Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Węgiel brunatny pod Legnicą a nasze domy

YreQ

Recommended Posts

Poczekamy i zobaczymy co będzie...

Coś przecież będzie...

Adam M.

Zobaczymy z pewnością, ale uważasz, że mieszkańcy naszego regionu też mają tylko czekać? Wiadomo, że wszystko się okaże.....kiedyś - w czerwcu, za rok czy lat 20.

Ale to że tylko ja i paru innych forumowiczów z wami pisze, reszta się przygląda, to nie znaczy, że reszta tylko czeka aż jakakolwiek decyzja zapadnie.

Ludzie nie chcą żyć i tylko czekać, widzisz jesteś daleko i nie wiesz co robią ci, którzy tutaj na forum nie zaglądają.(ja zaś widzę co się dzieje w moim otoczeniu). Po urzędach aż huczy - ludzie non stop albo dzwonią albo przychodzą na żywca a to do wydziałów nieruchomości w UM a to do wójtów gmin. W BN i UG panuje nigdzie nie upubliczniona panika, m.in. na gwałt sprzedają działki lub wycofują się z przetargów i innych umów kupna ziemi, lci co rozpoczynają budowę lub mieli zamiar załapują tatalnego doła, że niejeden psycholog będzie po aferze kopalnianej potrzebny.

Może dziwisz się, że walczymy, że to walka z wiatrakami, że lepiej cicho siedzieć i czekać a problem za nas tak czy siak zostanie przecież rozwiązany....bo to Polska właśnie. Nie wszyscy tak potrafią.

Rozumiem, że ty będąc na moim czy kogoś innego miejscu- kierowałbyś się dobrem wyższego rzędu i dobrem kraju - i po wybudowaniu własnego domu czekał, aż decyzją rządu zostanie rozwalony?

Widzisz mnie życie już dawno nauczyło aby decyzji, czy działań innych nie osądzać.....siedząc w wygodnym fotelu ....bo nigdy nie wiadomo jak sami byśmy postąpili czy zareagowali znajdując się w ocenianej przez nas z boku sytuacji.

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wybacz, proszę, ale Ciebie już, w tym młynie jaki masz, kompletnie popier.myliło!

Czy Ty sobie wyobrażasz, że ja nie mam podobnych problemów?!

Po dwie dnówki w jednej staram się robić, aby tak kształtować przestrzeń koło siebie i zachodzące fakty, aby bez szkody innych poprawiać własny byt!

Wyznaję zasadę - żyj i pozwól żyć innym!

Wcale nie siedzę w fotelu!

To Wy (jak tu widać) wysiadujecie godzinami w fotelach (antyszambrując w urzędach i u psychologa), sfrustrowani, skołowani, zamiast brać się do sprawy!

CO TWÓRCZEGO ZROBILIŚCIE prócz wrzasku, galerii pięknych obrazków i narzekania? JAKIE fakty tworzycie?

Czekacie na nieuchronne jak banda owiec! OWCE SĄ ŻEBY JE STRZYC!!!

Poczytaj choćby własne posty!

WSZYSCY nie rozumieją, wszyscy co nie z Tobą to są źli!

Oprymują wolnego obywatela! Gwałt okrutny!!! Kardynalne prawa depczą!!!

NO TO CO? A PIERWSZY TO RAZ W HISTORII?!

Stowarzyszcie się! Powybierajcie do parlamentu! Lobbujcie swą sprawę!

Spokojnie, stanowczo i w ramach posiadanych a może i tworzonych (przez Was, powoli) praw!

Podsumuj, proszę osiągnięcia i nie orgazmuj się może stanem frustracji mieszkańców tego terenu, bo Ci to obraz sytuacji zaciemnia!

CO macie dziś w garści?! Jaki bat na przeciwnika?

Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę!

CO zrobiliście, żeby mieć wpływ na podział łupów?

Jak będziecie mieć wpływ decydujący, to może wogóle tych łupów nie zechcecie? Albo nie zechcecie dzielić się nimi! Też możliwe... :roll:

Adam M.

Jeszcze jedno..

to MY poczekamy i MY zobaczymy!

Patrzymy na problem z pewnej perspektywy i może dlatego lepiej coś widać.

To WY musicie działać i nie czekać! Ten problem, jego rozwiązanie, leży w Waszych rękach.

Wybacz, proszę, ale Ciebie już, w tym młynie jaki masz, kompletnie popier.myliło!

Czy Ty sobie wyobrażasz, że ja nie mam podobnych problemów?!

Po dwie dnówki w jednej staram się robić, aby tak kształtować przestrzeń koło siebie i zachodzące fakty, aby bez szkody innych poprawiać własny byt!

Wyznaję zasadę - żyj i pozwól żyć innym!

Wcale nie siedzę w fotelu!

To Wy (jak tu widać) wysiadujecie godzinami w fotelach (antyszambrując w urzędach i u psychologa), sfrustrowani, skołowani, zamiast brać się do sprawy!

CO TWÓRCZEGO ZROBILIŚCIE prócz wrzasku, galerii pięknych obrazków i narzekania? JAKIE fakty tworzycie?

Czekacie na nieuchronne jak banda owiec! OWCE SĄ ŻEBY JE STRZYC!!!

Poczytaj choćby własne posty!

WSZYSCY nie rozumieją, wszyscy co nie z Tobą to są źli!

Oprymują wolnego obywatela! Gwałt okrutny!!! Kardynalne prawa depczą!!!

NO TO CO? A PIERWSZY TO RAZ W HISTORII?!

Stowarzyszcie się! Powybierajcie do parlamentu! Lobbujcie swą sprawę!

Spokojnie, stanowczo i w ramach posiadanych a może i tworzonych (przez Was, powoli) praw!

Podsumuj, proszę osiągnięcia i nie orgazmuj się może stanem frustracji mieszkańców tego terenu, bo Ci to obraz sytuacji zaciemnia!

CO macie dziś w garści?! Jaki bat na przeciwnika?

Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę!

CO zrobiliście, żeby mieć wpływ na podział łupów?

Jak będziecie mieć wpływ decydujący, to może wogóle tych łupów nie zechcecie? Albo nie zechcecie dzielić się nimi! Też możliwe... :roll:

Adam M.

Jeszcze jedno..

to MY poczekamy i MY zobaczymy!

Patrzymy na problem z pewnej perspektywy i może dlatego lepiej coś widać.

To WY musicie działać i nie czekać! Ten problem, jego rozwiązanie, leży w Waszych rękach.

:o :o :o co jest? do szewskiej pasji doprowadził cie mój spokój?czy dotknęłem czułego punktu?

Napisałem i zadałem pytanie spokojnie - odpowiadasz wrzeszcząc. Po raz kolejny widać, że spokój i szczerość niepopłaca na tym forum. Na co liczysz ? że wypunktuję ci z kim rozmawiałem i do kogo oficjalne pisma napisałem - po tej twojej odpowiedzi widać że sensu nie ma , bo ty pożywki do jazdy po ludziach szukasz....a nuż będzie się do czego przyczepić.

Więc dajmy temu spokój.

Wyrażaj się - to wówczas ty nie będziesz musiał prosić a ja wybaczać :D

Nie pora na kłótnie i swary !

Niektórych nie da się przekonać i zmienić ich poglądu.

Właśnie najpiękniejsze jest to, że każdy może mieć własne zdanie. :wink:

I nie ma co się z tym kłócić !

Ale wróćmy do postu Adama_mk !

Może rzeczywiście wzięli byśmy się do roboty (może zaczniemy od tej stronki)

Nawet zarejestruje tą domene, postawie stronke na której (prośba do Jarka) umieścić trzeba zdjęcia tych okolic.

Tylko dajcie propozycje na nazwę domeny.

Robert

Noooo, irek, to dobry jest tylko w epitetach, zero merytoryki, patriotycznego myslenia... czy ty faktycznie jesteś geodetą, bo mi trochę jakimś takim zatwardziałym chłopstwem zalatuje typu "chłop żywemu nie przepusci..."...

A dla wszystkich mających w poważaniu surowce energetyczne "Rozgniewany węgielek"... Niech sie troche zastanowią... Myslę, że język przystepny...

Juz ci raz pisałem - nie śmieć tutaj bo to nie twój wątek.

I po raz kolejny. Na dole jest klawisz P.W. - tam wyslij co do mnie masz.

Zawsze możemy sie spotkać :)

No i cóż... kolejny raz zero merytorycznych postów tylko epitety, epitety... taka jest wasza kultura i umiejetność dyskusji...

no i jeszcze raz, forum jest publiczne, odkupcie je od muratora to sobie będziecie mogli je cenzurować...

no i czekamy na link do tej wspaniałej stronki... tanm to na pewno będzie juz cenzura co...???

PS. Przemysleliście naukę jaką niesie bajka "Rozgniewany węgielek"..? Węgiel jest brudny i brzydki, be, be, be..????

Nie rozumiem dlaczego p. haynauer jest taki zdenerwowany. Znowu pisze się, że kogoś obrzucono, epitety itp. W tym poście nigdzie nie jest napisane, że to dotyczy kolegi. No cóż, ale skoro się kolega tak dopomina i przykleja do ów stwierdzeń, to pewnie coś w tym jest.. Hehe I jeszcze coś. Role się odwróciły. Poruszyliście niebo i ziemie aby wyśmiać i wydrwić nasze posty. Więc nie dziw się, kultury na tym forum sam uczyłeś. Za nic macie nasze zdanie, za nic macie zdanie mieszkańców, za nic macie zdanie lokalnych władz. Macie gdzieś środowisko w którym żyjemy, macie gdzieś nasze domy, macie gdzieś po prostu nas. Więc o co tu chodzi? Odpowiedź nasuwa się sama. :lol:

Merytoryczna dyskusja z tobą? Nie raz dałeś nam wszystkim świadectwo, że taka nie istnieje. A dlaczego ta kopalnia miałaby tu powstać? Bo ty tak chcesz? Wolne żarty. Co wolno wojewodzie to nie tobie smrodzie. A że ja czy Irek mamy żal, że ktoś chce nam zburzyć dopiero co postawione domy, to przepraszam, nic w tym dziwnego. Tych Irków i Jarków jest tu tysiące. Co ty na to? Prawie codziennie na łamach TVL leci reportaż dotyczący KWB, KS i mieszkańców. Wypowiadają się mieszkańcy i samorządowcy. Sprawa jest nagłaśniana. Wszyscy, oprócz notabene tobie podobnych, na szczęście jest ich mało i tak naprawdę nic nie znaczą, są przeciwni temu projektowi.