badboyryba-M05aL 15.04.2009 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 ja słyszałem że lancą lepiej umyjesz np schody czy bruk - minus jest taki ze chlapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaguz 15.04.2009 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Ja, po rozwazeniu wszystkich modeli decyduje sie na ten model, razem z pianownica w gratisie: http://www.allegro.pl/item611030166_k_5_55_karcher_myjka_pianownica_gratis_diler.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 15.04.2009 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 ja słyszałem że lancą lepiej umyjesz np schody czy bruk - minus jest taki ze chlapie To źle słyszałeś - wczoraj próbowałem - o żadnym myciu nie zdążyło być nawet mowy - czy to lanca turbo czy Vario tak rozpryskiwało wodę odbitą od kostki brukowej i wypłukiwało fugi że od razu wyłączyłem sprzęt ... A znowu z większej odległości - żadnego efektu nie było ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariuszż 15.04.2009 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 A seria 3.xx?? mam 3.65 i nie wiem jaka tam jest pompa (kompozyt, aluminium)?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MCB 16.04.2009 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Czy do piany aktywnej potrzebna jest pianownica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariuszż 16.04.2009 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Czy do piany aktywnej potrzebna jest pianownica? Niekoniecznie, jak masz zbiornik na chemię i dyszę z funkcją mix to nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jeanpascale 16.04.2009 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 TERAZ KARCHER na swoja rocznice chybA 90-LAT ma na rynek wypuscic jakis model posredni w dobrej cenie, nie jestem pewny ale chyba 5.55 jubileum albo cos takiego popytajcie w sklepach na pewno bedzie dobra cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 16.04.2009 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Daj znać jak się to sprawuje. Czy nie wypłukuje fug. Hej Jestem właśnie świeżo po testach T-Racera T300 - dzisiaj w godzinach popołudniowych udałem się do serwisu Karchera PROFI i odebrałem szczotę . Po powrocie do domu podłączyłem sprzęt do mojej myjki i po uprzednim zadozowaniu chemii / T300 nie posiada dozownika detergentu / - czyli spryskaniu pianą fragmentu kostki za pomocą lancy Vario / preparat RM 555 Karchera / - rozpocząłem czyszczenie. Kultura pracy szczoty - bez zarzutu - w zależności od ustawień praktycznie nic nie chlapie na boki - wirujące dysze szczotki znakomicie spieniają wodę i skutecznie czyszczą powierzchnię kostki . Odnośnie wypłukiwania fug - oczywiście wypłukuje - ale tylko wierzchnią warstwę fugi - no i po czyszczeniu piasek nie jest rozrzucony na boki tylko pozostaje po spłynięciu wody na kostce.Po wyschnięciu kostki i piasku miotłą piasek bez trudu spowrotem można zamieść w fugi. Jakość czyszczenia - dla mnie - super - szara i zakurzona tudzież zabrudzona brązowa kostka odzyskała świeżość i kolor - o to mi chodziło - wniosek - T-Racer T300 zostaje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 16.04.2009 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 TERAZ KARCHER na swoja rocznice chybA 90-LAT ma na rynek wypuscic jakis model posredni w dobrej cenie, nie jestem pewny ale chyba 5.55 jubileum albo cos takiego popytajcie w sklepach na pewno bedzie dobra cena Hmmm - chyba dobrze słyszałeś - coś mi się też w tym temacie obiło o uszy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irtad 16.04.2009 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 na allegro pełno tego po około 850zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irtad 16.04.2009 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Daj znać jak się to sprawuje. Czy nie wypłukuje fug. Hej Jestem właśnie świeżo po testach T-Racera T300 - dzisiaj w godzinach popołudniowych udałem się do serwisu Karchera PROFI i odebrałem szczotę . Po powrocie do domu podłączyłem sprzęt do mojej myjki i po uprzednim zadozowaniu chemii / T300 nie posiada dozownika detergentu / - czyli spryskaniu pianą fragmentu kostki za pomocą lancy Vario / preparat RM 555 Karchera / - rozpocząłem czyszczenie. Kultura pracy szczoty - bez zarzutu - w zależności od ustawień praktycznie nic nie chlapie na boki - wirujące dysze szczotki znakomicie spieniają wodę i skutecznie czyszczą powierzchnię kostki . Odnośnie wypłukiwania fug - oczywiście wypłukuje - ale tylko wierzchnią warstwę fugi - no i po czyszczeniu piasek nie jest rozrzucony na boki tylko pozostaje po spłynięciu wody na kostce.Po wyschnięciu kostki i piasku miotłą piasek bez trudu spowrotem można zamieść w fugi. Jakość czyszczenia - dla mnie - super - szara i zakurzona tudzież zabrudzona brązowa kostka odzyskała świeżość i kolor - o to mi chodziło - wniosek - T-Racer T300 zostaje . dzięki za info. a masz kostkę betonową (mniejsze fugi) czy może granit albo inny kamień? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 16.04.2009 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 dzięki za info. a masz kostkę betonową (mniejsze fugi) czy może granit albo inny kamień? Kostka betonowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 17.04.2009 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 a nie wiesz, czy tą szczotą da radę wyczyścić plamy z oleju, mech i takie inne plamy, oczywiście przy użyciu chemii kerchera? Ciekawe jak się sprawdza to urządzenie do piaskowania. Piszą, że można usuwać rdzę, starą farbę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MCB 17.04.2009 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Czy do piany aktywnej potrzebna jest pianownica? Niekoniecznie, jak masz zbiornik na chemię i dyszę z funkcją mix to nie. Z tego co dowiedziałem się przed chwilą od przedstawiciela firmy to piany aktywnej nie można przepuszczać przez urządzenie. Trzeba zakupić pianownicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariuszż 19.04.2009 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 Czy do piany aktywnej potrzebna jest pianownica? Niekoniecznie, jak masz zbiornik na chemię i dyszę z funkcją mix to nie. Z tego co dowiedziałem się przed chwilą od przedstawiciela firmy to piany aktywnej nie można przepuszczać przez urządzenie. Trzeba zakupić pianownicę. A to nie wiedziałem, w takim razie po co ten zbiornik na chemię?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 19.04.2009 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 a nie wiesz, czy tą szczotą da radę wyczyścić plamy z oleju, mech i takie inne plamy, oczywiście przy użyciu chemii kerchera? . Plamy z oleju , smaru i innych tłuszczy / jeżeli kostka nie została uprzednio zaimpregnowana / nie da się wyczyścić - tylko wymiana kostki . Natomiast wszystko inne ładnie się doczyściło / detergent RM 555 Karchera / . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 19.04.2009 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 Czy do piany aktywnej potrzebna jest pianownica? Niekoniecznie, jak masz zbiornik na chemię i dyszę z funkcją mix to nie. Z tego co dowiedziałem się przed chwilą od przedstawiciela firmy to piany aktywnej nie można przepuszczać przez urządzenie. Trzeba zakupić pianownicę. A to nie wiedziałem, w takim razie po co ten zbiornik na chemię?? Mylisz dwa pojęcia - dozowanie chemii / detergentu / ze zbiornika z myjki poprzez lancę VArio , ze stosowaniem piany aktywnej - jako osobnego preparatu dozowanej przez odpowiedni dozownik - urządzonko Karchera . Detergent ze zbiorniczka w myjce dozujesz poprzez ustawienie lancy Vario w pozycję MIX - wówczas przy niskim ciśnieniu chemia jest dozowana - jak zwiększasz ciśnienie chemia jest rozpylana w postaci piany aż do ustawienia lancy w pozycję max gdzie chemia nie jest wogóle dozowana . Wszystko to jest dozowanie chemii ze zbiorniczka poprzez lancę Vario . Natomiast możesz użyć również osobnego preparatu - piany aktywnej - którą można nanosić tylko poprzez inny dozownik do tejże chemii . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plamiak 22.02.2011 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Witam, oświeżę temat. Mam zamiar kupić myjkę Karchera i zaczynam przekopywać internet pod kątem raczej tych droższych modeli - tzn. zastanawiam sie nad serią K.6 oraz K.7. Zainteresoawałem się tymi modelami ze wzgledu na możliwość podłączenia ciepłej wody (do 60 st.). Zastosowania: mycie dwóch samochodów i dużego podjazdu oraz elewacji dwóch domów.Być może wystarczyłby model K 5.55 na zimną wodę a zaoszczędzone pieniądze przeznaczyć na dodatkowy osprzęt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gonzo93 22.03.2011 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Właśnie świeżo zakupiłem model 5.700. Z wyglądu i funkcjonalności - super. Zdołałem jak na razie przepłukać samochód (bez chemii zostaje najdrobniejszy bród) i czyszczenie płytek w garażu (rewelacja, czystą wodą schodził wszelki bród zimowy). Jak umyję autko szamponem Karchera to dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plamiak 30.03.2011 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 Jak sprawuje się wąż? Czy łatwo go nawinąć? Czy mozna stosować tylko środki czyszczące Karchera (specjalne pojemniki)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts