mrowkaania 24.07.2011 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 Mrówko, dąb bielony i czarny lakier to dwa przeciwległe bieguny stylistyczne... Starałam się coś znaleźć u wujka Google'a, ale niestety... Jeśli istnieją, to połączenia klasyczny dąb + lakier... Ew. blat z dębu i czarne meble - Ty pewnie myślisz o czarnym dole i dębowej górze lub odwrotnie? ja tez nic nie moge znaleźć, a projekt mam taki- a raczej projekty.... mąż preferuje ciepły brąż- orzech plus wanilia, a ja właśnie dąb bielony- płyta lamilat, w strukturze ma troszke ciemych paskóe cieniutkich i jest troszke chropowata a góra czarne szafki, blat grafit, podłoga juz jest szare płytki. decyzje musze podjąć, a w głowie metlik prawdziwy stąd moja prośba co wybrać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 24.07.2011 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 A gdyby pójść na kompromis? Orzech + czarny lakier? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 24.07.2011 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 orzech + czarny lakier - dla mnie to było jedyna opcja, jaka wchodziła w grę ale nie każdemu się podoba, bo większość lubi bardzo jasne pomieszczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrowkaania 24.07.2011 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 A gdyby pójść na kompromis? Orzech + czarny lakier? ta opcja bardzo , bardzo fajna jest ale... kuchnia jest troche ciemna, pomimo tego, ze jest okno wychodzące na taras szer. na 150cm, wysokie 2,30 jednak taras jest pod balkonem i to daje troszke cienia, jest półotwarta wejscie na 1,20 do salonu i korytarza głownego baza w całym domu to panele jasne, drzwi wewnetrzne dąb bielony z porty, szarość delikatna na ścianach, w związku z tym chcialam ta zabudowę dać jasna by tworzyła jakaś wspólna całość z reszta dołu(budujemu pietrusa). jasny fornir doda światła, orzech dlatego tylko z wanilia bo rozjaśni wnętrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Synthia 25.07.2011 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 No to ja wrzucę też swoją orzech + czarny akryl i jasny blat ) http://images40.fotosik.pl/958/2d2d107254651f0dmed.jpg Eleno już ci mówiłam, że masz cudną kuchnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
punto 25.07.2011 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 cudne te czarne kuchnie ale pod warunkiem że ma się ogromną kuchnię i panią na etacie do sprzątania i polerowania frontów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Synthia 25.07.2011 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 bez przesady punto każdą kuchnie trzeba sprzątać czy jest czarna czy biała;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta wolska 25.07.2011 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 Do mrowkaania.Rzeczywiście dąb bielony jest dość jasnym materiałem chociaż z 2 str robi się bardziej kontrastowe kolory jak np czarny+biały. W tym cały urok - w wyrazistym kontraście. Dla mnie zestawienie czarny+orzech i tym podobne kolory jest jakieś takie szaro-bure i może się sprawdzić tylko w otwartych, jasnych kuchniach z dużym salonem. W małym pomieszczeniu będzie zbyt przytłaczające. Dąb bielony jest bardzo spokojny a czy myślałaś o tym aby płyta była podobna kolorystycznie ale jednak bardziej wyrazistsza np jabłoń twardzielowa albo dąb królewski i ekstra by pasował do czarnego lakieru i blatu tj na twoim 1 zdjęciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 25.07.2011 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 Aneto,nie chodzi o to, że jest zbyt duży kontrast między bielonym dębem a czarnym lakierem, ale o to, co napisałam wyżej: to dwie stylistyki, kompletnie niekompatybilne... Dąb bielony (drewno) jest rustykalno-prowansalsko-dworkowy, czarny lakier jest nowoczesny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 25.07.2011 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 No to ja wrzucę też swoją orzech + czarny akryl i jasny blat ) http://images40.fotosik.pl/958/2d2d107254651f0dmed.jpg Eleno już ci mówiłam, że masz cudną kuchnię Synthia, mnie Twoja też się podoba ciekawe dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit7791 25.07.2011 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 joliska i tu się mylisz .Widziałam na żywo połączenie bielonego drewna w lakierze(tylko z widocznym poziomym usłojeniem) i czarnego szkła i powiem Ci że wyglądało to baaardzo nowocześnie , niebanalnie i tak hmmm glamour.mrowkaania ja u siebie planuje podobną kolorystykę tzn. w salonie podłoga jesion bielony a w kuchni właśnie góra czarne szkło,dół dąb bielony ale nie prostosłoisty tylko flader w lakierze do tego czarne szklane sprzęty,jasny gres na podłodze i czarny granitowy blat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta wolska 25.07.2011 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 Aneto, nie chodzi o to, że jest zbyt duży kontrast między bielonym dębem a czarnym lakierem, ale o to, co napisałam wyżej: to dwie stylistyki, kompletnie niekompatybilne... Dąb bielony (drewno) jest rustykalno-prowansalsko-dworkowy, czarny lakier jest nowoczesny... czy mi się wydaje czy bardzo polubiłaś komentować to co ja napiszę i robisz wrażenie osoby, która zna się na urządzaniu wnętrz ale pamiętaj, że nie wszystko co się podoba tobie musi się podobać innym to dobrze, że potrafisz wyperswadować swoje racje, w tym się z tobą zgadzam - dąb bielony i czarny mi też nie odpowiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 25.07.2011 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 cudne te czarne kuchnie ale pod warunkiem że ma się ogromną kuchnię i panią na etacie do sprzątania i polerowania frontów... po raz kolejny powiem, że czarna kuchnia wcale nie jest wredna do sprzątania. jako posiadaczka czarnej (kolorystyka coś jak u Synthii, czarne szkło na ścianie, czarny granit) poczuwam się w obowiązku zdementować plotki, że wszystko na niej widać - nie jest ciemna, bo szkło i blat pięknie odbijają światło (gdy brak natualnego światła rzeczywiście może wyjść ciemno), szkło na ścianie jest najgenialniejszym materiałem, który najlepiej się czyści mokrym janem niezbędnym do luster (szmatką), podobnie błyszczące fronty (smugi mi nie zostają), a okruszki chleba na blacie są widoczne jak na każdym innym - z perspektywy blatu widać, że coś na nim leży, bo się światło załamuje. czyli jestem absolutnym fanem czarnych kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszka k. 25.07.2011 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 joliska i tu się mylisz .Widziałam na żywo połączenie bielonego drewna w lakierze(tylko z widocznym poziomym usłojeniem) i czarnego szkła i powiem Ci że wyglądało to baaardzo nowocześnie , niebanalnie i tak hmmm glamour.mrowkaania ja u siebie planuje podobną kolorystykę tzn. w salonie podłoga jesion bielony a w kuchni właśnie góra czarne szkło,dół dąb bielony ale nie prostosłoisty tylko flader w lakierze do tego czarne szklane sprzęty,jasny gres na podłodze i czarny granitowy blat. popieram ten zestaw zgadzam sie tamta propozycja jest poprostu ponura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martahp 25.07.2011 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 (edytowane) Ja również zupełnie sie nie zgadzam, iz dab bielony jest dworkowo-rustykalny. To bardzo ogólnikowe stwierdzenie, nie mające pokrycia w rzeczywistości. Dąb bielony wspaniale sie nadaje do nowoczesnych wnetrz - ważniejsza jest tu forma mebli i ogólna stylistyka. Mam bardzo jasne kuchenne fronty i nikt by nie okreslił mojej kuchni mianem rustykalnej/stylizowanej/ prowansalskiej etc. A czerń z orzechem takze wyglada fajnie, ale jest częściej spotykana. Edit 7791- co to jest flader? Edytowane 25 Lipca 2011 przez martahp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit7791 26.07.2011 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 martahp- flader to widoczny rysunek słojów,pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Synthia 26.07.2011 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 (edytowane) widziałam kuchnie dolne szafki w dębie i czarny blat do tego, z tym że górne szafki były też w dębie ale całość wyglądała bardzo smaczne http://wygodnakuchnia.com.pl/ w realizacjach oraz znalazłam takie zdjęcia na necie odnośnie tych połączeń myślę że nowoczesna kuchnia będzie bardzo ładnie się prezentować Edytowane 26 Lipca 2011 przez Synthia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
colour 26.07.2011 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Kuchnia w wersji czarno-białej, minimalizm w pełnym wymiarze jeśli chodzi o meble, na ścianie szklany panel ze szkła laminowanego, który optycznie powiększa kuchnię http://img836.imageshack.us/img836/2564/chicagov.th.jpg' alt='chicagov.th.jpg'> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta wolska 26.07.2011 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 słuchajcie, nie ma co się przegadywaćprzecież każdy z nas tak naprawdę robi i tak to co mu w duszy gra, jednym podoba się dąb bielony z czarnym innym podoba się orzech z czarnym, a kto inny wogóle w życiu nie zrobiłby sobie czarnej kuchni i jedno i drugie zestawienie jest ładne ale każde ma swoich zwolenników i przeciwników z takich czy innych powodów MRÓWKA zrób sobie kuchnię jaka Ci się podoba bo to Ty będziesz w niej pracować i jeść a nie my jedyne uwagi i dorady mogą tutaj tylko dotyczyć ustawienia szafek bo w tej kwestii każdy może się wypowiedzieć wedle własnych doświadczeń i spostrzeżeń tak aby inni uniknęli ewentualnych wpadek a kolorystyka to rzecz gustu i nie ma się co sugerować innymija np wchodząc na zdjęcia niektórych "doradców" byłam w szoku, że się wogóle wypowiadają na temat wystroju a ktoś inny może do tych zdjęć wzdychać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martahp 26.07.2011 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 (edytowane) edit7791, dzięki za wyjaśnienia:)Pochwl się swoją kuchnią, gdy będzie juz gotowa, bo zapowiada się obiecująco. Edytowane 26 Lipca 2011 przez martahp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts