Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Mojego miejsca AiM

Recommended Posts

Zlew dotarł i jest super. Tylko strasznie ciężki! :roll: Nie mogę się doczekać aż będzie zamontowany.

A jeżeli chodzi o baterię, to jeszcze jej nie zakupiłam, ale ma być taka:

http://www.franke.pl/resources//Image/FRANKE/PRODUKTY/baterieduze/old_england_zloto_duzy.jpg

Marzyła mi się taka z dwoma oddzielnymi kurkami, ale że zlew będzie pod oknem to takie rozwiązanie nie wchodziło w grę, bo nie mogłabym otworzyć okna. :(

• Odpowiedzi 249
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jaka ładna kózka :D

Ja mam w obecnym mieszkaniu kozę, jest bardzo praktyczna, zwłaszcza, że ma drugie drzwiczki z boku do wkładania drewienek. W nowym salonie też będzie komin ceglany, tylko my murowaliśmy cegłę tak, aby jej nie tynkować. Myślałam o takiej kaflowej kozie http://sklep.euro-kom.pl/product_info.php/cPath/30/products_id/161 bo bardzo mi się podoba, ale im bliżej końca tym bardziej sie zastanawiam czy to nie przegięcie z tymi kaflami na tle cegły :roll: I chyba zrobimy taką normalną, żeliwną :D

Ma ona tylko jedną zasadniczą wadę (nie wiem czy kominek to ma bo nigdy nie miałam kominka) - strasznie wysusza powietrze, godzinę po odpaleniu czujesz ściągniętą skórę i gardło szczypie - zaraz trzeba odpalać nawilżacz...

Prześliczna ta „Twoja” kaflowa koza :D , też o takiej myślałam, ale właśnie ze względu na wykończenie z cegieł, nie zdecydowaliśmy się na kafle, bo jak dla mnie to byłby przesyt. Ale my mamy stosunkowy niewielki salon i sporo ceglanych elementów, a u Ciebie widzę, że tylko komin jest z cegły, więc można pomyśleć nad takim rozwiązaniem.

A jak będzie z tym suchym powietrzem to się okaże. Moi teściowie mają kominek i jakoś nie zauważyłam zjawiska suchości powietrza, ale jak będzie z koza, to zobaczymy. Dzisiaj albo jutro ma być już zamontowana, bo majstry śpią teraz na budowie i narzekają, że im zimno. :wink:

komplet do wc bardzo wdzięczny! :)

a koza z mojej bajki, więc moim zdaniem świetny wybór! :D u nas koza będzie tymczasowo na dole a potem powędruje na piętro do pokoju rekreacyjnego :)

a z tymi zmieniającymi się koncepcjami to norma chyba, choć nie jest łatwo, oj nie jest - najważniejsze, żeby potem nie biadolić, że się jednak zmieniło zdanie :)

Prince dziękuję za fotkę. Pies jest przeboski!!!! :D

Rób jak najwiecej fotek - później się świetnie ogląda. Mój już tak wyróśł że zapomniałam jak wyglądał za małego - wróciłam do fotek i tak mi się zrobiło ciepło .... był taki śliczny.

A teraz to dominator ;-)

W związku z tym że nie ma skończonego ogrodzenia (jak wiesz) to mój pies 7 okolicznych działek uznaje za swoje. Obszczekuje wszystko i wszystkich na tym terenie. Lata jak szalony i obsikuje okoliczne drzewa. Z rybakami łowi ryby. No po prostu ....... stróż całej wsi :D

http://img91.imageshack.us/img91/887/dsc02196ac8.jpg

Hej Prince, bardzo fajny domek szczególnie podoba mi się pomysł z brodzikiem z płytek, czy to podwyższenie to wylany beton?? Czy trzeba montować jakieś inne rury do odpływiu wody? Czekam na relację, szczególnie fotograficzną :)

pozadawiam

Same rury są standardowe, natomiast kratka odpływowa tworzy jedną całość z pionowym syfonem. Trzeba po prostu w Castoramie, tudzież innym sklepie poprosić o kratkę odpływową do brodzików wykładanych płytkami. Z kolei podwyższenie jest z betonu, będzie jeszcze pokryte jakąś specjalną gumą i dopiero na to będą szły płytki.

Pozdrawiam

Ja w kwestii tej mięciutkiej wykładziny :D Miałam taką w sypialni w naszym pierwszym mieszakaniu - jaśniutką i mięciutką. Była często prana, ale jak sprzedawaliśmy mieszkanie po 3 latach i wystawiliśmy meble, to było mi normalnie wstyd jak wyglądała :oops: Więcej takiej nie planuję :)

Czekam z niecierpliwością na fotki zafugowanej podłogi w salonie :)

Od Ciebie zależy los naszych podłog :wink:

Ja w kwestii tej mięciutkiej wykładziny :D Miałam taką w sypialni w naszym pierwszym mieszakaniu - jaśniutką i mięciutką. Była często prana, ale jak sprzedawaliśmy mieszkanie po 3 latach i wystawiliśmy meble, to było mi normalnie wstyd jak wyglądała :oops: Więcej takiej nie planuję :)

No właśnie, chyba jednak będą panele i co najwyżej jakiś miękki dywanik, który będzie można bez problemu wyprać.

Czekam z niecierpliwością na fotki zafugowanej podłogi w salonie :) Od Ciebie zależy los naszych podłog :wink:

Fuga będzie nie wcześniej niż w przyszłym tygodniu, bo najpierw ekipa musi się uporać z murkami w kuchni i z obudową komina. Wczoraj natomiast wybieraliśmy kolor fugi. Wybraliśmy orzechową z Mapei, ale na 100% to ja nie jestem pewna. :roll: Wszelkie brązy miały jakieś dziwne odcienie, o szarościach już nie wspomnę. Może korzystając z okazji, że mam jeszcze próbnik fug w domu, zrobię wieczorem zdjęcia i jutro wrzucę do dziennika w celu poradzenia się. :)

Bardzo fajna płyta. Napisz co to za model i czy jest zintegrowana z piekarnikiem?

Bo ja już tej lśniącej (znaczy była jak ją kupilismy) szklanej mam dość. Cały czas tylko myć i myć.

Jest to płyta gazowa HOTPOINT ARISTON PH 760 RF AN, występuję też chyba w białym kolorze i Inoxie.

http://www.topmarket.pl/plyty_gazowe/HOTPOINT_ARISTON_PH_760_RF_AN.php

Płyta nie jest zintegrowana z piekarnikiem. Ja piekarnik i płytę będę miała w dwóch różnych punktach kuchni. Mi bardzo zależało na funkcji brytfanna oraz na polu grzewczym z podwójnym płomieniem.

Początkowo miała być taka:

http://www.topmarket.pl/plyty_gazowe/HOTPOINT_ARISTON_PH_960_MST_AN_R.php

Jednak doszliśmy do wniosku, że jest za szeroka jak na gabaryty naszej kuchni.

Pozdrawiam

Ania