Gość 25.08.2003 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2003 witam czy znacie jakieś "przepisy" na polepę z trocin i wapna? proporcje... wytrzymałość i takie tam... wszelakie sugestie mile widziane eksperymentator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzena 25.08.2003 23:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2003 same trociny i wapno ??? polepa to chyba trociny i glina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.08.2003 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2003 OK polepa to polepa.ale nie o nazwy mi chodzi i nie chcę wykładów na temat trocinobetonu tylko pytam o najtańszy i dość archaiczny materiał izolacyjny jakim są trociny z wapnem... czy ktoś ma jakąś wiedzę na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 26.08.2003 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2003 O ile się nie mylę, to dodatek wapna do trocin używanych jako materiał izolacyjny ma jedynie charakter zabezpieczający przed szkodnikami. Nie jestem budowlańcem, ale chyba coś na ten temat jest w poradniku, który niestety został na działce. Jadę tam na weekend, więc po powrocie dam znać co tam jest napisane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts