Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Węgiel brunatny pod Legnicą a nasze domy

YreQ

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Po za tym, że na zdjęciu jest zielono a w centrum jest widoczna wielka dziura, to nie zupełnie znaczy, iż nie ma tam pustyni, nie w dosłownym tego słowa znaczeniu. Chwasty urosną nawet na glinie. Nie przekonuje mnie to zdjęcie. Mimo wszystko, choćbyś pokazywał nam najpiękniejsze wyrobiska z najczystszym piaseczkiem. Najnowocześniejsze wielkie maszyny. Wskazywał najlepsze opracowania handlowe i ekspertyzy rodem KS. To mnie i tak to nie odpowiada. Mimo wszystko, ja jestem za takim widokiem. :D

http://img256.imageshack.us/img256/8541/0228wx7.jpg

Dziękuje Wszystkim za bardzo miłe spotkanie. :)

To z lewej to nie kopalnia, to łany zboża. Właśnie z czegoś takiego robi sie chleb Panie Hajnauer.

Wiem, że wolisz Polslki węgiel, spalany na polskiej ziemi, a zasilający konta zachodnich koncernów energrtycznych. Co z tego nam pozostaje? Drożejący prąd w gniazdkach.

Jesteś Pan niekonstruktywną opozycją Panie H....

Po uruchomieniu strony ze zdjęciami regionu i aktualnościami trzeba uderzyć we włodarzy naszego regionu - bez względu na orientacje polityczne. Z tego co rozmawiałem - oprócz tego Pana prezydenta Raczyńskiego nikt nie jest za odkrywką. Posłowie Zbrzyzny i Cybulski zapowiedzieli interwencje w Sejmie - trzeba zdobyć ich oficjalne podpisane przez nich stanowisko i wkleic do strony. Jeszcze jest poseł Mikulicz - były wójt Kunic. Mysle że jakoś do niego dotrę, no chyba ze ktoś z czytających mieszka z nim przez ścianę :) . Stanowiska Wójtów zagrożonych gmin i starostów raczej tez nie będą problemem do uzyskania. Stanowisko byłego posła Samborskiego też jest myślę do uzyskania, chociaż przebywa ostatnio często w Warszawie.

No i tak jak koledzy proponowaliście - młodzi posłowie Wojnarowicz i inni tez powinni się oficjalnie opowiedzieć - trzeba ich stanowisko uzyskać. Myslę, że granicznym terminem uzyskania opinii i stanowisk trzeba postawić sobie koniec maja. Oczywiście nie ma co czekać na ostatnią chwilę.

Komitet wykorzystując pieniądze podatników i sponsoring jednej z najbogatszych grup zawodowych działa od kilku lat. My nie mamy tyle czasu i srodków, ale mamy zaangazowanie, którego im w takim wymiarze brak. Więc wszyscy chętni - do dzieła!!!

Urząd Gminy w Lubinie juz śledzi moment pojawienia się oficjalnie strony.

Napiszę Wam taka historię z życia wziętą dla porównania - co mogą zwykli ludzie gdy uruchomią swoich posłów :).

Jest taka instytucja rządowa - Agencja Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa. Kilka lat temu zaraz przed wejściem do Unii był sobie taki prezes Agencji - Jerzy Miller zwany Małym Millerem (za rządów Leszka Millera Dużego). Wstawiony przez Ministra Rolnictwa Adama Tańskiego. Wpadł na bardzo dziwny pomysł - chciał zlikwidować dopiero co utworzone Biura Powiatowe tak aby jeden powiat obsługiwał trzy ościenne. Wiązało sie to z wyrzuceniem na trawę setek ludzi w całym kraju. I wiecie co się stało? Pracownicy Biur Powiatowych uruchomili swoich posłów - odbyła sie debata w Sejmie - wezwani zostali prezes Agencji i minister Tański. Posłowie doprowadzili do odwołania prezesa a Tański podał sie do dymisji. Posłowie wiedzieli więcej o działaniach Agencji niz jej Prezes.

Właśnie taka jest siła przedstawicieli na których czasem psy wieszamy, ale oni moga dużo zrobić.

Dzisiaj wszystkie biura istnieją a Miller rozkładał do niedawna Fundusz Zdrowia.

A to tak dla przeciwwagi poglądom pewnych osób i komitetu, że to niby Niemcy tacy "światowi" i przechodzą na wegiel z atomu - każdy ma swoje zdanie i nie ma się co sugerowac innymi:

"Brytyjski rząd za rozwojem energetyki jądrowej

śro, 26. marca 08, 18:45

Wielka Brytania powinna pilnie wymienić swe starzejące się elektrownie na nowe obiekty; rząd czyni co w jego mocy, by zachęcić firmy do finansowania i budowy elektrowni jądrowych.

Mówił o tym w środę brytyjski minister ds. biznesu John Hutton, który w czwartek ma uzgodnić z francuskim szefem resortu energetyki Jean-Louisem Borloo zacieśnienie współpracy w dziedzinie energetyki jądrowej.

Elektrownie atomowe we Francji dostarczają 78 proc. zużywanej w tym kraju energii elektrycznej. W Wielkiej Brytanii jest to zaledwie 19 proc.

Państwowa francuska firma energetyczna EDF ma plany wybudowania czterech elektrowni atomowych w Wielkiej Brytanii.

Minister Hutton mówi o potrzebie "odrodzenia energetyki jądrowej" w Wielkiej Brytanii.

Agencja Reutera wskazuje, że W. Brytania stoi w obliczu kryzysu energetycznego - jej wszystkie (oprócz jednej) starzejące się elektrownie atomowe mają być zamknięte w ciągu 15 lat. Konieczne będzie też zamknięcie wielu elektrowni węglowych, ponieważ nie spełniają współczesnych norm emisji gazów cieplarnianych.

Hutton poinformował, że jeszcze w tym roku zorganizowana zostanie w Londynie konferencja inwestorów, poświęcona problemom finansowania budowy nowych elektrowni atomowych."

http://www.cire.pl/item,32142,1.html

JArosław , fotka piekna,ale nieaktualna !!:p Na dole widac końcówkę Pieszkowa-- tam juz stoją 3 nowe domy w kierunku Miłoradzic i chyba następne 2 w budowie,a to niebagatelne ma znaczenie..Bedziesz musial na wiosnę wyruszyc na nowe fotograficzne łowy...:)

Tak to prawda. ale nie mogę być wszędzie jednocześnie. Jak tylko się zazieleni wyruszam na łowy. Może, coś już niebawem. :D

Są problemy z odbieraniem wiadomości na poczcie o2...Stworzyłem nową skrzynkę,nazwa ta sama ale pisana razem,hasło to [email protected] (bez myślnika jak było przedtem) . Wrzuciłem tam propozycje zdjęć na stronę główną..Uważajcie by wam przeciwnicy haseł nie wykradli :wink:

Jarek ,w najbliższym czasie zrobie przebieżke rowerową po okolicy i dam znać gdzie co nowego się pojawiło..Jak sie zazieleni to zrobię sesję zdjęciową..

Pozdrawiam wszystkich

Jarek ,w najbliższym czasie zrobie przebieżke rowerową po okolicy i dam znać gdzie co nowego się pojawiło..Jak sie zazieleni to zrobię sesję zdjęciową..

Pozdrawiam wszystkich

Spokojnie. W zasadzie wiem co, gdzie i jak. Tylko, dla mnie muszą być spełnione pewne warunki. No i czas. Reszte da się załatwić. :D