paulm 06.06.2008 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 http://img362.imageshack.us/img362/8756/skmbtc25308060612441xr7.jpg' alt='skmbtc25308060612441xr7.jpg'>http://img362.imageshack.us/img362/8756/skmbtc25308060612441xr7.22b3ba37d5.jpg[/img][/url] [/code][/u][/i] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paulm 06.06.2008 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 http://img393.imageshack.us/img393/4834/skmbtc253080606124601vb2.jpg' alt='skmbtc253080606124601vb2.jpg'>http://img393.imageshack.us/img393/4834/skmbtc253080606124601vb2.24ede7fc01.jpg[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paulm 06.06.2008 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 eeee nic na tym nie widaćjutro opiszę dokładnie co i jak, bo z obrazka niewiele chyba odczytacie dobranoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MadzikT 07.06.2008 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 Cześć Dzieki że pamiętaliście - faktycznie trochę słabo widać te zmiany na parterze. Przenosicie kuchnię do tyłu? Czekamy na opis z niecierpliwością pozdrowienia z Wrocka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MadzikT 07.06.2008 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 Hej Jeżeli chodzi o koszty budowy:1. zrobiliśmy przedmiary i kosztorys u kosztorysanta (900 zł)2. potem dalismy wykonawcy same przedmiary do wycenienia3. porównywaliśmy pozycję po pozycji. 4. Negocjowalismy5. podpisaliśmy umowę na całość (stan surowy zakmnięty bez okien) tj stan surowy zamknięty z harmogramem robót i fakturowania. Wyszło mniej więcej jak w kosztorysie ale tanio to niestety nie było - przynajmniej jeżeli chodzi o to co mówią nasi znajomi którzy też się budowali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paulm 07.06.2008 18:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 To zaczynam: Kuchnia (1.3 ) i spiżarnia (1.4) idzie na tył do pokoju (1.6 ) i będzie powiększona o powierzchnię łazienki ( 1.7 ) łazienka tym samym przeuwa się do pomieszczenia (1. i wraz z powierzchnią (1.9 ) będą tworzyć lazienkę dolną ( prysznic i wc ) Powierzchnia (1.3 ) będzie u nas pokojem do pracy i pokoj ten będzie zamknięty od strony salonu a wejście do niego będzie z wiatrołapu wejście z garażu do wiatrołapu prawdopodobnie przesuniemy do przodu , ponieważ chcielibyśmy tam wygospodarować miejsce na garderobę - szatanię jeszcze nie mamy pomysłu dokładnie co i jak- do pomyslenia kwestia Pomiędzy salonem (1.5) a kuchnią naszą (1.6) bedzie oczywiście przejście i w tej częsci zlokalizowana będzie jadalnia czyli Wasz tył salonu to nasza jadalnia tym samym musimy trochę pzesunąć kominek żeby znalazł się w salonie a nie jadalni Myślimy o zrobieniu okna narożnego w naszym pokoju (1.3) do pracy z przodu budynku możliwe, że taras podciągniemy dookoła budynku od tarasu tylnego do tarasu bocznego tak zeby było przejście i taras będzie z drewna oczywiście nie będzie na tej części zadaszenia tylko sama podłoga w garażu zrobiliśmy przez środek słup żeby były dwie bramy na górze raczej zmian nie będzie, tyle ze robimy w pokoju nad garażem podejścia wodno - kanalizacyjne jeśli nasz syn zechce kiedyś mieć tam swoją przestrzeń i zamiast okna kolankowego raczej zrobimy lukarnę ale nie balkon tak jak narysowała nam pani architekt - pomyliła się z oknem kolankowym podobno trzeba bardzo pilnować przy montażu, bo bardzo łatwo to skopać i potem przecieka- rady od speców Mam nadzieję ,że coś z tego zrozumieliście, jesli coś nie jest jasne to pytajcie ja oczywiście będę miała pewnie setke pytań jak zaczniemy elewacja myslimy jasny klinkier plus drewno na gorze ale pewnie nam się sto razy zmieni a co Wy planujecie ? tak jak na wizualizacji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paulm 07.06.2008 18:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 To ja na bezczela ponawiam pytanie ile wyszło w tym Waszym kosztorysie ? My kosztorys będziemy mieć w przyszłym tygodniu, ale zdajemy sobie sprawę że domek najtańszy nie jest Nam jeden wykonawca krzyknął 3500 zł za metr za stan do wprowadzenia tzw. pod klucz poszczególne etapy będziemy znać w przyszłym tygodniu Pozdrawiamy z upalnej dziś stolicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MadzikT 11.06.2008 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 Całkiem fajnie to wymyśliliście. W sume nie wiem czemu ale chciałam żeby kuchnia była od frontu i tak wyszło. My też podprowadzimy wod kan nad garaż na wszelki wypadek. Mieliśmy też pomysł na drewniany taras wokół domu ale nam odradzono zwłaszcza że musieliśmy obsypać ziemią i podłoga jest teraz 30 cm na powierzchnią gruntu. My z kolei baliśmy się lukarny ze względu na przeciekanie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paulm 14.06.2008 06:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2008 właśnie niby kuchnia powinna być od frontu,ale jedynym argumentem jaki na to znalazłam było podglądanie kto do nas idzie, jakoś mnie to nie przekonało, ale co ważne macie blisko z garażu a u nas trochę jednak się odsunęła ale ostatecznie i tak nie będę musiała otworzyć tylu par drzwi co teraz gdy wracam do domu z zakupami z samochodu napisałam też kilka słów na priv, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paulm 16.07.2008 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 To ja podnoszę, żeby wątek nam nie zaginął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paulm 18.07.2008 07:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Zastanawiamy się ostatnio nad dachem i wczoraj trafiłam na koszmarne opinie co do Creatona, czy mieliście jakieś problemy z nimi ?Jest cały wątek na forum muratoraPrzyznam , że nasza pewność zmalała co do wyboru pokrycia dachu hmm... Wakacyjne pozdrowienia z Wawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MadzikT 20.07.2008 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 My też baliśmy sie po przeczytaniu tego wątku. Rozmawiałam z przedstawicielem Creatona o tych zarzutach. Szczerze mówiąc do dzisiaj nie potwierdziło się to oprócz problemów z bardzo długą dostawą. Nasze dachówki są robione na zamówienie w Niemczech (Creaton Domino), złaszcza te specjalne wentylacyjne etc. jak Wasza budowa? u nas walczą elektrycy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paulm 22.07.2008 06:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 Nasza budowa rozpoczęła się według papierów 19 lipca tzn mąż wbił łopatę w miejscu gdzie będzie stał dom i ....odbył się grill na działce ! Wciąz walczymy z kredytem i czas ucieka, więc na razie " na sucho " wybieramy materiały aaaaaa i oczywiście sadzimy drzewka, tuje , żeby nasza działeczka nie była taka łysa jak się wprowadzimy Zobaczymy jak to wyjdzie. A na kiedy planujecie się wprowadzać ? I jestem ciekawa jakie macie okna - na zdjęciu chyba jeszcze w okleinie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paulm 24.07.2008 08:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Wczoraj trafiłam na opis łatwiejszego wklejania zdjęć, może się przyda, mnie oświeciło, bo ten poprzedni sposób do najłatwiejszych nie należał więc: zdjęcia muszą być na jakiejś stronie, gdzie można tworzyć albumy np http://www.fotosik.pl i tam do każdego zdjęcia są dołączone specjalne kody w miejscu ( np na forum ) gdzie chcesz wkleić zdjęcie klikasz img kopiujesz taki kod i wklejasz go znowu klikasz img i klikasz enter i zdjęcie się wkleja jak to odkryłam cieszyłam się jak dziecko i jeszcze linki , które mnie oświeciły: http://forum.muratordom.pl/jak-wklejac-zdjecia,t115595.htm http://forum.muratordom.pl/opis-jak-zrobic-w-podpisie-linki-do-dziennika-i-komentarzy,t67202.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 11.09.2008 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Witam, my mamy projekt P180a, mniejszy od waszego. Mam Takie pytanie, rekuperator jakiej firmy i jaki instalujecie u siebie ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MadzikT 11.09.2008 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Wykonawca zaproponował nam Mistral'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Paweł 08.10.2008 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 My dopiero rozglądamy się za rekuperatorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts