kasiakp 27.03.2008 18:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Jeśli dacie ażurowe schody to faktycznie nie da się zrobić wejścia do pokoju. Jeśli chodzi o spiżarnię to właśnie o to mi chodziło. Wydaje mi się, że kuchnia od razu zyska na przestrzeni. masz 100% racje dzieki za podpowiedz mi samej juz sie lepiej podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpionek1975 02.04.2008 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Witam, I ja się przyłącze do wiernych obserwatorów , szczególnie że Maxim to mniejsza wersja mojego Feniksa My też wprowadziliśmy podobne zmiany z tym ze wykusz został w pierwotnej wersji jedynie go powiększamy , też zamieniliśmy pokój na łazienkę , a z łazienki robimy spiżarkę. podnosimy ścianę kolankową na poddaszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiakp 02.04.2008 12:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Skorpionek o ile podnosicie scianke kolankowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpionek1975 02.04.2008 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Chciałabym o dwa pustaki, ale nie wiem czy się architekt zgodzi, bo dom nie może przekroczyć podstawowych norm ,jeśli sie zmieścimy w normie to o dwa , jeśli nie to o jeden.A ja mam pytanie , o tą ścianę łączącą łazienkę z kuchnią, czy wasz architekt nie miał oporów, jak ja likwidowaliście robiąc spiżarkę jaka to jest ściana?Ja u siebie chcę ją wyprostować , powiększając kuchnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiakp 02.04.2008 14:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Skorpionek Nie wiem Mam odebrac dopiero projekty ze zmianami To sa moje zmiany Jesli nie zrobil tak jak chcialam to musi poprawicDlaczego mialby robic mi problem??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpionek1975 02.04.2008 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Zależy jaka jest to ściana , rozmawiałam wczoraj o tej zmianie z mężem i powiedział ze to może być ściana nośna , i nie wiadomo czy nasz architekt zgodzi się żeby ją wyprostować . Mam nadzieję ze się zgodzi , i że w ogóle jest to możliwe bez wprowadzania zmian konstrukcyjnych , jutro mamy do niej jechać , wiec zobaczymy. Podobają mi się zmiany jakie wprowadziłaś , ja poszłam za twoim przykładem i też zrobiłam sobie podobną wizualizację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiakp 02.04.2008 16:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 skorpionek1975 bardzo dziekuje zapytam o ta scianee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiakp 02.04.2008 16:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 skorpionek1975pokaz swoja wiualizacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpionek1975 02.04.2008 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Ok , To jest dół Feniksa http://img397.imageshack.us/img397/3572/feniksparter1sc3.png A to są zmiany które chciałabym wprowadzić, <a href=http://images23.fotosik.pl/187/010bee50b8d38261.png' alt='010bee50b8d38261.png'> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiakp 02.04.2008 17:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Bardzo funkcjonalne zmiany ja jednak chce zamkniety wiatrolap Lazienki na srodku parteru to w tych domkach nieporozumienie - uwazam Aha zapomnialam dodac ze my rezygnujemy z kominka Nie bedziemy go miec ale zapomnialam go wymazac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpionek1975 02.04.2008 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 kasiakp my wiatrołap tez na pewno zrobimy zamknięty , na razie to tylko takie moje przemyślenia jeśli chodzi o osobny wc , tylko problem jest właśnie z drzwiami od wiatrołapu Siedzę i myślę jak to pozmieniać żeby było funkcjonalnie , i drzwi nie nachodziły jedne na drugie. Zobaczymy jutro co powie architekt i jak według niej będzie lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiakp 03.04.2008 06:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 skorpionek doszlam o co ci chodzilo z ta moja spizarnia a u ciebie z wyprostowaniem sciany poprawilam troszke na szybciora http://images31.fotosik.pl/203/be44ecfb01f345e0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpionek1975 04.04.2008 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Witaj kasiakp Jesteśmy już po wizycie u Pani architekt , i po wielu przemyśleniach , nasz projekt będzie wyglądał prawie tak jak ty to pokazałaś u góry Tą ścianę można sobie swobodnie przestawiać , Pani architekt nie miała zastrzeżeń jeśli chodzi właśnie o tą ścianę , i zrobiliśmy identycznie jak u Ciebie. Później pokaże Ci moją wizualizację, tylko muszę ja ładnie zrobić bo na razie mam same bohomazy . W spiżarce robimy drzwi przesuwane żeby nie zajmować miejsca wielkimi drzwiami. Wczoraj jechaliśmy do teściów i w Liszkach koło Krakowa stoi wybudowany wasz Maksim jest bajeczny. Nasz Feniks będzie podniesiony sporo do góry , przez piwnice więc zmiany w projekcie są bardzo duże.Nie będzie wyglądał jak w projekcie.niestety nie da się wkopać głęboko piwnic , jak tylko metr wiec większa ich cześć wystawać będzie ponad poziom. Likwidujemy część tarasu , Pani architekt ma dużo pracy Ale jest bardzo fajna i rzeczowa, za całość płacimy tylko 1400 zł , po czym jak inna Pani powiedziała nam że u niej to kosztuje 4500 tyś. całość będzie gotowa dopiero na sierpień , wiec we wrześniu możemy dopiero ruszyć z budową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiakp 04.04.2008 12:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 My podnosimy scianke kolankowa o 1 pustak Dawaj dawaj ta wizualizacje Juz sie jej nie moge doczekac Czekam z niecierpliwoscia Z tymi drzwiami przesuwnymi do spizarni to rewelka pomysl Najlepiej takie chowane w scianie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpionek1975 04.04.2008 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 ścianę kolankową tez podnosimy o jeden pustak, więcej się u nas nie da , myślę że wystarczająco będzie dużo miejsca. tak będzie to wyglądało Zlikwidowaliśmy jedno okno w jadalni wyjście na taras robimy z salonu z boku ,likwidujemy ogród zimowy i wstawiamy tam duże niskie okna. Nie pamiętam ich wymiarów Wydłużamy wykusz o 80 cm Zamykamy wiatrołap i robimy drzwi pod skosem. Taras będzie dość wysoki wiec będzie zrobiona barierka i zejście do ogrodu będzie z boku. Tak samo będzie z wejściem do domu musimy zmienić schody bo będą dość wysoko aż 8 stopni ,wiec zwężamy te schody likwidując te boczne zejścia. Bo nie wyrobilibyśmy sie z kosztami . a tak to będzie wyglądało mniej więcej . http://img177.imageshack.us/img177/2770/fenikszmiana4fj2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiakp 04.04.2008 13:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Skorpionek superWydrukuje to sobie zeby pokazac mojemu architektowi jakby sie czepial Szkoda ze ja nie wpadlam na wydluzenie wykuszu - ale u mnie juz po zmianach wiec pewnie musztarda po obiedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpionek1975 04.04.2008 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 kasiakp może jednak sie da jeszcze to zmienić ? zapytaj architekta i na pewno może jeszcze poprawić i wydłuży wykusz, wiadomo że nie za darmo ale to tylko dorysowanie dwóch kresek, i nie ma wiele wyliczeń ani zmian . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pancka 07.05.2008 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 kaśka !!!!!!!!!!!! co Ty tak zamilkłaś ???? co się dzieje? piękna pogoda na budowanie a u Ciebie nic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiakp 07.05.2008 06:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Pancka nawet mnie nie zalamuj U mnie NIC czekamy na warunki z gazowni - juz 3 miechy dopiero w piatek geodeta bedzie wytyczal dom na dzialce jak dostaniemy warunki skladamy o pozwoplenie ale znajac moje szczescie to troche potrwa mam nadzieje ze w 2008 chociaz zaczniemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 15.05.2008 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Dobry pomysł z ta zmianą na ekogroszek Zawsze to do przodu Mam nadzieję że w czerwcu się uda zacząć. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts