyle lepsze, że się nie kurzą Nie musisz latać ze ścierką i wycierać, czyścić, szorować My też mamy dachówkę ceramiczną, a okna PCW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prince 26.05.2008 13:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Wiem, wiem, że takie oszukane szprosy łatwiej utrzymać w czystości. Moja kuzynka ma takie „prawdziwe” szprosy w drewnianych oknach i przy każdym myciu wyzywa na nie niemiłosiernie. No, ale jej okna wyglądają pięknie. Ale co tam, nasze PCW też będą śliczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 27.05.2008 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Witam Prince, chciałam zapytać o dachówkę - jaki to produent, typ i kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prince 27.05.2008 11:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Witam Prince, chciałam zapytać o dachówkę - jaki to produent, typ i kolor? Jest to dachówka ceramiczna niemieckiej firmy Bogen/Bogener Dachziegel, w Polsce często występuje jako Dachy Bawarii. Model: holenderska płaska INNOVO12, kolor czerwona angoba/czerwień angobowana. Tu info ze strony producenta: http://www.bogener-dachziegel.de/index.php?id=153&L=4 Dachówka ta jest chyba niezbyt popularna w Polsce, ale nam się bardzo spodobała. Szczególnie kolor i fakt, że się za bardzo nie świeci, mimo że jest z angobą. Dekarze byli z niej zadowoleni. Chwalili, że jest równa, ma dobre zamki i bardzo niewiele odpadów. W większych hurtowniach z dachami można ją dostać bez problemu. Koszt tej dachówki na dom + garaż wraz ze wszystkim dodatkowymi dachówkami (skrajnymi, wentylacyjnymi itp.) wyniósł nas troszkę powyżej 19 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 27.05.2008 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Dzięki za szybką odpowiedź. Tak mi się wydawało, że to jakaś mniej popularna, ale zdjęcia często przekłamują. Bardzo ładnie się prezentuje. A ile metrów dachów pokrywaliście w sumie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prince 27.05.2008 11:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Dzięki za szybką odpowiedź. Tak mi się wydawało, że to jakaś mniej popularna, ale zdjęcia często przekłamują. Bardzo ładnie się prezentuje. A ile metrów dachów pokrywaliście w sumie? W sumie powierzchnia dachu do pokrycia wyniosła mniej niż 260 m2 (niecałe 180 na dom, i trochę ponad 80 na garaż) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 27.05.2008 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Śliczny domek.Też jestem fanką dwuspadowców. Chcieliśmy typową stodołę ale niestety musieliśmy ją złamać w literkę L. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mowaleria 29.05.2008 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 Co do tego sprzątania - zamiatania w salonie to muszę ci powiedzieć że ja wciąż latam z miotłą i efekty są, ale bardzo krótkotrwałe. Mąż mnie już wyzywa że jak będę tak wciąz zamiatać to zetrę całą "powłokę chudziaka" i będę miała tylko piasek z zasypki. W niedziele już miałam tak ładnie posprzątane a elektryk i instalatorzy zaczęli kuć w ścianach i znów jest syf. Niech już się to skończy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 05.06.2008 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 O kurcze Trochę mnie nie było a tu już niedługo przeprowadzka Trzymam kciuki i będę na bierząco śledził Wasze postępy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prince 05.06.2008 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 O kurcze Trochę mnie nie było a tu już niedługo przeprowadzka Trzymam kciuki i będę na bierząco śledził Wasze postępy Oj do tej przeprowadzki, to jeszcze daleka i wyboista droga. Zwłaszcza, że czekamy i czekamy na kolejną transzę kredytu, a bank jak zwykle wszystko przeciąga w nieskończoność. No, ale do tego już się poniekąd przyzwyczailiśmy. Do tego murarz wróci do nas dopiero w przyszłym tygodniu. Pozostaje nam więc tylko czekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 10.06.2008 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 Prince świetne wykonanie dachu i podbitkę też już masz. Suuuper!!!! Widać że ekipa wie co robi. Podoba mi się bardzo. Aż wierzyć mi się nie chce że ten nasz domek taki ładny...... pychotka!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts