żona m 14.02.2013 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 a co na to BRAT, chcialby być z drewna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Synthia 15.02.2013 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 (edytowane) synthia: mysle o czymś takim jak na 1 zdjęciu tylko z bratem z drewna , tylko czy to dobrze bedzie wyglądało hmm Przyznam że mi się też podoba takie zestawienie i może to wcale żle nie wyglądać, wręcz ciekawie. Tam jest stół biały z drewnianym blatem a w głębi widać czarną zabudowę. Porównaj górę zabudowy do stołu.Zazwyczaj na wizualizacjach jest odwrotnie biała góra czarny dół. Może ktoś by ci zrobił wizualizację mebli kuchennych w jakimś studiu. Ja mam czarną górę biały blat ale dolne szafki drewniane. A na tej fotce: góra czarna, dół biały tylko blat jest szary, gdyby był drewniany nie było by źle Edytowane 15 Lutego 2013 przez Synthia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Synthia 15.02.2013 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 a co na to BRAT, chcialby być z drewna? Zapewne marzy o tym by być jak pinokio :D:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ninia41 15.02.2013 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 (edytowane) Dorzucę kilka inspiracji: 1: http://cdn14.urzadzamy.smcloud.net/t/photos/thumbnails/24279/kuchnia_aranzacje_600x0_rozmiar-niestandardowy.jpg 2: http://img.galerkiwnetrz.pl/g/2_79814505_IMG_1399_.jpg 3: http://kuchenne.net/var/albums/Producent-mebli---wizyt%C3%B3wki-firm---Galerie-ze-zdj%C4%99ciami/eurostylmeble.pl/Czarne%20meble%20kuchenne.JPG?m=1317851499 4: A ta znaleziona w galerii pewnego sklepu po prostu cudowna mój ideał http://designo.pl/fotki/Image/Kuchnia%20z%20ekpozycji%20004.JPG Edytowane 15 Lutego 2013 przez Ninia41 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hosekk 15.02.2013 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 nam też czarna kuchnia zawsze się podobała - dlatego taką też zrobiliśmy. Wszystkie obawy co do brudzenia się - były bezzasadne wcale nie jest tak źle. http://imageshack.us/scaled/medium/203/p2155715.jpg więcej fotek tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lechianna 16.02.2013 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwona.sykus 16.02.2013 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 tak właściwie to na kolorystykę jestem zdecydowana czarny, biały plus orzech lub teak, pozostaje jeszcze pomysł zaaranżowania przestrzeni :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Synthia 18.02.2013 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 Biel, czerń i orzech, takową mam w kuchni:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwona.sykus 19.02.2013 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 synthia chętnie obejrzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Synthia 20.02.2013 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 Na 16 str jest fotka w trakcie montażu, tylko aparat trochę przekłamał kolory, bo mój orzech wyszedł pomarańczowy:( a wcale taki nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwona.sykus 26.02.2013 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 a ma ktoś aranżację kuchni, w której jest wejście do spiżarni ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 27.02.2013 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 a ma ktoś aranżację kuchni, w której jest wejście do spiżarni ??? Ja mam - na żółto zaznaczone wejście do spiżarni http://anulek2005.republika.pl/k.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwona.sykus 28.02.2013 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 dzięki właśnie zastanawiam się jak ogarnąć kuchnię w http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-modrzykach/m4dca8114136db,2273 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwona.sykus 16.03.2013 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 hmm u mnie na wprost wejścia jest okno po lewo kuchnia a na ścianie po prawej wejście do spiżarni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrówek1719511346 08.05.2013 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 jeśli chodzi o czarną kuchnię, mnie się to super podoba! http://www.maxkuchnie.pl/artykuly/aranzacje/barwy-w-kuchni/kuchnia-in-black-27.html czad! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WRC20 08.05.2013 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 Mrówek bardzo podoba mi się ta pierwsza kuchnia z linka, którego dodałeś. Ważne żeby nie przesadzić i nie urządzić jej w całości w kolorze czerni. Jak przeglądam czasem zdjęcia w sieci i widzę kuchnię, gdzie każdy element jest w tym kolorze to aż się boję Kontrast z bielą to super pomysł - prosty, a zarazem efektowny i estetyczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota_lap 09.05.2013 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 (edytowane) mam pytanie do posiadaczy czarnych kuchni - zwłaszcza szafek ;D jak z funkcjonalnością? czy chodzicie i obsesyjnie ścieracie kurz i zabrudzenia? zawsze marzyłam o czarnej, błyszczącej, lakierowanej kuchni. teraz jest szansa na zrealizowanie "młodzieńczego" marzenia tym bardziej,że mąż zgadza się na taki męski styl dlatego pytam o opinie tych,którzy już użytkują. jesteście zadowoleni? zdecydowalibyście się ponownie na taką kuchnię? a jaką podłogę dobraliście do ciemnych mebelków? ja zastanawiam się nad posadzką poliuretanową. nie chce paneli ani deski - jakos specjalnie nie widzę w swojej kuchni marzeń drewna. kafli może tez niekoniecznie. czytałam na kilku forach pozytywne opinie o firmie Smart Floor Design.[MODEROWANO LINK REKLAMOWY] Korzystał ktoś z ich usług? na swojej stronie mają zdjęcie kliku na prawdę ciekawych aranżacji. no i pytanie - jaki kolor podłogi wybralibyście na moim miejscu - połyskujący biały albo czarny? ewentualnie efekt surowego betonu "zalanego" przezroczystą połyskkującą wartswą. jakie są Wasze opinie? Edytowane 9 Maja 2013 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Synthia 10.05.2013 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 Skoro czarne meble to dla kontrastu jasna podłoga biała , szara albo surowy beton Zbyt dużo czarnego może przytłoczyć kuchnię a dobrze jest troszeczkę ją roświetlić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota_lap 10.05.2013 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 Skoro czarne meble to dla kontrastu jasna podłoga biała , szara albo surowy beton Zbyt dużo czarnego może przytłoczyć kuchnię a dobrze jest troszeczkę ją roświetlić dzięki Synthia :) masz rację - przyda się trochę "koloru", żeby rozjaśnić wnętrze. jeszcze zastanawiam się - czy przypadkiem nie połączyć drewna z właśnie posadzką poliuretanową. Czy ktoś stosował podobne rozwiązania? możecie podzielić się zdjęciami. będzie bardzo, bardzo wdzięczną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroliczana 10.05.2013 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 mam pytanie do posiadaczy czarnych kuchni - zwłaszcza szafek ;D jak z funkcjonalnością? czy chodzicie i obsesyjnie ścieracie kurz i zabrudzenia? zawsze marzyłam o czarnej, błyszczącej, lakierowanej kuchni. teraz jest szansa na zrealizowanie "młodzieńczego" marzenia tym bardziej,że mąż zgadza się na taki męski styl dlatego pytam o opinie tych,którzy już użytkują. jesteście zadowoleni? zdecydowalibyście się ponownie na taką kuchnię? Jako szczęśliwa posiadaczka w połowie czarnej kuchni (góra czarny lakier, dół okleina imitujaca fornir) wypowiem się na temat funkcjonalności Efekt jest w mojej opinii świetny i kolorów na pewno bym nie zamieniła ...ALE kurz widać doskonale i trzeba szafki często przecierać jednak trwa to 2 minuty bo wystarczy zwilżona ściereczka z mikrofibry (smug i zacieków brak). U mnie są akurat uchwyty relingowe więc tego problemu raczej nie ma ale na lakierze, zwłaszcza czarnym, widać wszystkie tłuste plamy (pewnie na macie widać jeszcze bardziej ale ja na szczęście mam byłyszczące). Najgorszą rzeczą są jednak mikro rysy, które pojawiają się nieubłaganie - albo ja mam kiepski ten lakier albo to jest normalne i trzeba z tym żyć W zwykłym sztucznym świetle tego oczywiście nie widać ale jak słońce przyświeci (okno na południe) to wszystko widać jak na dłoni. I ostatnia rzeczy - kilka razy zadrapałam pomalowanymi na kolor paznokciami po powierzchni szafki i zrobiłam takie jakby rysy/kreski, których nie mogę zmyć ale na szczęscie nie widać ich bardzo,. Robiąc kuchnię zastanawiałam się poważnie nad czarnym szkłem naklejanym na mdf zamiast lakieru ale względy budżetowe przeważyły - teraz oczywiście żałuję ale wymieniać raczej nie będę bo to tymczasowe mieszkanie.. Na podłodze mam gres lappato 60x60 w kolorze antracytowym, a w bezpośredniej okolicy dębowy parkiet. Wszystko moim zdaniem pasuje ale ja lubię ciemne kolory i jasna podłoga w ogóle nie wchodziła w grę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts