Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jak pozbyc sie mchu w szczelinach miedzy kostka???

Recommended Posts

• 3 weeks później...
Uwielbiam takie klimaty ,kontrast szarej kostki brukowej i pięknej nasyconej zieleni to takie malarskie ummm ... po nocach się śni .Próbowałam przeniesć mech i zaszczepić pomiedzy płytami z piaskowca- schodami ale nie udało się -tam może tylko rozchodnik, za dużo słońca. Ciekawe czy jest jakiś mech na skrajnie słoneczne środowiska ?Po północnej stonie domu właśnie będziemy kłaść kostkę ,więc jużwiem- jogurcik i napewno się uda :D :p

Uwielbiam takie klimaty ,kontrast szarej kostki brukowej i pięknej nasyconej zieleni to takie malarskie ummm ... po nocach się śni .Próbowałam przeniesć mech i zaszczepić pomiedzy płytami z piaskowca- schodami ale nie udało się -tam może tylko rozchodnik, za dużo słońca. Ciekawe czy jest jakiś mech na skrajnie słoneczne środowiska ?Po północnej stonie domu właśnie będziemy kłaść kostkę ,więc jużwiem- jogurcik i napewno się uda :D :p

moze i ladnie to wyglada ae jak masz mala kostke i mech ja obrasta to mozesz kiedys zeby zgubic na tej kosteczce i pieknym mchu

moze i ladnie to wyglada ae jak masz mala kostke i mech ja obrasta to mozesz kiedys zeby zgubic na tej kosteczce i pieknym mchu

:D Okej,okej... już schodzę na ziemię .Wiadomo bezpieczeństwo to pierwszorzędna sprawa :D

• 2 months później...

Witam,

jak czytam o tych preparatach chemicznych, to przypomina mi się sytuacja u znajomych...mianowicie posypali kostkę jakimś proszkiem na mech (chyba był różowy) i tak zostawili wg. instrukcji. Po kilku dniach nabordowej kostce zrobiły się straszne zacieki rude-TRAGEDIA!!!

W związku z powyższym warto uważać i stosować techniki typu myjka ciśnienowa.

pozdrawiam

i ja należę do maniaków usuwania mchu z kostki brukowej. Co roku sama "wymierzam" sobie tą karę :) na kolane i jedziemy. Dodam, że z noża przerzuciłam się na śrubokręt. Kupuję te z tych najtańszych marketowych o szerokości pasującej do kostki i zaczynam imprezę. Mój mężczyzna nie rozumie tego osobliwego zamiłowania i kiwa z politowaniem głową.

• 2 weeks później...

nigdy kostki brukowej nie kładłam,

ale wydaje mi się że pomóc by mogły spoiny z betonu, gdyby kłaść kostkę na zaprawie mech może by się nie pojawił, ale po fakcie może zasypać je cementem i zmoczyc? Choć nie wiek jak w praktyce by to wyszło i jak wyglądało... Twoja wygląda na to że kładziona na podsypce piaskowej?

i ja należę do maniaków usuwania mchu z kostki brukowej. Co roku sama "wymierzam" sobie tą karę :) na kolane i jedziemy. Dodam, że z noża przerzuciłam się na śrubokręt. Kupuję te z tych najtańszych marketowych o szerokości pasującej do kostki i zaczynam imprezę. Mój mężczyzna nie rozumie tego osobliwego zamiłowania i kiwa z politowaniem głową.

Podziwiam za pracowitość :lol: - ja wolałabym pokochać mech i zostawić go. A swoja droga czy taki mech nie wygląda ślicznie na kostce po co go od razu usuwać.

• 1 month później...
  • 6 months później...

usuwa mech z powierzchni betonowych /kostka brukowa, beton, piaskowiec itp./

nie moge sie tu reklamować ale polecić jak najbardziej.

[email protected]

odpowiem na każde pytanie, doradze

produkt jest ekologiczny i przede wszystkim polski.

pozdrawiam serdecznie