Monis 29.07.2008 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 Zrób koniecznie zdjęcia każdej ściany z przedowami, żeby później się nie stresować czy można wbić gwóźdź czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prince 29.07.2008 08:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 Monis, dzięki za radę. Taką samą udzielił mi wcześniej mój tata, w związku z czym każda ściana jest już w tym celu sfotografowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 29.07.2008 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 ja też u siebie naptrykałam, ale na zdjęciach wszystkie wyglądają tak samo narazie pamiętam co i jak - ciekawe jak będzie za kilka-kilkanaście lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prince 29.07.2008 08:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 No właśnie. Chyba muszę porobić osobne katalogi z każdym pomieszczeniem, żeby potem nie było zastanawiania się, który to konkretnie pokój i gdzie te kable są konkretnie położone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 29.07.2008 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 Mi jeszcze ostatnio mówili, żeby zrobić też zdjęcia rur doprowadzających do grzejnika.. Co o tym myślisz? :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prince 29.07.2008 09:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 Lepiej dmuchać na zimne. Jakieś rury już mam sfotografowane , ale jeszcze to sprawdzę i najwyżej te brakujące uwiecznię na fotografii, póki nie znikną pod tynkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 30.07.2008 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 witam, pierwszy raz obejzrałam wasz dziennik! gratulacje, domek na projekcie prezentuje się bardzo przytulnie i ładnie ) a robota wam idzi ejak z bicza strzelił! jestem ciekawa jakie macie koncepcje na wykonczenie (my właśnie powoli na tym etapie jestesmy i jesteśmy lekko "wykończeni" )) pozdrawiam i bedę zaglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prince 30.07.2008 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 mamamatinka Przejrzałam Twój dziennik i bardzo mi się spodobały Twoje pomysły na wykończenie. Ja jestem raczej zwolenniczką tradycyjnych wnętrz i spokojnych, jasnych barw. W salonie planuję ściankę z cegły ręcznie formowanej, taką też podmurówkę do barku na granicy kuchnia/salon i elementy kominka. W salonie, kuchni, wiatrołapie i korytarzu na podłodze będą płytki gresowe imitujące drewno. W pozostałych pokojach pewnie panele, jedynie w sypialni zastanawiam się nad jakąś mięciutką wykładziną. Wciąż jeszcze nie jestem zdecydowana na kuchnię. Bardzo podobają mi się białe, ale trochę obawiam się o ich utrzymanie w czystości. Nie planuję w kuchni zbyt wielu, a może i wcale wysokich szafek ani wiszących. Po pierwsze z uwagi na mój niewysoki wzrost i kłopoty z wydostaniem naczyń/produktów z wysokich półek. Poza tym kuchnia jest niewielka i nie chciałabym stwarzać efektu przytłoczenia. W celu przechowywania zostało wygospodarowane miejsce na spiżarnię. Dolną łazienkę planuję w kolorach piaskowo-brązowych, choć ostatnio chodzi mi też po głowie coś biało-niebieskiego. W górnej łazience chcę połączyć biel i zieleń, a do tego wiklinowe/ratanowe szafki. Jedynie w tzw. pokoju telewizyjnym być może zrobię odstępstwo od jasnych barw, ale to jeszcze nie jest pewne. Na pewno będą tam wisiały jakieś plakaty i zdjęcia z filmów. Na resztę pomieszczeń nie mam jeszcze konkretnych pomysłów. Cóż, takie są plany. Co z tego wyniknie to się okaże, zwłaszcza, że jestem osobą dość mocno niezdecydowaną i czasem zmieniającą koncepcję w ostatniej chwili. Czynnikiem decydującym będą też zapewne finanse jakie nam pozostaną na wykończeniówkę. A tego zawsze za mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 30.07.2008 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 o to widzę, że w wykończeniówce jestesmy pokrewne dusze )) u nas też miała byc ściana w salonie z ręcznie formowanej cegły, ale jednak nie zdecydowalismy się, cegła pojawia się tylko na kominku. - kuchnai u nas będzie biała (stat z ikei) - w tego co wiem, w utrzymaniu dobrze się sprawdza, a o iinej nawet nie myśle, ta mi się po prosut podoba i już )) ściany będa blado - gołąbkowe (niebieskie) w kuchni, blaty debowe, na podłodze quickstepy fazowane (panele) dość ciemny dąb (takie same jak w salonie), też wiszące szafki będą tylko dwie reszta klamotów w spiżarni jak u ciebie. duża łazienka u nas ma być właśnie niebiesko białe płytki do wys. 150 a delej farba dość głęboki niebieski kolor al enie lazur czy coś takiego. W sypialni u nas tez mam być miękka jasna wykłądzina dywanowa ))) hmm, no to zobaczymy co nam z tego wszystkieog wyjdzie )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prince 30.07.2008 13:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Rzeczywiście założenia wykończeniowe mamy podobne. Przyznam, że też myślałam o takiej właśnie kuchni z Ikei ( w grę wchodził też model Fagerland - takie sosnowe), ale okazało się, że ich szafki łącznie z blatem są wysokości 90 cm, a ja chcę mieć góra 86 cm. Obecnie mam 90 cm i jak dla mnie to ciut za wysoko na blat roboczy (tak to jest jak się ma niecałe 160 cm wzrostu ) Będę z zainteresowaniem Twoje postępy w wykańczaniu, bo coś czuję, że to będzie taki mój klimacik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 30.07.2008 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Prince, ale sprawdź w tej ikei czy faktycznie tak jest, bo jestem 100% pewna że nogi szafek kuchennych ikeowskich są regulowane i te 90 cm do ich maksymalna regulacja (ja akurat własnie chcę jak najwyżej). Według mnie można mieć różne wysokości. możesz sobie przeciez np. szafkę z płytą grzewcza dać niżej a inne wyżej, generalnie wydaje mi się, że zakres regulacji to ok. 10 cm na samej nodze a te 90 to maks. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 30.07.2008 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 a widzisz, z ciekawości na stronie ikei już doszłam o co chodzi - są różne rodzaje nóg albo takie stalowe albo plastikowe które zakrywasz cokolikiem (pewnie w przypadku kuchni nienowoczoesnej byłby cokolik a nie nogi na wierzchu) i wtedy te nogi mają zakres regulacji od 14,5 do 18,5. Niestety nie podają wysokości samych szafek więc nie wiem w sumie jaką wysykość minimalna mozna by uzyskać. Blaty też mają różne grubości. Nie żebym rekalmowała ikeę ))) ale wydaje mi się niemozliwe, żeby musowo musiało być 90 cm, bo chyba nawet na ekspozycji sporo kuchni ma mniej. pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prince 30.07.2008 14:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Sprawdzę rzecz jasna, ale z tego się orientowałam, to ich szafki mają wysokość min. 86 cm bez blatu, do tego blat min. 3 cm i dla mnie już za wysoko. Może źle zostałam poinformowana? Najlepiej będzie jak sprawdzę to osobiście czyli z miarą w sklepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 31.07.2008 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 wiesz co, mnie się zdaje że sama szafka (bez nóg ma 70 cm), no ale jeśli dodasz nogi na minimalnej wysokości czyli 14,5 + pare cm blatu to i tak wychodzi prawie pod 90 cm.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 02.09.2008 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 Prince obejrzałam Twoje inspiracje....zapowiada się bosko!!! Juz się nie mogę doczekać aż pooglądam fotki Twoich wnętrz. Trzymam kciuki za powodzenie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prince 02.09.2008 12:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 Dzięki Edyta za miłe słowa , Zobaczymy, co z tych boskich zapowiedzi wyniknie. Ciekawi mnie, co na te moje małe kafelki powie majster, zwłaszcza że w łazience chciałabym ułożone w karo. Teraz na tapecie jest piekarnik. Resztę sprzętu mogę kupić później, ale piekarnik muszę mieć teraz, bo ma być wbudowany w cegłę. Więc szukam i szukam. Pewne typy już mam i na dniach będę zamawiać. Na szczęście ekipa od wykończeniówki ma poślizg i przychodzi dopiero pod koniec września, więc jeszcze mamy czas. Ponoć pracują teraz u jakiejś kobiety, która ciągle im coś dodatkowego wymyśla i stąd to opóźnienie. Cóż, jeszcze nie wiedzą co ich czeka u mnie Pozdrawiam Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 02.09.2008 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 O to to... o to mi właśnie chodziło! tzn o prysznic. Na taki poluję... Czy te drzwi się zamykają na uszczelkę z magnesem? Jaka to firma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prince 02.09.2008 13:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 Monis, Czy drzwi mają uszczelką z magnesem to niestety nie wiem. W każdym bądź razie zamykają się sprawnie i sprawiają wrażenie solidnych. Sprawdzę wieczorem nazwę producenta oraz model kabiny i wówczas dam znać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 02.09.2008 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 ok to czekam z niecierpliwością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prince 03.09.2008 06:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 O to to... o to mi właśnie chodziło! tzn o prysznic. Na taki poluję... Czy te drzwi się zamykają na uszczelkę z magnesem? Jaka to firma? Kabina jest z firmy GTsanit. Model BF-309-L. Uszczelka jest magnetyczna. My kupiliśmy ją w niewielkiej hurtowni z wyposażeniem wnętrz. Ale znalazłam taką w Leroy Merlin: http://www.leroymerlin.pl/mpng2-front/pre?zone=zonecatalogue&renderall=on&idLSPub=1103211589&idEIPub=1176735117 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts