Prince 30.09.2008 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Zlew dotarł i jest super. Tylko strasznie ciężki! Nie mogę się doczekać aż będzie zamontowany. A jeżeli chodzi o baterię, to jeszcze jej nie zakupiłam, ale ma być taka: http://www.franke.pl/resources//Image/FRANKE/PRODUKTY/baterieduze/old_england_zloto_duzy.jpg Marzyła mi się taka z dwoma oddzielnymi kurkami, ale że zlew będzie pod oknem to takie rozwiązanie nie wchodziło w grę, bo nie mogłabym otworzyć okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 30.09.2008 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 spodziewałam się podobnej piękna! i myślę, że z jednym uchwytem jest wygodniejsza - odkręcasz i leci ciepła woda - z dwoma musisz kręcić zanim uzyskasz pożądaną temperaturę wody i łatwiej się poparzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 01.10.2008 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Jaka ładna kózka Ja mam w obecnym mieszkaniu kozę, jest bardzo praktyczna, zwłaszcza, że ma drugie drzwiczki z boku do wkładania drewienek. W nowym salonie też będzie komin ceglany, tylko my murowaliśmy cegłę tak, aby jej nie tynkować. Myślałam o takiej kaflowej kozie http://sklep.euro-kom.pl/product_info.php/cPath/30/products_id/161 bo bardzo mi się podoba, ale im bliżej końca tym bardziej sie zastanawiam czy to nie przegięcie z tymi kaflami na tle cegły I chyba zrobimy taką normalną, żeliwną Ma ona tylko jedną zasadniczą wadę (nie wiem czy kominek to ma bo nigdy nie miałam kominka) - strasznie wysusza powietrze, godzinę po odpaleniu czujesz ściągniętą skórę i gardło szczypie - zaraz trzeba odpalać nawilżacz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prince 01.10.2008 10:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Prześliczna ta „Twoja” kaflowa koza , też o takiej myślałam, ale właśnie ze względu na wykończenie z cegieł, nie zdecydowaliśmy się na kafle, bo jak dla mnie to byłby przesyt. Ale my mamy stosunkowy niewielki salon i sporo ceglanych elementów, a u Ciebie widzę, że tylko komin jest z cegły, więc można pomyśleć nad takim rozwiązaniem. A jak będzie z tym suchym powietrzem to się okaże. Moi teściowie mają kominek i jakoś nie zauważyłam zjawiska suchości powietrza, ale jak będzie z koza, to zobaczymy. Dzisiaj albo jutro ma być już zamontowana, bo majstry śpią teraz na budowie i narzekają, że im zimno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 01.10.2008 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 komplet do wc bardzo wdzięczny! a koza z mojej bajki, więc moim zdaniem świetny wybór! u nas koza będzie tymczasowo na dole a potem powędruje na piętro do pokoju rekreacyjnego a z tymi zmieniającymi się koncepcjami to norma chyba, choć nie jest łatwo, oj nie jest - najważniejsze, żeby potem nie biadolić, że się jednak zmieniło zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 03.10.2008 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Gratuluje postępów! I nowego nabytku of kors słodziak! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prince 03.10.2008 11:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Gratuluje postępów! Dziękuję I nowego nabytku of kors słodziak! Szkoda tylko wielka, że nasz piesek nie jest chociażby w połowie tak grzeczny, jak słodki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 03.10.2008 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Szkoda tylko wielka, że nasz piesek nie jest chociażby w połowie tak grzeczny, jak słodki e tam, każde dzięcię jest niegrzeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 08.10.2008 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 Prince dziękuję za fotkę. Pies jest przeboski!!!! Rób jak najwiecej fotek - później się świetnie ogląda. Mój już tak wyróśł że zapomniałam jak wyglądał za małego - wróciłam do fotek i tak mi się zrobiło ciepło .... był taki śliczny. A teraz to dominator W związku z tym że nie ma skończonego ogrodzenia (jak wiesz) to mój pies 7 okolicznych działek uznaje za swoje. Obszczekuje wszystko i wszystkich na tym terenie. Lata jak szalony i obsikuje okoliczne drzewa. Z rybakami łowi ryby. No po prostu ....... stróż całej wsi http://img91.imageshack.us/img91/887/dsc02196ac8.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prince 08.10.2008 06:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 Edyta, Twój piesek dalej jest boski, tyle tylko, że „trochę” większy. Z fotografowaniem naszego jest jeden kłopot, trudno go uchwycić w bezruchu, jedynie jak śpi nie stanowi to problemu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 08.10.2008 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 Edyta, Z fotografowaniem naszego jest jeden kłopot, trudno go uchwycić w bezruchu, jedynie jak śpi nie stanowi to problemu. Pozdrawiam Cóż... foty będą w stylu..."śpiacy pies 1" do "śpiacy pies 3843434" Buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Terry 08.10.2008 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 Hej Prince, bardzo fajny domek szczególnie podoba mi się pomysł z brodzikiem z płytek, czy to podwyższenie to wylany beton?? Czy trzeba montować jakieś inne rury do odpływiu wody? Czekam na relację, szczególnie fotograficzną pozadawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prince 08.10.2008 15:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 Hej Prince, bardzo fajny domek szczególnie podoba mi się pomysł z brodzikiem z płytek, czy to podwyższenie to wylany beton?? Czy trzeba montować jakieś inne rury do odpływiu wody? Czekam na relację, szczególnie fotograficzną pozadawiam Same rury są standardowe, natomiast kratka odpływowa tworzy jedną całość z pionowym syfonem. Trzeba po prostu w Castoramie, tudzież innym sklepie poprosić o kratkę odpływową do brodzików wykładanych płytkami. Z kolei podwyższenie jest z betonu, będzie jeszcze pokryte jakąś specjalną gumą i dopiero na to będą szły płytki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Terry 08.10.2008 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 Dzięki za błyskawiczną odpowiedź, będę śledziła dalsze prace w Waszym dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 16.10.2008 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 Ja w kwestii tej mięciutkiej wykładziny Miałam taką w sypialni w naszym pierwszym mieszakaniu - jaśniutką i mięciutką. Była często prana, ale jak sprzedawaliśmy mieszkanie po 3 latach i wystawiliśmy meble, to było mi normalnie wstyd jak wyglądała Więcej takiej nie planuję Czekam z niecierpliwością na fotki zafugowanej podłogi w salonie Od Ciebie zależy los naszych podłog Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prince 16.10.2008 13:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 Ja w kwestii tej mięciutkiej wykładziny Miałam taką w sypialni w naszym pierwszym mieszakaniu - jaśniutką i mięciutką. Była często prana, ale jak sprzedawaliśmy mieszkanie po 3 latach i wystawiliśmy meble, to było mi normalnie wstyd jak wyglądała Więcej takiej nie planuję No właśnie, chyba jednak będą panele i co najwyżej jakiś miękki dywanik, który będzie można bez problemu wyprać. Czekam z niecierpliwością na fotki zafugowanej podłogi w salonie Od Ciebie zależy los naszych podłog Fuga będzie nie wcześniej niż w przyszłym tygodniu, bo najpierw ekipa musi się uporać z murkami w kuchni i z obudową komina. Wczoraj natomiast wybieraliśmy kolor fugi. Wybraliśmy orzechową z Mapei, ale na 100% to ja nie jestem pewna. Wszelkie brązy miały jakieś dziwne odcienie, o szarościach już nie wspomnę. Może korzystając z okazji, że mam jeszcze próbnik fug w domu, zrobię wieczorem zdjęcia i jutro wrzucę do dziennika w celu poradzenia się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_z 20.10.2008 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 Bardzo fajna płyta. Napisz co to za model i czy jest zintegrowana z piekarnikiem?Bo ja już tej lśniącej (znaczy była jak ją kupilismy) szklanej mam dość. Cały czas tylko myć i myć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prince 21.10.2008 06:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Bardzo fajna płyta. Napisz co to za model i czy jest zintegrowana z piekarnikiem? Bo ja już tej lśniącej (znaczy była jak ją kupilismy) szklanej mam dość. Cały czas tylko myć i myć. Jest to płyta gazowa HOTPOINT ARISTON PH 760 RF AN, występuję też chyba w białym kolorze i Inoxie. http://www.topmarket.pl/plyty_gazowe/HOTPOINT_ARISTON_PH_760_RF_AN.php Płyta nie jest zintegrowana z piekarnikiem. Ja piekarnik i płytę będę miała w dwóch różnych punktach kuchni. Mi bardzo zależało na funkcji brytfanna oraz na polu grzewczym z podwójnym płomieniem. Początkowo miała być taka: http://www.topmarket.pl/plyty_gazowe/HOTPOINT_ARISTON_PH_960_MST_AN_R.php Jednak doszliśmy do wniosku, że jest za szeroka jak na gabaryty naszej kuchni. Pozdrawiam Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 21.10.2008 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 oczywiście, że czekoladowa fuga będzie dobrze wyglądać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prince 21.10.2008 12:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 oczywiście, że czekoladowa fuga będzie dobrze wyglądać! Też mi się tak wydaje. Czy mamy rację okaże się na dniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts