Anulek2005 10.11.2008 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 editta jak tam Twoja kuchnia - gotowa? Pokaż proszę, bo zapowiadała się cudownie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaAndrzej 11.11.2008 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 editta ja również jestem ciekawa Twojej czarnej kuchni.Moja będzie w kolorze czerń + capucino. Widziałam taką na ekspozycji w jednym z salonów. Przecudnie się prezentowała. Jednakże wycena w salonie zwaliła mnie z nóg-34tys bez sprzętów. Moja kuchnia nie jest mała ale postanowiłam,że poszukam stolarza który zrobi mi taniej taką kuchnię. No i właśnie jestem na etapie poszukiwań nie tylko stolarza ale również i blatu. Spodobał mi się w salonie taki blat który sprawia wrażenie jakby był pokryty szkłem (wpada lekko w zielonkawy odcień), nigdzie tego nie mogę znaleźć, a w salonie w którym go widziałam sprowadzają materiały z Niemiec. I tu bardzo proszę o pomoc, jeśli ktoś wie o jaki blat chodzi i gdzie taki znaleźć, to proszę o namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartaSławek 11.11.2008 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 MonikaAndrzej - a zrobiłaś jakieś fotki tej "cudnej" kuchni ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 11.11.2008 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 cześć, no niestety kuchnia wygląda nadal jak na str. 1 MonikaAndrzej daj znać jak będzie co pokazać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaAndrzej 12.11.2008 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Dziewczyny, niestety zdjęć nie mam, bo w salonie nie pozwalają fotografować. Jestem po trzech kolejnych wycenach u stolarzy. Rozbieżności w cenie są kolosalne i nie rozumiem dlaczego. Jeden ze stolarzy wycenił mi kuchnię bez blatu na 7900 a dwóch pozostałych stolarzy na 16tys i 20tys. Żaden z nich mi za bardzo nie przypasował do gustu, zwłaszcza ten,który ma najatrakcyjniejszą cenę. Wymiary mojej kuchni to 2,20/4,60(tylko zabudowa dolna)/2.20. editta jak u Ciebie z ceną i jakie masz wymiary kuchni? I jak to w ogóle jest z tym materiałem, czy to jest na naturalnym drewnie, czy to lakierowana płyta mdf? Może stąd ta rozbieżność cen? Czy szafki których bok jest widoczny masz również lakierowane na wysoki połysk czy półmat? Spróbuję jeszcze pogadać z gościem, który wycenił mi kuchnię najtaniej, wiem,że jest niesłowny i nie dotrzymuje terminów a tego chciałabym uniknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 12.11.2008 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 moja kuchnia to mdf lakierowany na wysoki połysk. mam głównie szuflady i w środku są białe, a raczej szare. dopłata do koloru gdybym chciała, o ile pamiętam była nieznaczna (chyba coś ok 1 300) ale to zupełnie niepotrzebny wydatek według mnie. wymiary - szafli pod oknem 4x60 - wyspa 2x80 - wysoka zabudowa 2x60 + wisząca półka szer. chyba 90-siąt parę ile ja płaciłam coś ok. 13 tys. nie pamiętam dokładnie, mam system hettich i 16 szuflad, segregator odpadów, cokoły aluminiowe. ale meble bez blatów i boków niska cena też wydaje mi się podejrzliwa. najlepiej gdybyś mogła zobaczyć pracę już zrealizowaną takiej osoby, bo w sumie kto wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaAndrzej 16.11.2008 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 editta, sprawdziłam tego gościa od najniższej ceny. Byłam w hurtowni materiałów i już wiem,że materiał z którego będą meble to tak jak u Ciebie lakierowany mdf, natomiast na ścianie mdf laminowany.Blat w dalszym ciągu nie wybrany.U mnie będzie to wyglądać następująco:- na ścianie po prawej stronie zabudowa wysoka-2x60+1x40- na ścianie pod oknem-4x60,1x90(szuflady),2x45,1x40-na ścianie po lewej stronie:zbudowa dolna:1x60,1x50oraz 4podwieszne szafki 50Myślę,że sporo tego a cena całkiem fajna. Wypytałam o gościa, ponoć jest dobrym fachowcem, widziałam meble w jego wykonaniu,ustaliłam z nim termin na styczeń, materiały wybrałam. Jeszcze muszę wybrać sprzęt AGD,no i te blaty.Wracając jeszce do tej proponowanej przez jednego stolarza ceny 20tys za meble, wynika to stąd,że on to chciał zrobić na naturalnym drewnie. Przy lakierze to jednak nie ma sensu, bo nie uzyskalibyśmy tego efektu o jaki nam chodzi(widoczne byłyby sęki).Dzięki editta za info, jestem bardzo ciekawa jak będzie wyglądała ta Twoja i nasza czarna kuchnia. Ja również spotkałam się z wielkim zdziwieniem ludzi jak mówiłam o czarnej kuchni i nasłuchałam się o jej niefunkcjonalności ze względu na ślady w użytkowaniu ale jakoś wogóle mnie to nie rusza. Marzę o takiej kuchni i taka będzie.Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 16.11.2008 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Editta a co Ty masz na ścianie ? co to za fornir? Fajnie z czarnym współgra a ja właśnie szukam drewna - koloru , żeby ładnie wyglądało z czarnym granitem i czarnym lakierowanym mdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucyliu 09.12.2008 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 Szukam inspiracji odnośnie czarnych kuchni. Nie potrafię się zdecydować, co z czym połączyć, czy wybrać lakierowany czy matowy mdf, czy ma być cała czarna czy łączona z jakimś innym kolorem. Uff mam 3 opcje które mnie kuszą i nie potrafię się zdecydować, co myślicie? Macie jakieś propozycje czy sugestie?Do kuchni chciałabym wykorzystać taką mozaikę:http://img220.imageshack.us/img220/2157/06122008436tq5.th.jpgPodoba mi się łączenie z bielą,kolorystyka tak jak poniżej:http://img396.imageshack.us/img396/399/9143modernkitchen1eo8.th.jpgalbo coś takiego:http://img220.imageshack.us/img220/7329/rigollikitchenblackcopydy9.th.jpgtaka wersja tez mi pasuje:http://img213.imageshack.us/img213/6059/cropmfispaceblackroomsetz2.th.jpgBardzo fajne jest też to:http://img220.imageshack.us/img220/5563/g50up3.th.jpgW tym przypadku podoba mi się połączenie kolorów:http://img389.imageshack.us/img389/76/037e11512cflf0.th.jpgA w celu zrównoważenia czarnego jeszcze takie zestawienie mnie intryguje:http://img161.imageshack.us/img161/3113/709085f4967dd2av3.th.jpgCo sugerujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iva_marti 09.12.2008 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 Mozaika super - co to jest?Podobają mi sie kuchnie czarny łączony z bielą lub odwrotnie. Wydaje mi się ,że jeśli dasz lakierowany mdf to będzie bardziej nowoczesna. Nie dodawałabym innych kolorów. Tylko jako dodatki np. różowy storczyk w białej doniczce. Jeśli masz kuchnie duża i jasną super będzie czarne meble z grubym białym blatem, Jesli kuchnia raczej mała i ciemniejsza to daj biały lakierowany mdf i gruby na 6-10cm, czarny blat. Blat spuszczony z boku do ziemi i do tego zlew prosty, kańciasty w kolorze blatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucyliu 09.12.2008 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 Mozaika to po prostu mozaika szklana z takimi czarnymi przebarwieniami, kupiona w celach testowych, na zdjęciach wyszła trochę blada, generalnie jest taka żółto-złota.Znalazłam jeszcze coś co mnie interesuje:http://img389.imageshack.us/img389/267/czarnapoysksr9.th.jpg Kuchnię mam dużą i przestronną, zabudowa może być tylko na jednej ścianie, cały moduł, to jakieś 4 - 4,5 metra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iva_marti 09.12.2008 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 Wklej większe zdjęcie tej ostatniej kuchni,bardzo słabo widac. Czy możesz mieś na ścianie zabudowę wysoką a do tego wyspę z płytą ,zlewem i blatem roboczym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucyliu 09.12.2008 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 Kliknij na zdjęcie to się otworzy w innym oknie, kuchnia będzie wysoko zabudowana na jakieś 2,5 metra, nie przewiduję wyspy, tylko ścianę z meblami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amatlea 09.12.2008 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 Weź pod uwagę, że na czrnym mdf lakierowanym na wysoki połysk bardzo widać odciski palców. Mi się bardzo podoba taki mdf, ale zrezygnowałam z niego na rzecz białęgo właśnie ze względu na to, że się tak brudzi.Myślę, że matowy mdf mógłby fajnie wyglądać z bardzo błyszczącą mozaiką. Osobiście zastanowiłabym się nad mozaiką w jakimś żywym kolorze w celu ocieplenia kuchni. Ja zakochana jestem w mozaikach szklanych Sicis, które mają piękne kolory i połyskują, chociaż niestety są drogie. Ale ta Twoja też jest bardzo ładna- widziałam ją w sklepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iva_marti 09.12.2008 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 zdjęcie nie chce mi się otworzyć.Mogą być matowe czarne meble i blat z połyskiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iva_marti 09.12.2008 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 http://img252.imageshack.us/img252/8242/z5225787xpu3.jpg Oczywiście nie pamietam czy to jest zdjęcie kogoś z forum czy z katalogu.Jeśli znajdzie się własciciel i nie życzy sobie wstawiania zdjęcia to proszę dać znac i usuwam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorcha 09.12.2008 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 Czarnym meblom wszelakiej maści mówię NIE Wybór jest rzeczą indywidualną. PozdrawiamDorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosia0023 10.12.2008 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 Czarnym meblom wszelakiej maści mówię NIE Wybór jest rzeczą indywidualną. Pozdrawiam Dorota dopisuję się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aglig 10.12.2008 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 A pozwólcie ludziom uczyc się na własnych błędach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pi0tr 10.12.2008 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 A pozwólcie ludziom uczyc się na własnych błędach a kolega/koleżanka z pewnością ma czarne meble dlatego uważa to za błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts