Cypek 08.02.2008 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 Zamierzam kupić to urządzenie.Ma służyć do mycia aut (aktywna piana), mycia elewacji (rynien, okien), murków z glonów i kostki brukowej.Wybrałem model K 2.98 M Plus z dwoma lancami: wysokociśnieniowa i rotacyjna.Ktoś ma, używa ?Jak się to sprawdza, czy warto dokupić jakieś końcówki (pianownica).Jakie są Wasze doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mery26 08.02.2008 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 warto sprawdzić długość przewodu ciśnieniowego (węża czy jak go tam zwą) 8-9 m jest OK ale 6-7 m bedzie sprawiać problemy przy myciu klasycznego auta-konieczność przenoszenia karchera.Końcówka do piany aktywnej (ok. 50 zł) może być na zimowe mycie. Lepiej zwykłą szczote na pistolet i ręcznie myć-po pianie zawsze zostanie "nalot". Jak niezbyt dobra woda polecają filtry na wejście wody. Ja nie stosuje i od kilku lat maszyna działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 08.02.2008 11:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 W komplecie wąż 6 m. Filtr do wody na wyposażeniu.Jak to się sprawdza ta aktywna piana?Czy można ja osiągnąć stosując tylko wężyk do chemii?Usunę tym glony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiZ 08.02.2008 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 Piana aktywna to swietna rzecz. U moich rodziców karcher z ta funkcją działa od ładnych kilku lat i wszystkie auta lśnią. Ręcznie nie masz szans tak domyć wozu. Wiem, ze sa dwie wersje napełniania płynem: zbiornik wewnatrz oraz zewnetrzny zbiornik i zasysanie. Ja korzystałem z tego pierwszego, wydaje się wygodniejszego sposobu. Co do koncowek to ta lanca ma kilka połozen, m.in. piana aktywna i niczego nie trzeba zmieniac/przepinać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alpin 08.02.2008 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 Też miałem ten problem przed zakupem kupiłem model K 5.20 M plusdwie lance na wyposażeniu + szczotka obrotowa ( T-RACER) do mycia tarasów,kostki ,zapłaciłem 950 zł.Bardzo ważna rzecz żeby urządzenie miało aluminiową pompe, bo ponoć te tansze karchery mają plastikowe (wersja marketowa), to mi powiedzieliw serwisie karchera w którym kupowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 08.02.2008 13:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 W moim modelu ma być pompa kompozytowa, ale powiedzieli mi, że koszt wymiany 50,- zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 10.04.2009 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 odświeżam wątek. Chcę kupić karchera do 1 tys. zł do użytku domowego ( dach, kostka, auta). Żeby posiadał wszystkie niezbędne i pomocne gadżety: lanca rotacyjna, aktywna piana i nie wiem co jeszcze. Jaki model polecacie? Jak się Wam sprawują wasze kerchery? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jeanpascale 10.04.2009 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 pompa nie aluminiowa tylko mosiezna! jesli ma pracowac długo i bez problemu najlepiej przewód cisnieniowy jak najdłuzszy , dobrze jesli ma osobne zbiorniki na płynyw/g mnie lepiej dołozyc 300-400zł i kupic jeden z dwóch najwyzszych modeli na zimna wode Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 11.04.2009 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2009 odświeżam wątek. Chcę kupić karchera do 1 tys. zł do użytku domowego ( dach, kostka, auta). Żeby posiadał wszystkie niezbędne i pomocne gadżety: lanca rotacyjna, aktywna piana i nie wiem co jeszcze. Jaki model polecacie? Jak się Wam sprawują wasze kerchery? polecam wszystkie modele oczywiście te do 1k PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 11.04.2009 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2009 pompa nie aluminiowa tylko mosiezna! jesli ma pracowac długo i bez problemu najlepiej przewód cisnieniowy jak najdłuzszy , dobrze jesli ma osobne zbiorniki na płyny w/g mnie lepiej dołozyc 300-400zł i kupic jeden z dwóch najwyzszych modeli na zimna wode kurcze, ale wymogi: pompa mosiężna to który model jest z tą pompą mosiężną i o jakie modele o której serii piszesz? Brałem pod uwagę modele; K 5.55 Jubillee za ok. 850 zł i K 5.85 M Plus za 1200 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 11.04.2009 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2009 Wybrałem model K 2.98 M Plus W typie modelu pierwsza cyfra z kropką (tu jest 2.) ilustruje jakość/trwałość/profesjonalizm. Tu jest 2. - najniższy stopień. Dobre wyroby zaczynają się od 4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jeanpascale 12.04.2009 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2009 to nie sa zadne wymogi mozesz kupic z PCV aluminiowa albo mosieżna wszystkie beda działac model 7.85 ma napewno mosiezna i chyba model nizszy jesli chcesz wiedziec na 100% to zadzwon do przedstawiciela w swoim regionie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 12.04.2009 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2009 pompa z PCV nie wchodzi w rachubę. Te z serii 7 też raczej nie, bo cena. Zostanę przy aluminiowej. Tylko teraz zastanawiam się nad modelem 5.85 i 5.91. Ten 5.85 jest o parę zł droższy od 5.91 i nie wiem dlaczego? Czym one się różnią? Wszystkie parametry są takie same. Nie wiem, którą wybrać i która lepsza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 13.04.2009 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2009 Ja również na dniach nabywam taką myjkę - wybrałem model 5.55 - dłuższy wąż / 9m / i aluminiowa pompa do 140bar - poza tym to chyba wszystko to samo co w innych modelach serii 5.XX . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jeanpascale 13.04.2009 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2009 5.85 to starszy model i ma jeden zbiornik na detergent troszke ciezszy5.91 jak widze na zdjeciach nowy design ma 2 zbiorniki jak dla mnie jesli w tej samej cenie wybrałbym 5.91 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 14.04.2009 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 Kontynuując temat / tak na marginesie myjka K5.55J nabyta / - chodzi mi o szczotkę T-Racer / 100 , 200 , 300 ... / do mycia szczególnie mocno zabrudzonych powierzchni płaskich - kostki , tarasu etc ... - czy ktoś stosował T-Racera ?? - warto to nabyć - jeśli tak to jaki model - 100 , 200 ,300 ... - jak to się sprawdza - jest skuteczne ?? - spotkałem się dotychczas ze zmiennymi opiniami - jedni chwalili inni wręcz przeciwnie A powiem szczerze zależałoby mi na takiej szczocie do czyszczenia przede wszystkim kostki brukowej ... http://image.ceneo.pl/data/products/2042999/product.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
badboyryba-M05aL 14.04.2009 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 ja mam model 7.85 plus, wcześniej miałem z serii k 5.xx...ma 12m wąż i to jest mega duży pluspoza tym 2 zbiorniczki z chemią to też pożyteczna rzecz - inną masz wlaną chemię do mycia auta a inną do mycia np bruku.... jak chodzi o pianę to kupiłem taką pianownicę za ok 50 zł i robi się piana owszem, ale nie jest taka gęsta jak śmietana - jak w myjni samochodowej... a lepsza pianownica musi mieć przejściówkę do urządzeń profesjoanlnych i to już koszt około 200 zł........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 15.04.2009 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 (...) czy ktoś stosował T-Racera ?? - warto to nabyć - jeśli tak to jaki model - 100 , 200 ,300 ... - jak to się sprawdza - jest skuteczne ?? - spotkałem się dotychczas ze zmiennymi opiniami - jedni chwalili inni wręcz przeciwnie A powiem szczerze zależałoby mi na takiej szczocie do czyszczenia przede wszystkim kostki brukowej ... No proszę - miły pan z jednego salonu i serwisu Karchera w KRK uprzejmie wypożyczy mi szczotę T300 do przetestowania na moim bruku - jak mi się spodoba i nada - kupuję - jak nie - oddaję Bardzo miło z ich strony - polecam salon Karchera PROFI z Krakowa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irtad 15.04.2009 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 (...) czy ktoś stosował T-Racera ?? - warto to nabyć - jeśli tak to jaki model - 100 , 200 ,300 ... - jak to się sprawdza - jest skuteczne ?? - spotkałem się dotychczas ze zmiennymi opiniami - jedni chwalili inni wręcz przeciwnie A powiem szczerze zależałoby mi na takiej szczocie do czyszczenia przede wszystkim kostki brukowej ... No proszę - miły pan z jednego salonu i serwisu Karchera w KRK uprzejmie wypożyczy mi szczotę T300 do przetestowania na moim bruku - jak mi się spodoba i nada - kupuję - jak nie - oddaję Bardzo miło z ich strony - polecam salon Karchera PROFI z Krakowa . Daj znać jak się to sprawuje. Czy nie wypłukuje fug. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 15.04.2009 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Daj znać jak się to sprawuje. Czy nie wypłukuje fug. Na to bym nie liczył - część fug wypłuka jak nic - w szczocie T300 jest regulacja ciśnienia i wysokości dysz - jedynie co to nie rozbryzga wody na boki i nie rozrzuci wypłukanego piachu w promieniu kilku metrów - ale - dam znać jak przetestuję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts