Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Stelaż WC firmy ALTECH proszę o opinie użytkowników

Recommended Posts

Sejlor a co to wogóle za firma ten altech? Bo to co napisał sprzedawca na allegro to kpina bo to nie jest produkt geberita. Chyba że jakaś linia marketowa to przepraszam. Ale gdzie do tego kupisz później części zamienne? Pamiętaj, że taki zestaw wydłubać w razie wymiany jest ciut niewygodnie i troszkę kosztownie.

Stelaż na allegro wygląda podobnie do stelaża unifix geberita, ale ten przycisk chyba się ciut różni, na mój gust to jakaś podróba i nie ryzykowałabym.

Ja mam dwa wc-ty w zabudowie i obydwa są to geberity unifixy właśnie. Przy wyborze stelaża chciałam oczywiście jak najbardziej zaoszczędzić i wziąć jakiejś innej firmy, ale dowiedziałam się dlaczego wszyscy polecają geberity: mają 10 lat gwarancji na całość czyli też zbiornik itd, a nie tylko na metalowy stelaż stelaż, w przypadku awarii ponoć pokrywają w tym okresie koszt rozbiórki a potem naprawy obudowy. A ponadto zbiornik jest zgrzewany, a nie jak w większości firm spinany na spinki, co jak się dowiedziałam w jednym z punktów sprzedaży po paru latach potrafi przeciekać, np. z powodu osadzającego się na uszczelkach kamienia,a to raczej niezbyt wygodne w naprawie. I rzeczywiście, rodzice znajonych od paru lat mają stelaż Koła i już raz obudowę zdejmowali.

A pomijając już wszystko, to masz chyba w okolicy jakieś supermarkety budowlane? Ja swoje z całą pewnością geberity kupiłam w Leroy za 420 zł sztuka, bez przycisku (tenże 150 zł), a parę dni później znalazłam jeszcze o 20 zł tańsze w Castoramie, więc oferta z allegro chyba nie jest aż taka atrakcyjna, żeby warto było ryzykować poźniejsze problemy. Moim subiektywnym zdaniem oczywiście;)

Pozdrawiam.

Sejlor a co to wogóle za firma ten altech? Bo to co napisał sprzedawca na allegro to kpina bo to nie jest produkt geberita. Chyba że jakaś linia marketowa to przepraszam. Ale gdzie do tego kupisz później części zamienne? Pamiętaj, że taki zestaw wydłubać w razie wymiany jest ciut niewygodnie i troszkę kosztownie.

Altech to linia produktów Geberita produkowana dla wybranych hurtownii między innymi dla TADMARU!

Właśnie sam zakupiłem 2 szt. :wink:

mario

Altech to linia produktów Geberita produkowana dla wybranych hurtownii między innymi dla TADMARU!

Właśnie sam zakupiłem 2 szt. :wink:

mario

tak właśnie

produkty Altech są marką własną Tadmaru,

produkują renomowani producenci właśnie dla Tadmaru

ceny niższe,

warto

• 3 years później...

Post jest dość stary, ale może komuś przyda się opinia.

Ja jednak nie polecał bym Altecha, ponieważ producentowi KK-POL jednak trochę brakuje do jakości wykonania firmy Geberit.

Zależy kto czego oczekuje od danego produktu.

Pozdrawiam

Bardzo dobre są również stelaże JOMO firmy WERIT, niemiecka produkcja, 10 lat gwarancji, jakoścowo nic nie ustępują firmie Grohe czy Geberit. Są korzystniejsze cenowo, cały zestaw z przyciskiem można kupić za ok 500zł. Do stelaży Jomo można dobrać fajne przyciski, poniżej biały z przyciskami chromowanymi - warto zobaczyć na żywo, rewelacyjnie się prezentuje:

http://img841.imageshack.us/img841/9047/jomo.jpg