Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

CZARNA KUCHNIA - inspiracje, realizacje, opinie

anjamen

Recommended Posts

• Odpowiedzi 409
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

synthia: mysle o czymś takim jak na 1 zdjęciu tylko z bratem z drewna , tylko czy to dobrze bedzie wyglądało hmm

Przyznam że mi się też podoba takie zestawienie i może to wcale żle nie wyglądać, wręcz ciekawie. Tam jest stół biały z drewnianym blatem a w głębi widać czarną zabudowę. Porównaj górę zabudowy do stołu.Zazwyczaj na wizualizacjach jest odwrotnie biała góra czarny dół.

Może ktoś by ci zrobił wizualizację mebli kuchennych w jakimś studiu.

Ja mam czarną górę biały blat ale dolne szafki drewniane.

A na tej fotce: góra czarna, dół biały tylko blat jest szary, gdyby był drewniany nie było by źle

87_z_manhattan010.jpg

Edytowane przez Synthia

Dorzucę kilka inspiracji:

1: http://cdn14.urzadzamy.smcloud.net/t/photos/thumbnails/24279/kuchnia_aranzacje_600x0_rozmiar-niestandardowy.jpg

2: http://img.galerkiwnetrz.pl/g/2_79814505_IMG_1399_.jpg

3: http://kuchenne.net/var/albums/Producent-mebli---wizyt%C3%B3wki-firm---Galerie-ze-zdj%C4%99ciami/eurostylmeble.pl/Czarne%20meble%20kuchenne.JPG?m=1317851499

4: A ta znaleziona w galerii pewnego sklepu po prostu cudowna :eek: mój ideał http://designo.pl/fotki/Image/Kuchnia%20z%20ekpozycji%20004.JPG

Edytowane przez Ninia41

• 3 weeks później...
  • 1 month później...
Mrówek bardzo podoba mi się ta pierwsza kuchnia z linka, którego dodałeś. Ważne żeby nie przesadzić i nie urządzić jej w całości w kolorze czerni. Jak przeglądam czasem zdjęcia w sieci i widzę kuchnię, gdzie każdy element jest w tym kolorze to aż się boję ;) Kontrast z bielą to super pomysł - prosty, a zarazem efektowny i estetyczny :)

mam pytanie do posiadaczy czarnych kuchni - zwłaszcza szafek ;D jak z funkcjonalnością? czy chodzicie i obsesyjnie ścieracie kurz i zabrudzenia? zawsze marzyłam o czarnej, błyszczącej, lakierowanej kuchni. teraz jest szansa na zrealizowanie "młodzieńczego" marzenia ;) tym bardziej,że mąż zgadza się na taki męski styl ;) dlatego pytam o opinie tych,którzy już użytkują. jesteście zadowoleni? zdecydowalibyście się ponownie na taką kuchnię? :D

a jaką podłogę dobraliście do ciemnych mebelków? ja zastanawiam się nad posadzką poliuretanową. nie chce paneli ani deski - jakos specjalnie nie widzę w swojej kuchni marzeń drewna. kafli może tez niekoniecznie. czytałam na kilku forach pozytywne opinie o firmie Smart Floor Design.[MODEROWANO LINK REKLAMOWY] Korzystał ktoś z ich usług? na swojej stronie mają zdjęcie kliku na prawdę ciekawych aranżacji.

no i pytanie - jaki kolor podłogi wybralibyście na moim miejscu - połyskujący biały albo czarny? ewentualnie efekt surowego betonu "zalanego" przezroczystą połyskkującą wartswą. jakie są Wasze opinie? :)

Edytowane przez Elfir

Skoro czarne meble to dla kontrastu jasna podłoga biała , szara albo surowy beton

Zbyt dużo czarnego może przytłoczyć kuchnię a dobrze jest troszeczkę ją roświetlić

dzięki Synthia :) :) :) masz rację :yes:- przyda się trochę "koloru", żeby rozjaśnić wnętrze. jeszcze zastanawiam się - czy przypadkiem nie połączyć drewna z właśnie posadzką poliuretanową.

Czy ktoś stosował podobne rozwiązania? możecie podzielić się zdjęciami. będzie bardzo, bardzo wdzięczną :D

mam pytanie do posiadaczy czarnych kuchni - zwłaszcza szafek ;D jak z funkcjonalnością? czy chodzicie i obsesyjnie ścieracie kurz i zabrudzenia? zawsze marzyłam o czarnej, błyszczącej, lakierowanej kuchni. teraz jest szansa na zrealizowanie "młodzieńczego" marzenia ;) tym bardziej,że mąż zgadza się na taki męski styl ;) dlatego pytam o opinie tych,którzy już użytkują. jesteście zadowoleni? zdecydowalibyście się ponownie na taką kuchnię? :D

Jako szczęśliwa posiadaczka w połowie czarnej kuchni (góra czarny lakier, dół okleina imitujaca fornir) wypowiem się na temat funkcjonalności :) Efekt jest w mojej opinii świetny i kolorów na pewno bym nie zamieniła ...ALE kurz widać doskonale i trzeba szafki często przecierać jednak trwa to 2 minuty bo wystarczy zwilżona ściereczka z mikrofibry (smug i zacieków brak). U mnie są akurat uchwyty relingowe więc tego problemu raczej nie ma ale na lakierze, zwłaszcza czarnym, widać wszystkie tłuste plamy (pewnie na macie widać jeszcze bardziej ale ja na szczęście mam byłyszczące). Najgorszą rzeczą są jednak mikro rysy, które pojawiają się nieubłaganie - albo ja mam kiepski ten lakier albo to jest normalne i trzeba z tym żyć :( W zwykłym sztucznym świetle tego oczywiście nie widać ale jak słońce przyświeci (okno na południe) to wszystko widać jak na dłoni.

I ostatnia rzeczy - kilka razy zadrapałam pomalowanymi na kolor paznokciami po powierzchni szafki i zrobiłam takie jakby rysy/kreski, których nie mogę zmyć ale na szczęscie nie widać ich bardzo,.

Robiąc kuchnię zastanawiałam się poważnie nad czarnym szkłem naklejanym na mdf zamiast lakieru ale względy budżetowe przeważyły - teraz oczywiście żałuję ale wymieniać raczej nie będę bo to tymczasowe mieszkanie..

Na podłodze mam gres lappato 60x60 w kolorze antracytowym, a w bezpośredniej okolicy dębowy parkiet. Wszystko moim zdaniem pasuje ale ja lubię ciemne kolory i jasna podłoga w ogóle nie wchodziła w grę:)