olq 17.03.2008 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 WitamProponuję spotkanie w Karczewiskach w Chacie,29 marca -sobota w godzinach 12-17 ? Proszę o odpowiedzi czy może być ten termin i miejsce,oraz dokładan godzina..Im większe będzie grono tym bardziej merytoryczna będzie dyskusja,na czym powinno nam zależeć..Pierwszy i ważny krok to założenie strony internetowej która mogłaby dotrzeć do jak najszerszego grona mieszkańców naszego rejonu i przyczyniłć się do zacieśnienia działań mających na celu ochronę środowiska naszego regionu..Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Haynauer 17.03.2008 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Witam Proponuję spotkanie w Karczewiskach w Chacie,29 marca -sobota w godzinach 12-17 ? Proszę o odpowiedzi czy może być ten termin i miejsce,oraz dokładan godzina..Im większe będzie grono tym bardziej merytoryczna będzie dyskusja,na czym powinno nam zależeć..Pierwszy i ważny krok to założenie strony internetowej która mogłaby dotrzeć do jak najszerszego grona mieszkańców naszego rejonu i przyczyniłć się do zacieśnienia działań mających na celu ochronę środowiska naszego regionu.. Pozdrawiam OK ! To od razu prosze o przemyślenie formy blokady Huty Legnica i Huty Głogó. No i co zrobimy z Żelaznym Mostem..? Jakiś łańcuch ludzki albo przykucie łańcuchami do rurociągów..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Haynauer 17.03.2008 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Kolejny artykuł z dzisiaj. http://www.legnica.naszemiasto.pl/wydarzenia/830288.html No i artytkuł pokazuje skalę problemu... 2500 osób zostałoby przesiedlonych... 2500 / 3 [średnia wielkość rodziny] = 834 rodziny 834 rodziny, z tego 20% mieszka w nowych domach, 80% w starych domach 20% z 834 = 167 nowych domów 80% z 834 = 667 starych domów średnia wartość nowych domów ~ 600.000 zł średnia wartość starych domów ~ 300.000 zł 167 x 600.000 zł = 100.200.000 zł 667 x 300.000 zł = 200.100.000 zł Łacznie: 300.300.000 zł I to jest cała skala problemu... Rozłożywszy to na lata, nie są to, przy skali inwestycji, jakieś wielkie pieniadze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imported_JAROSŁAW 17.03.2008 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 O czym ty piszesz. Nie błaznuj. http://tvlubin.pl/?play=7-03-2008_odkrywka Tu znajdziesz wszystkie odpowiedzi. Ale, te czy inne, czy ziemianin czy kosmita. Dla ciebie i tak to wszystko jest bez znaczenia. Klapki masz na oczach. Szkoda mi ciebie haynauer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imported_JAROSŁAW 17.03.2008 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Gdyby były problemy z odtwarzaniem, na samym dole po lewej stronie jest link do reportażu "Co tu po nas?". Odtwórzcie go w nowym oknie. Zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 17.03.2008 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Chejnałer, zaczynasz mnie wk..iać ze swoimi głupimi poglądami. Gdy liczyłeś mieszkańców wziąłeś pod uwage moja rodzinę, i moich kilkunastu sąsiadów z kilkuosobowymi rodzinami zameldowanymi w Legnicy, Lubinie, o których sporządzający raport o zaludnieniu w latach 90-tych jeszcze nie wiedzieli?? Czy wiesz że z 2,5 tysiąca mieszkańców raportu z terenów gmin Lubin, Ścinawa, Miłkowice, Ruja i Kunice zrobi się za chwilę ok 15 000 ludzi??? chyba nie wyściubiasz nosa z Chojnowa i Jaroszówki, bo nie wiesz jakie jest zurbanizowanie terenów złoża, tak bardzo goglujesz, że poza monitorem nic nie widzisz. Jesteś po prostu śmieszny ze swymi zestawieniami. Ciągle najeżdżasz na mój zawód a daje sobie ręce obciąć że nawet nie wiesz na czym polega. A może sam pochwalisz sie swoim? Jesteś może jakimś podrzednym robolem o wielkich aspiracjach niedowartościowanym zawodowo? KGHM kiedys odrzucił papierki i teraz jedziemy po mieszkańcach gminy Lubin, bo prawdopodobnie pracują w kombinacie i niech mają za swoje? Proponuję abyś skończył z komentarzami na tym wątku. Poczytaj regulamin Muratora. Zawsze mogę cię kolezko stąd wyrzucić jak będziesz dalej przeginać. Po raz kolejny mówię - załóż sobie wątek i tam się realizuj niedowartościowany człowieku, bo nam przeszkadzasz a od ciebie zwykłego pyłku i tak nie będzie nic zależeć. I mam prośbę do wszystkich komentujących (oczywiście poza Wielkim Rycerzem Yeti ) ignorujemy tego delikwenta z malowniczej gminy Chojnów . Sam bede twardy i nie komentuje od teraz jego postów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Philip eM 17.03.2008 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Hajnauer, chcesz merytorycznej dyskusji? OK. Przez złoże przepływa rzeka Kaczawa. Masz jakiś pomysł, aby przesunąc ją na teren położony o 17 metrów wyżej? Jeżeli mamy być postępowi, to na powierzchni pod kopalnię wg najnowszych danych nie mieszka juz 2500 lecz dużo ponad 5000 tyś osób. 2500 to dane których używają ludzie Trembeckiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 17.03.2008 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Yeti to w Tybecie... Big Foot to na granicy stanów i kanady... Kaczawa to pod Legnicą... Ech! Ta geografia.... Mówicie z 5000 osób? No, to jeszcze w granicach błędu... Cóż to zresztą, grosze, w porównaniu do zysków... A jak chodzi o mój wkład w sprawę? Trochę jak sól jestem i wiem to. Ale nie smakuje życie bez soli... A swoją drogą. Zwrócono tu uwagę na sprawę/problem Gopła... I CO? Też byście ich do swojej stronki przygarnęli! Mogą mieć niezłe pomysły! Może już własną stronkę mają?! Haynauer, w moim mniemaniu, nieźle Was punktuje! Czekacie aż w konfrontacji ktoś zrobi to lepiej od Niego? Jego przekonajcie to i inni zamilkną... Z setką takich się wybieracie spierać o swoje racje... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 17.03.2008 21:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Witam Proponuję spotkanie w Karczewiskach w Chacie,29 marca -sobota w godzinach 12-17 ? Proszę o odpowiedzi czy może być ten termin i miejsce,oraz dokładan godzina..Im większe będzie grono tym bardziej merytoryczna będzie dyskusja,na czym powinno nam zależeć..Pierwszy i ważny krok to założenie strony internetowej która mogłaby dotrzeć do jak najszerszego grona mieszkańców naszego rejonu i przyczyniłć się do zacieśnienia działań mających na celu ochronę środowiska naszego regionu.. Pozdrawiam OK ! To od razu prosze o przemyślenie formy blokady Huty Legnica i Huty Głogó. No i co zrobimy z Żelaznym Mostem..? Jakiś łańcuch ludzki albo przykucie łańcuchami do rurociągów..? taaaaak... punktuje nas potwornie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imported_JAROSŁAW 17.03.2008 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Sądzę że sprawa jeziora Gopło jest bardzo poważna. Nie powinno dojść do takich decyzji. W artykule „Gopłu grozi zagłada” http://www.gazetawyborcza.pl/1,76842,5005454.html można znaleźć dużo podobnych wątków, które nas dotyczą. Jeżeli to by ode mnie zależało, nie pozwoliłbym na to. To dopiero początek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxvong 17.03.2008 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Hejnałer (może pije ?) czy jak mu tam nie wiedzieć czemu kipi nienawiscią do przeciwników budowy odkrywki. Gniewa sie na każdego który nie chce być wysiedlony. Człowieniu nie liczę na to że będziesz w stanie postawić się w sytuacji tych którzy mogą być wysiedleni. Obawiam się że nie dasz rady. Nikt nie jest przeciwny eksploatacji węgla. Jedynie sposób w jaki chce się to robić nie budzi sympatii. Są inne metody. Ta puki co eksperymentalna z biogazyfikacją a także ta do której prazentacji podsyłałem linka i którą powszechnie na skalę przemysłową wykorzystuje się na świecie. Oczywiście najłatwiej jest wypierniczyć dziursko w ziemi i fedrować a potem fajczyć to puszczając kłęby niskoemisyjnego dymu. Kurzy się kopci i krajobraz ucierpi a po co jak można innaczej ? A co do argumentu że musi być odkrywka bo nie będzie prądu no ręce opadają. Spieprzyli budowę w Żarnowcu zlikwidowali kopalnie (bynajmniej nie odkrywkowe) w Wałbrzychu a teraz szukaja pretekstu aby coś z tym zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 17.03.2008 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Kto to są "ONI" dla tych spod Gopła?Kto to są "ONI" dla Was? To ci sami? To ci spod Gopła to też "my". Trochę na piechotę i łopatą, ale to ilustracja tego, że "każdy przeciwnik mojego przeciwnika jest moim sprzymierzeńcem"...Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxvong 17.03.2008 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 No a kto podejmuje decyzję o rozpoczeciu rycia na podstawie ekspertyz tzw. ekspertów? Ja myślałem że rządzcy nam miłościwie... choć mogę się mylić. Ale myślałem że to jasne. Ale kolega to sobie lubi tak się czegoś czepić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 17.03.2008 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 maxvong Tyś jakiś chłystek czy człek co już przywykł? POLICZ co proponujesz! Proponujesz dogrzewanie ziemi od spodu i pozostawienie w niej ponad połowy UWOLNIONEJ energii! On WIE (tak jak i ja) że ta odkrywka BĘDZIE!!! Zdaje się, że dla Ciebie to jakaś niemożliwość! Opij się i przetrzeźwiej a potem dopiero pozbieraj myśli! WIESZ CO PISZESZ? "Spieprzyli budowę w Żarnowcu zlikwidowali kopalnie (bynajmniej nie odkrywkowe) w Wałbrzychu a teraz szukaja pretekstu aby coś z tym zrobić." KTO to KUR.WA zrobił?!!! Niedouczone debile twardo trzymające się kruchty, co poza 4 klasy podstawówki nie wyszły!!! "Czerwone" w nazwie im przeszkadzało!!! Atom im na odległość zaszkodził!!! Ból polega na tym, że demokracja to większość, a większość to idioci!!!! DEMOKRATYCZNIE to załatwiono! Wrzask, bo teraz DEMOKRATYCZNIE robią to z Waszą ziemią?! "TO" Będzie zrobione!!! CO robisz, żeby mieć wpływ na to JAK to będzie zrobione?! Opisz! Wyszczególnij osiągnięcia! Pokaż kierunki działań! TEGO tu teraz potrzeba! Czemu Wy musicie stale takie rzeczy pisać, że spokojnie się tego czytać nie da?! Wszyscy rozum nosimy ze sobą... STALE!!! Czas go zatrudnić! I niech mi kto powie, ze to zły sposób!!! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxvong 17.03.2008 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Kolejny pan co to nie potrafi się opanować. Jeżeli dla ciebie opicie się i wytrzeźwienie to racepta na wszystko to pogratulować. Nie chce mi się z takimi dyskutować co to od razu pianę toczą. Jesteś dzidziuś w piaskownicy to się obraź i nie dyskutuj. A coś ty taki pewny że BĘDZIE? Demokratycznie i to można przyblokować nie sądzisz ? Gdyby nie przekonanie o tym to na tymże forum byłoby głucho. Demokracja zgodzę się że jest do kitu z tych względów co mówisz ale niestety obowiązuje u nas (może u WAS nie) w takiej a nie innej formie czy ci się podoba czy nie. A za wtrącanie przerywników takich jak twoje można zostać przyblokowanym przez administratora co pewnie byłoby zdrowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxvong 17.03.2008 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Wracając do tematu to należy studzić emocje (niektórzy nawet powinni się opić i wytrzeźwieć) i czekać na kolejne informacje. Dobrze że jest to forum choć nie wszyscy umieją z niego korzystać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Haynauer 18.03.2008 00:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Czy wiesz że z 2,5 tysiąca mieszkańców raportu z terenów gmin Lubin, Ścinawa, Miłkowice, Ruja i Kunice zrobi się za chwilę ok 15 000 ludzi??? Dane te pochodzą z artykułu, który załączasz, rozumiem w tym celu aby komentować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 18.03.2008 05:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Czy wiesz że z 2,5 tysiąca mieszkańców raportu z terenów gmin Lubin, Ścinawa, Miłkowice, Ruja i Kunice zrobi się za chwilę ok 15 000 ludzi??? Dane te pochodzą z artykułu, który załączasz, rozumiem w tym celu aby komentować... Gdybys uruchomił wszystkie szare komórki i pomyślał to byś doszedł do tego dlaczego liczba mieszkańców jest zanizona. Wskazówka: jaki adres w dowodzie osobistym ma osoba i jego rodzina z nieodebranym lub budowanym domem mieszkalnym? proponuje przejechac sie po osiedlach, (bo to juz nie wsie) i zobaczyc ile domów jest budowanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 18.03.2008 05:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Dzedi, co ty wąchasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Haynauer 18.03.2008 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Czy wiesz że z 2,5 tysiąca mieszkańców raportu z terenów gmin Lubin, Ścinawa, Miłkowice, Ruja i Kunice zrobi się za chwilę ok 15 000 ludzi??? Dane te pochodzą z artykułu, który załączasz, rozumiem w tym celu aby komentować... Gdybys uruchomił wszystkie szare komórki i pomyślał to byś doszedł do tego dlaczego liczba mieszkańców jest zanizona. Wskazówka: jaki adres w dowodzie osobistym ma osoba i jego rodzina z nieodebranym lub budowanym domem mieszkalnym? proponuje przejechac sie po osiedlach, (bo to juz nie wsie) i zobaczyc ile domów jest budowanych. Pozwoliłem sobie policzyć według najaktualniejszych danych: * Raszówka - 770 osób * Miłoradzice - 360 osób * Miłogostowice - 260 osób * Pieszków - 260 osób * Kochlice - 220 osób * Raszowa - 180 osób * Gorzelin - 140 osób * Karczewiska - 130 osób * Raszowa Mała - 80 osób * Buczynka - 80 osób Łacznie: 2480 Jesli ktos ma inne dane to prosze o ich podanie... Rozumiem argument o budowie nowych domów, z drugiej strony jednak nastepuje odpływ młodych ludzi do miast, dzieci mieszkańców zyjacych tam od wojny... A z 2500 nigdy nie zrobi sie 15000... Sprawdziłem przyrost ludnosci dla warszawy w ubiegłym roku, chyba kazdy przyzna, że jest on duzy, chyba największy w polsce, wziąwszy pod uwagę obecny tam boom budowlany i fakt, ze to stolica i miejsce, gdzie sie najlepiej płaci... Otóz w ubiegłym roku wyniósł on 1,5% [słownie: półtora procenta]... tak więc z tych 2500 może się z czasem zrobi 3000... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts