Jarosławek 15.05.2011 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 (edytowane) Witam Chciałbym spytać doświadczonych o kilka kwestii związanych z produktami KARCHER. Mieszkam na osiedlu domków jednorodzinnych i wspólnie z sąsiadami chcemy zakupić kilka sprzętów tej firmy do użytku własnego. Myślimy nad sprzętem półprofesjonalnym lub profesjonalnym, ponieważ no nie ukrywam, że marketowy sprzęt za 200-300zł zapewne nie podoła. Przede wszystkim zależy nam na odkurzaczu, którym można uprać dywany, tapicerki w autach, meblowe, wyczyścić żaluzje itp.Chcemy też mieć myjkę do wyczyszczenia kostki brukowej, elewacji naszych domów, kamiennych ogrodzeń, do terakoty itdZ tego co się rozglądałem na rynku są też inne mniej rozpowszechnione sprzęty np. parownice. Jeżeli są jakieś inne przydatne narzędzia to proszę o propozycję. Byłem w salonie KARCHER dowiedzieć się jakie modele podołają naszym wymaganiom lecz na razie nie chce ich zdradzać żeby nie sugerować. Pytam tutaj – na forum ponieważ sprzedawca w sklepie jak wiadomo to chce wypchnąć towar i na tym zarobić… te sprzęty nie są tanie i nie chce wpakować się w jakiś bezsensowny zakup albo mało opłacalny. Jaką chemie możecie polecić do tego typu czynności? Proszek RM760 czy może jest jakaś tańsza/lepsza alternatywa. Płyn RM555 czy coś innego?Jakieś porady przy zakupie takiego sprzętu? Czytałem, że np. myjki lepiej kupować z mosiężną pompką. Macie więcej tego typu porad?Jakie końcówki najlepiej po dokupywać żeby zwiększyć możliwości tych sprzętów?Kwoty jakie możemy wygospodarować w sumie to jakieś 5-6 tyś. PLN. Odkurzacz + myjka + dodatki (nakładki, dodatkowe wyposażenie) Bardzo będę wdzięczny za pomoc. pozdrawiam Edytowane 15 Maja 2011 przez Jarosławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts