maj1983 09.02.2008 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 zastanawiam się co będzie tańsze i lepsze - zrobić balkon nad garażem czy dach? pom gosp. "przyklejone do domu, ma po zewnętrznej wymiar 400x420obecnie mam w projekcie ogromny balkon, ale może taniej byłoby zrobić dach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 09.02.2008 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 zastanawiam się co będzie tańsze i lepsze - zrobić balkon nad garażem czy dach? pom gosp. "przyklejone do domu, ma po zewnętrznej wymiar 400x420 obecnie mam w projekcie ogromny balkon, ale może taniej byłoby zrobić dach? W kwesti formalnej raczej to taras nie balkon. Ja bym zrobił zadaszony taras, lub pokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 09.02.2008 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 Tańszy chyba będzie dach niż poprawne zrobienie tarasu. Jednak skoro masz w projekcie taras to byś musiał zmienić projekt. Ja tez mam taki mały balkonik 8.6m x 6,5 i sam teraz nie wiem czy jak bym budował jeszcze raz co bym wybrał. Najchętniej bym zbudował taras z zadaszeniem który w razie czego zawsze bym mógł zabudować i zrobić z niego pokoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzycielka74 09.02.2008 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 Mysle że taki tarasik zadaszony byłby super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 09.02.2008 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 Mysle że taki tarasik zadaszony byłby super popieram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 10.02.2008 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 Radzę przykryć dachem i będzie święty spokój. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 10.02.2008 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 też miałam taki dylemat ostatecznie garaż przykryłam dachem, ale przygotowany jest tak (fundamenty, ściany) , że na przyszłość w ostateczności można będzie tam zrobić lekki strop i pokój z tarasu zrezygnowałam po wchłonięciu maximum wiedzy teoretycznej na ten temat ....za dużo zabawy i zachodu z izolacjami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
futrzak 61 10.02.2008 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 Witam. Jeśli chodzi o koszty, to zależy jaki dach, czym przykryty itp. Na pewno "łatwiejsze" (mniej kłopotliwe na przyszłość) jest zadaszenie, ale to wiąże się ze zmianą projektu. No i zależy co wolisz: siedzenie na tarasie czy wychodzenie do ogrodu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 10.02.2008 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 ja mam nad salonem kawalek dachu plaskiego na ktorym wszyscy radza zrobic taras, ale ja nie che i nie zrobie, bo:balustrada jet drogatrudno ja zamontowac na dachu plaskimtrzeba tam polozyc jakas nawierzchniepo comi taras jak mam dom i z jadalni wyjscie na taras? chyba tylko do wietrzenia poscieli ja na Twoim miejscu bym nie robila tarasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maj1983 12.02.2008 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 tyle, że ja nie mam wyjścia mam doklejone do budynku domu pom. gosp. (musieliśmy je dać ze względu na linię zabudowy) i teraz nie wiem czy zrobić dach czy taras ale.. na górze będzie osobne mieszkanie i taki taras byłby wskazany ale.. jest on od strony pn, więc lepiej jak byłby z drugiej strony jejuuuuudylematów 150 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 23.01.2010 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2010 Odświeżam. Jesteśmy na etapie tworzenia projektu. Z różnych względów (linia zabudowy, kształt działki, wz) garaż będzie dobudowany do bryły domu. My także zastanawialiśmy się, czy jednak tego nie zadaszyć. Ale jak na razie stanęło na tarasie, ponieważ;- taras będzie od południa, będzie można umieścić na tej ścianie domu (szczytowa) duże okna tarasowe, ładnie doświetlające i dogrzewające pomieszczenia- będzie miejsce na solary, które najlepiej umieścić od południa (połacie dachu domu są na wschód i zachód, gdybyśmy zadaszyli garaż, dach musiałby być także dwuspadowy, bo taki mamy w wz, więc dla położenia solarów taras to najlepsze rozwiązanie)- będzie można w przyszłości zrobić na części tarasu oranżerię (zawsze nam się podobały zimowe ogrody) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts