Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Mojego miejsca AiM

Recommended Posts

• Odpowiedzi 249
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Prince gartuluję realizacji Mojego miejsca. Tak z ciekawości spytam o schody (które podobaja mi się): robiła je jakaś lokalna firma? Mogą zrobić je powiedzmy w Lubelskim? Ile kosztowały?

Pozdrawiam Robert

Schody są z jesionu, kosztowały 8 tys. (materiał + robocizna). Zrobione są przez lokalnego stolarza (ze Swarzędza pod Poznaniem), więc obawiam się, że w Lubelskim nie da rady. :(

ojacie! :o

:D G R A T U L A C J E W I E L K I E! :D

niech Wam się mieszka jak najlepiej a nowy dom niech będzie prawdziwie Waszym Miejscem na ziemi! :D

bardzo ładnie tam u Was! :D

podłoga, drzwi, ceglana ściana - super! :D

i baaardzo ciekawa jestem kuchni! pokaż jak najszybciej! ścianki z piekarnikiem miodzio! :D

ojacie! :o

:D G R A T U L A C J E W I E L K I E! :D

niech Wam się mieszka jak najlepiej a nowy dom niech będzie prawdziwie Waszym Miejscem na ziemi! :D

bardzo ładnie tam u Was! :D

podłoga, drzwi, ceglana ściana - super! :D

i baaardzo ciekawa jestem kuchni! pokaż jak najszybciej! ścianki z piekarnikiem miodzio! :D

Dziękuję :D

A zdjęcia kuchni są już w dzienniku.

Pozdrawiam

O jaka fajna kuchnia! Mój Fagerland tylko z innym blatem :D

Uchwyty - hmmm chyba stylem pasowałyby te czarne Signera...

Szczerze mówiąc ja się powoli zbieram do wyprowadzki, kuchnia ma 3 lata, a listwy przyściennej nadal nie ma :oops: Ale to dlatego ze nie mogliśmy dopasować do koloru blatu.

A jak zlewozmywak? Planuję taki i trochę się obawiam o jego funkcjonalność.

Te czarne uchwyty niby pasują, ale jakoś do końca nie jestem do nich przekonana i wciąż szukam. :-? Chciałabym coś pod kolor baterii, ale jeszcze nie trafiłam na coś co by mnie powaliło, może to dlatego, że nie mam zbytnio czasu na intensywne szukanie.

Co do zlewu, to w użytkowaniu jest bardzo praktyczny. Aczkolwiek ja jestem z tych, co wszystko co się da upycham do zmywarki. 8) Jest sporo miejsca na mycie warzyw i innych produktów. Zaletą jest też to, że nawet jak w nim są brudne naczynia to ich nie widać. :wink: Nasz ma tylko jedną wadę, a mianowicie nie jest to zlew z Ikei, w związku z czym nie pasuje idealnie pod ich szafkę zlewową. Mam już pomysł na jego inne zamontowanie, ale to nastąpi dopiero przy wymianie zmywarki na taką pod zabudowę, czyli w bliżej nieokreślonej przyszłości. :D

Aha, rzeczywiście pisałas że masz fajniejszy zlew niż Domsjo, u nas niestety bedzie ten właśnie, ale trzeba szukać dobrych stron - przynajmniej będzie pasował na szafkę :wink: . Czarnymi uchwytami nawiązałabyś do piekarnika...

A okap jaki planujesz? Kuchenki mikro rustykalnej nie widziałam jeszcze, dlatego ja stawiam zwykłą za drzwiczkami szafy :)

Aha, rzeczywiście pisałas że masz fajniejszy zlew niż Domsjo, u nas niestety bedzie ten właśnie, ale trzeba szukać dobrych stron - przynajmniej będzie pasował na szafkę :wink:

Jak teraz widzę, to niedopasowanie zlewu, to już mi się wcale fajniejszy nie wydaje. :wink:

A okap jaki planujesz? Kuchenki mikro rustykalnej nie widziałam jeszcze, dlatego ja stawiam zwykłą za drzwiczkami szafy :)

Okap będzie biały rustykalny, z drewnianym wykończeniem pod kolor frontów. Konkretnego modelu jeszcze nie wybraliśmy.

Jeżeli chodzi o kuchenki mikrofalowe, to Smeg ma takie rustykalne maskownice do mikrofalówek. :o Ale taka maskownica kosztuje ok. 600 zł i „maskuje” tylko Smegi, a ja mam już upatrzony model Whirpoola. :)

ładnie to wyszło! :D

też bym dała czarne uchwyty :lol: takie w kolorze zlewu będą się za bardzo zlewać chyba - okap też mi się widzi czarny :lol:

faktycznie taki biały wałeczek będzie pasował na blat :)

pomysł z zakryciem zmywarki firanką świetny! :)

a pokażesz zlew z baterią z bliska?

ładnie to wyszło! :D

też bym dała czarne uchwyty :lol: takie w kolorze zlewu będą się za bardzo zlewać chyba - okap też mi się widzi czarny :lol:

O ile do czarnych uchwytów, to może i dam się przekonać, to jakoś czarnego okapu sobie nie wyobrażam. :o Ale szczerze powiedziawszy jeszcze nie szukałam. Może macie jakieś inspiracje?

a pokażesz zlew z baterią z bliska?

A zlew z baterią z bliska pokażę za jakiś czas, gdy bateria będzie poprawnie zamontowana, bo majster coś źle dociął i musi przyjechać to poprawić. :evil:

ikea (oczywiście :wink:) ma czarny okap:

http://www.ikea.com/PIAimages/40766_PE134571_S3.jpg

a na stronie (http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/categories/departments/kitchen/), gdy wejdziesz w kuchnie dla każdego możesz zobaczyć taki okap w użytku :) - właśnie z Twoim fagerlandem :D

jest też kremowy, może też by Ci pasował?

http://www.ikea.com/PIAimages/59264_PE165027_S3.jpg

Dzięki dziewczyny za okapowe inspiracje. :D Z tych czarnych najbardziej spodobał mi się ten Teka:

http://image.ceneo.pl/data/products/214821/product.jpg

No, ale wszystkie na głowę pobił ten Smeg:

http://www.smeg.it/IVisionImages/KSE89A.jpg

Niestety pobił też ceną: 3500 zł :o

A tak w ogóle to mam przez Was niezły dylemat. Dotychczas byłam zdecydowana na rustykalny okap – przykładowo taki.

http://www.megamedia.pl/_p/28/n/okapy-kominowe-falmec-orchidea-p28664.jpg

Do tego chciałam jeszcze nad blatem taką grubą drewnianą belkę, na której można ustawić jakieś ozdóbki.

Ale teraz sama już nie wiem. Muszę to skonsultować z mężem i dobrze przemyśleć.