maxvong 18.03.2008 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Nie wiem skąd brałeś te dane ale i tak nie wymieniłeś wszystkich miejscowości. Należy także pamiętać o Osieku który też zię może "załapać". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robriprk 18.03.2008 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Czy możesz podać źródło tych danych tak dla sprawdzenia ! Bo to co wypisujesz (a w szczególności o Pieszkowie - niestety tu sie trochę orientuję) jest sporo zaniżone . Proszę Cię o podanie źródła na które się powołujesz !Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 18.03.2008 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Nie wącham... Was czytam... Takie czytam... "Hejnałer (może pije ?) czy jak mu tam.." " i czekać na kolejne informacje." I o Żarnowcu, o zmianie nazw z powodów politycznych, o likwidowaniu kopalń z podobnych powodów... I o tym, że demokracja.... Tu demokracja to 5000 do 35 000 000. Wynik znany zanim ktoś zacznie liczyć głosy. Przecież Wałbrzych i tamte sprawy "trzeba było tak właśnie rozstrzygnąć" - według Was! Myślicie że tam szło o byt jakichś 5000 osób? A jednak to zrobiono! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imported_JAROSŁAW 18.03.2008 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Czy to jedna osoba, czy 2tyś lub 3tyś osób. Nieważne. Każde z nich myśli, oddycha, istnieje. Ma swoje miejsce, ma swoich bliskich. Jest mniej lub bardziej szczęśliwa. Ma swoje plany i marzenia. Są mieszkańcy rdzenni (choć i oni tu przybyli z przesiedleń i koszmar dla nich się powtarza) jak i napływowi. Nieważne. Wszyscy z tych czy innych powodów przybyli tu aby żyć. Żyć w świętym spokoju. Czemu ludzie uciekają z miast, dlatego aby utopić w cokolwiek swoje pieniądze? Bo taka moda? Nie, uciekają od zgiełku miasta. Dla swojego świętego spokoju. Często zadłużając się po uszy na cale życie. Wspomnę. Nigdzie! Nigdzie nie pisano że tu będzie odkrywka. Więc dlaczego miałaby być? Bo dobro kraju tego wymaga? Nie. Tu mieszkają ludzie! Nie zwierzęta. Ułomność, to tylko słowo przychodzi mi na myśl. Jeszcze raz. To są ludzie, nie cyferki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 18.03.2008 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Samą prawdę piszesz... A holokaust dotknął tylko kolka osób? Nie miliony, przypadkiem? KTÓRY z przytaczanych argumentów ICH nie dotyczył?A co się stało? Zadziałała WOLA do której dorobiono odpowiednie PRAWO... Tu nawet statystyka jest przeciw Wam!Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxvong 18.03.2008 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Strasznie chaotycznie piszesz i ciężko to zrozumieć. Takie wypluwanie myśli...Nie wiem, o co chodzi ze zmianą nazw...Nie wiem, co złego jest w czekaniu na dalsze informacje... Tak to już jest, że w demokracji (jak napisałeś taki system w którym "większość to idioci") niebagatelny wpływ na wyborców mają media np. Internet i przeciwnicy odkrywki (nie eksploatacji złoża) czyli niektórzy z nas robią co mogą (puki co niewiele) by temu zapobiec. Bliższa koszula ciału - to są nasze domy. Mówisz, że demokracja jest be czyż nie? Dlaczego więc nie możemy mieć swego zdania? A-cha pisałeś jeszcze "Wrzask, bo teraz DEMOKRATYCZNIE robią to z Waszą ziemią?!" Nikt tu nie wrzeszczy. Zwróć uwagę, kto używa najwięcej wykrzykników. To się nazywa hipokryzja i pieniactwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ila66 18.03.2008 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Nigdzie! Nigdzie nie pisano że tu będzie odkrywka. Więc dlaczego miałaby być? to tak troche jak u mnie kilka dni temu ruszyla odkrywka .... odleglosc 1200 m , na razie nie wyaglada to groznie , w sumie pelne zaskoczenie , podobno nowa technologia .... nie bedzie wstrzasow ..... zobaczymy ludzie sie ciesza , ze beda nowe miejsca pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Haynauer 18.03.2008 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Nie wiem skąd brałeś te dane ale i tak nie wymieniłeś wszystkich miejscowości. Należy także pamiętać o Osieku który też zię może "załapać". Czy możesz podać źródło tych danych tak dla sprawdzenia ! Bo to co wypisujesz (a w szczególności o Pieszkowie - niestety tu sie trochę orientuję) jest sporo zaniżone . Proszę Cię o podanie źródła na które się powołujesz !Robert http://www.pilot.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robriprk 18.03.2008 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 ila66 - A na jakiej głębokości ta nowa odkrywka ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 18.03.2008 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Przywołałeś sprawy słabo znane z gazet! Widziałeś kiedyś "bieda szyby"? Wiesz czemu ponownie zostały otwarte? Cztery razy zmieniałem adtres nigdzie się nie ruszając! Co nowa ekipa, demokratycznie wybrana, to stare ideały stawały się "be!" Miliony wydano na likwidację pomników! Zrobiono to "z jedynie słusznych powodów". Akcentuję tu, że też są w tej sprawie "jedynie słuszne powody". Macie mało czasu na kształtowanie sytuacji według Waszych potrzeb. Założenie stronki pełnej pięknych widoczków i apelowanie o miłość do natury wykazywaną przez rządzących, z którymi się nie utożsamiacie (zupełnie jakbyście do wyborów nie chodzili! ) problemu nie rozwiąże. Nic innego na razie nie robicie. "Spotkanko po Świętach? O.K.! Mamy czas!..." Bardzo twórcza postawa... Widać są ludzie nienaprawialni. Tracę tu czas a naprawdę mam co robić. Postanowiłem ignorować ten temat. Może czasem popatrzę jak Wam idzie.. (jak go gdzieś tu znajdę, forum jest duże a to tylko jeden malutki wątek) Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robriprk 18.03.2008 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Haynauer - dane na tym portalu na który się powołujesz są dawno nieaktualne dla porównania : MIASTO LUBIN : portal z twoimi danymi 77509MIASTO LUBIN : BIP Lubin to 110,5 tys osób Popatrz jaka to skala niedoinformowania : a pomyśl teraz że dużo z tych z Lubina przeprowadzało sie do wiosek (do tych które tak pięknie wymieniłeś) a oto oficjalne źródło abyś nie mówił że kłamie :http://www.bip.um.lubin.pl/ Jeśli chcesz podważe większość twoich dowodów na tej stronie - nie mówie że wszystkie bo nieraz masz racje (i nie mogę ci jej nie przyznać bo bym się na pośmiewisko wystawił) ale jak googlujesz to z głową i wklejaj aktualne dane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imported_JAROSŁAW 18.03.2008 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Tak sobie teraz pofantazjuje. Pan X czy Y odchodzi właśnie od komputera, musi przecież coś jeść. Niestety jego lodówka jest pusta. Zmuszony jest wyjść do sklepu. Stosownie ubiera się i wychodzi. Po drodze, wprost na jego głowę spada jak grom z jasnego nieba SZLAK. Upada. Ktoś wzywa karetkę. Przyjeżdża. Pan Niewiadomy zostaje zawieziony do szpitala „Nadzieja”, Ponieważ na miejscu nie można było udzielić pomocy. Karetka stara, źle wyposażona. Za drzwiami gabinetu zostaje głośno powiedziane stwierdzenie. Na pól przytomny P.X słyszy: ciężki przypadek - no tak, co robimy? - nie stać nas na ratowanie tego poszkodowanego, statystyka, za drogo, odwieście go na izolatkę.Rozumiem, że każdy wie co mam, na myśli. Na marginesie, Ja za tobą tęsknic nie będę. Choć czasami mądrze gadasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxvong 18.03.2008 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 No to żegnamy adam_mk Dane dla Haynauer'a : https://www.bip.ug.lubin.pl/cliparts/L2008/L2008_02.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olq 18.03.2008 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 witamWbrew pozorom panie adamie mk społecznoś lokalna ma coraz większy wpływ na swoje losy i bez jej zgody rujnowania środowiska nie bedzie.To nie czasy PRLu które pan zapewne bardzo dobrze pamięta...Co do spotkania to bardzo dobry początek czegoś co moze objac znacznie większa grupę niż 5 tyś.mieszkancow..Co do danych o liczbie mieszkańców sama wieś Raszówka 2003-798 mieszkańców za ug lubin-dziś z pewnością wiecej poniewaz wiemy jaka jest w tej chwili migracja ludności z lubina i legnicy na wieś,do tego nie wszyscy meldują sie w nowych domach..Zapraszam do Miłosnej i Karczewisk,proporcje 80%-20% nowego budownictwa do starego..Ale jak adam mk zauważył nie na tym nasza rola by przekonac pojedynczych zwolenników kopalni ip.Haynauera,tylko opinie publiczną w lubinie,legnicy.Z takim zadatkiem można śmialo zmierzyc sie z lobbingiem węglowym, z ekipą Trębeckiego i planami rodem z epoki średniowiecza....pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robriprk 18.03.2008 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Adam_mk -- ładnie mówisz !! Tak spokojnie !!!! Aż sielankowo !!! Kształtowanie sytuacji według naszych potrzeb nie wiele tu da i dobrze o tym wiesz (przedstawienie sytuacji stricto ekologicznej nie pomogło by nawet w Rospudzie) i o tym też dobrze wiesz. Mam taką nadzieję. Niestety lobby górnicze w Polsce a szczególnie w tym regionie jest naprawde duże. Sytuacja prawna i finansowa ( przy pomocy ekologii ) może nam tu dupy uratować. I nie ma co się z tym kłócić - bo taka jest prawda. A jak nie to proszę o próbę przekonania mnie to swoich poglądów. Nie jestem człowiekiem jak mur i co niektórzy na tym forum. Zawsze wysłucham drugiego i jak ma racje to mu ją po prostu przyznam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robriprk 18.03.2008 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 A to do poczytania http://biznes.interia.pl/news/czysty-prad-z-wegla,1077364 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Haynauer 18.03.2008 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 No to trochę statystyki nt. wydobycia wegla brunatnego w krajach unii... * Estonia 11,5 t per capita [15 mln t] * Grecja 5,8 t per capita [64 mln t] * Czechy 4,9 t per capita [49 mln t] * Bułgaria 3,4 t per capita [25 mln t] * Słowenia 2,5 t percapita [5 mln t] * Niemcy 2,15 t per capita [176 mln t] * Rumunia 2,1 t per capita [45 mln t] * Polska 1,6 t per capita [61 mln t] No to skupmy się może na Niemczech, zawsze to lepiej równać do bogatszych... Kto mi odpowie dlaczego tam sie wydobywa tyle węgla brunatnego..? I wciąż rozwija sie nowe pola wydobywcze..??? Przecież to taki bogaty kraj... maja tak rozwiniętą energetykę jadrową, maja takie wykorzystanie źródeł energii odnawialnej... Baaaa, mają sporo własnego gazu z Morza Północnego a i z rosją zyja duzo lepiej niż Polska...??? No czekam na odpowiedzi... Załączone wczesniej zdjęcia przenoszonego kosciółka pochodzą własnie z niemiec... z ubiegłego roku... i wysiedla sie też tam ludzi... a nieruchomosci kosztuja tam duzo wiecej niż w Polsce... i jakoś nie słychać o jakichś protestach... po prostu wyedukowane, obywatelskie społeczeństwo... PS. No i moze w tym kontekscie na koniec mały komentarz do badań nad bakteryjna gazyfikacją wegla... ponoć kghm dostanie 4 mln na badania... jakoś w niemczech, w kraju o wielkich nakładach na nauke nikt nie mysli o takich mrzonkach, twardo stapają na ziemi... a te 4 mln..?? no cóż będa pieniążki na przejedzenie dla naszych "naukowców"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Haynauer 18.03.2008 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Haynauer - dane na tym portalu na który się powołujesz są dawno nieaktualne dla porównania : MIASTO LUBIN : portal z twoimi danymi 77509 MIASTO LUBIN : BIP Lubin to 110,5 tys osób Popatrz jaka to skala niedoinformowania : a pomyśl teraz że dużo z tych z Lubina przeprowadzało sie do wiosek (do tych które tak pięknie wymieniłeś) a oto oficjalne źródło abyś nie mówił że kłamie : http://www.bip.um.lubin.pl/ Jeśli chcesz podważe większość twoich dowodów na tej stronie - nie mówie że wszystkie bo nieraz masz racje (i nie mogę ci jej nie przyznać bo bym się na pośmiewisko wystawił) ale jak googlujesz to z głową i wklejaj aktualne dane no właśnie sprawdziłem: 77.221 w lutym 2008 r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robriprk 18.03.2008 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Dobre pytania ! brawo piątka Ot odpowiedzi : 1. Dlaczego tam się wydobywa tyle tego węgla ? Porównanie do jednego kraju który wydobywa więcej niż Polska ( no jeszcze Grecja) . Ale odpowiem CI na to pytanie. Inwestycja w węgiel brunatny i wytwarzanie z niego energii jest najtańsze. Ot dlaczego. I tu nie ma filozofii. A teraz odpowiedz mi na poniższe pytania : 1. Jak głębokie są to złoża ?2. Jakie odszkodowania podostawali Ludzie przesiedlani ?3. Jak zagospodarowano tereny poodkrywkowe ?4. Tak naprawdę kto na tym zarobił ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robriprk 18.03.2008 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Muszę ci przyznać racje nie te dane pisałem !!!! Szacunek !! Grunt to przyznać się do błędu Ale wioski masz zaniżone Ale czekam na odpowiedzi !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts