mardok6 08.02.2008 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 Czy ktos moze mi podeslac wzor takiej umowy .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 08.02.2008 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 A może tu ?http://www.nowoczesnydom.pl/wzory-dokumentow.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gall86 16.05.2013 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2013 Witam,wyszukałem jakiś stary temat, żeby nie zakładać nowego. Zastanawiam się, czy jest sens by podpisywać jakąś umowę z kierownikiem budowy. Generalnie jestem zwolennikiem umów i tam gdzie istnieje jakieś ryzyko, na pewno bym ją zawierał. Pytanie czy jakiekolwiek ryzyko istnieje?Z kierownikiem mam ustalone, że płacę mu za każdą wizytę na budowie, oprócz tego mogę dzwonić, żeby coś podpytać. Sam kierownik przekazał mi swoje ubezpieczenie i dokumenty uprawniające go do kierowania budową. Dodatkowo wypełnił dokumenty do PINB. Także poświadcza, że będzie kierownikiem budowy. Czy zatem istnieje jakieś ryzyko związane z brakiem umowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
proget 28.05.2013 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 zawszej jest sens pisania umów, można np wyobrazić sobie taką sytuację:Betonowanie umówione na 2 czerwca, ekipa ustawiona, kolejka w betoniarni zabukowana, 1 czerwca Kierownik Budowy powinien odebrać zbrojenie przed zabetonowaniem, ale sobie zapomniał (mimo wcześniejszego informowania o terminie) i wyjechał na wycieczkę. Inwestor traci czas, wykonawcy mogą żadać zapłaty (jeżeli KB zapewniał Inwestor), generalnie niemiłą sytuacja, a tak przynajmniej można zrobić w umowie zapis o karach umownych. Takich i innych sytuacji mogą być dziesiątki, dlatego zawsze tak ważne sprawy powinno załatwiać się na papierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts