Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt D38a UROCZY wariant 2

Recommended Posts

• 7 months później...
  • 4 weeks później...

Witam wszystkich,

Chociaz na stronach z projektami o projekcie D38a Kochany Murator pisze ze jest to jeden z najbardziej popularnych projektow to ilosc postow w tym watku o tym nie swiadczy. To taka dygresja.

A tak wlasciwie to chce o napisac dachu D38a. W projekcie kat nachylenia tego dachu wynosi 30 stopni. Ostatnio dowiedzialem sie ze nie jest to zbyt praktyczne (czytaj: koszty) jako ze do takiego kata nachylenia potrzeba specjalnych dachowek. Wlasciwszym katem nachylenia byloby 35 stopni, a to juz wiaze sie z przeprojektowaniem dachu. To tak do wiadomosci zainteresowanych projektem.

Pozdrowienia,

Pagin

• 7 months później...
  • 1 year później...
  • 1 month później...
  • 1 year później...

Witam,

Chciałem się trochę pochwalić :

1 kwietnia zacząłem budowę i przez ostatnie 2 miesiące żyłem na przemian - pierwszym zbliżającym się potomkiem i budową .

W ostatnią sobotę zakończyłem stan surowy otwarty, a od poniedziałku ekipa weszła na krycie dachu.

a co do potomka to termin ma na 23 czerwca i raczej będzie zgodnie z harmonogramem :D

Pozdrawiam

ps jak się nauczę to pokażę Wam kilka zdjęć

• 2 years później...

Podoba mi się projekt Uroczy D38 z Muratora, czy ktoś buduje albo juz wybudował? Prawdopodobnie zdecyduję aię na budowę tego właśnie domu, ale zanim kupię projekt bardzo bym chciała poznac opinie szczęśliwych(?) posiadaczy tego domku ,mam nadzieje że tacy istnieją bo na forum o Uroczym D38 nikt nic nie pisze :(( dlatego bardzo proszę o opinie ,rady,z góry dziękuje ,Małgorzata

http://wgrajfoto.pl/pokaz/img0110/1174cb.jpg

• 4 weeks później...
  • 7 months później...
  • 3 weeks później...