remx 25.08.2003 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2003 Jak to wygląda z opłatami za mapki do celów projektowych.Jeżeli mam jakieś drzewa na działce, to czy za naniesienie każdego z nich geodeta pobiera tak jak za punkt pomiarowy (100zł) czy też rysuje chmurkę i pisze ile jest w niej drzew . Nie chcę zbankrutować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 26.08.2003 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2003 U mnie wziął 500 PLN tzn na początku chciał 350 ale jak zobaczył ile ma roboty to wymiękł A konkretnie: Stary budynek + 2 murowane szopy a do tego doszło 19 garaży blaszanych. Działka też nie najprostsza bo ma 8 kamieni. Czyli generalnie chyba nieźle. RYDZU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwiatkor 26.08.2003 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2003 Nie pamiętam ile zapłaciłem swojemu geodecie za przygotowanie mapki do celów projektowych ale jej aktualizacja była w cenie (tzn. cena nie zależała od liczby naniesionych drzew, a było ich ze 20) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am00 27.08.2003 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2003 400zł + 7%VAT. Drzew mam cały zagajnik kilkanaście dębów i brzoza, jest zaznaczony tylko obszar linią przerywaną Lz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 28.08.2003 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2003 Rozumiem, ze na mapie nie jest nawet podana ilość drzew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am00 28.08.2003 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2003 Sam ich nie policzyłem i miałbym kłopot. Ale geodeta coś mówił, że mu się nie chce liczyć. Cenę podał wcześniej zanim zobaczył działkę. Była wyższa o 50zł. Ale ponieważ zawalił termin, to trochę spuścił. Ja się nie targowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts