Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 340
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Przecież tam już się nic nie zadzieje – nie ma szans. A może macie jakieś doświadczenia w sądzie – ktoś miał już jakąś rozprawę itp…

USTALILIŚMY TERMIN SPOTKANIA W SPRAWIE ABATEX-U NA PIĄTEK 05-08-2011 r. O GODZ 18.00 jak macie ochotę dajcie znać podam informacje gdzie się spotykamy pozdrawiam Wszystkich

Z tego co wiem w ABATEX nic się nie dzieje. Co do sądów pare soób już złożyło pozwy ale jeżeli złożymy pozew zbiorowy to mamy większe szanse i mniej sze koszty sądowe, Pan Andrzej podobno nie ma pieniędzy więc nie ma na co liczyć tylko na sprawę sądową proszę o kontakt ludzi którzy mają ochotę się spotkać w piątek 05-08-2011 o godz 18.00 nie poddawajcie się będziemy walczyć o każdy grosz pozdrawiam

Jeszcze o tym nie słyszałem ale ja z takim panem, który jest także poszkodowany chcemy złożyć doniesienie do prokuratury jutro na spotkaniu omówimy tą sprawę pozdrawiam

Bardzo dobrze, jestem za bo to co P.Szewczyk zrobił to jest normalnie wyłudzenie pieniędzy od ludzi. Robił to celowo, brał zlecenia do samego końca, wiedząc z góry że się nie wywiąże, i do tego jeszcze kłamał w oczy że wszystko jest ok, podpisywał cokolwiek mu się podstawiło pod nos, także świadomie wiedząc że tego nie zrobi. To jest jedno wielkie oszustwo.

Szanowni państwo , moi mili ,jako były pracownik firmy ubolewam nad tym co stało się z firmą abatex .Zdaję sobie sprawę iż wiele tu osób zgromadzonych na forum zapłaciło abatexowi pieniądze,duże,ostatnie skrupulatnie odkładane na dany cel..chciałbym jednak was prosić iż w całym tym bałaganie abatex miał dobre strony..miał elitę pracowników produkcyjnych , są to ludzie wysoce wyspecjalizowani ..sytuacja dla nikogo nie jest łatwa bo gdy próbowaliśmy ratować firmę kiedy był jeszcze na to czas ,,byliśmy poniżani i ignorowani przez tz/inteligencje...a gdzie teraz są ci kierownicy/co byli po 2 dni w tygodniu a brali grubą kasę ..za gówno robienie..pierwsi pospierd...lali i zabrali kase...nie żałuję chwili w abatexie bo dał mi wiele dobrego ale tych darmozjadów ścigałbym i pozabierał majątki które kupili za pieniądze z abatexu..teraz my 8siem osób jesteśmy bez wypłat,,bez perspektyw..żal mi serce ściska i łzy mi się cisną...bo każdy ma rodziny..żony i dzieci..i trzeba dać im jeść,,jako szara eminencja w tym pipidówko zarabialiśmy max 1800zł..i bez 50tek 100tek..nigdy tego nie mieliśmy...życzę wam wszystkim wszystkiego dobrego ..polecam firmę izoplast...ręczę za nią swoim słowem,,,a sobię i kolegą z pracy życzę szybkiego znalezienia nowego szefa,,,który słucha..pozdrawiam

Szanowni państwo , moi mili ,jako były pracownik firmy ubolewam nad tym co stało się z firmą abatex .Zdaję sobie sprawę iż wiele tu osób zgromadzonych na forum zapłaciło abatexowi pieniądze,duże,ostatnie skrupulatnie odkładane na dany cel..chciałbym jednak was prosić iż w całym tym bałaganie abatex miał dobre strony..miał elitę pracowników produkcyjnych , są to ludzie wysoce wyspecjalizowani ..sytuacja dla nikogo nie jest łatwa bo gdy próbowaliśmy ratować firmę kiedy był jeszcze na to czas ,,byliśmy poniżani i ignorowani przez tz/inteligencje...a gdzie teraz są ci kierownicy/co byli po 2 dni w tygodniu a brali grubą kasę ..za gówno robienie..pierwsi pospierd...lali i zabrali kase...nie żałuję chwili w abatexie bo dał mi wiele dobrego ale tych darmozjadów ścigałbym i pozabierał majątki które kupili za pieniądze z abatexu..teraz my 8siem osób jesteśmy bez wypłat,,bez perspektyw..żal mi serce ściska i łzy mi się cisną...bo każdy ma rodziny..żony i dzieci..i trzeba dać im jeść,,jako szara eminencja w tym pipidówko zarabialiśmy max 1800zł..i bez 50tek 100tek..nigdy tego nie mieliśmy...życzę wam wszystkim wszystkiego dobrego ..polecam firmę izoplast...ręczę za nią swoim słowem,,,a sobię i kolegą z pracy życzę szybkiego znalezienia nowego szefa,,,który słucha..pozdrawiam

Piotr? To Ty?? :cool:

Niektórzy słuchali, widzieli -ale też nikt nie słuchał :( dziś jest jak jest wiem coś o tym, bo jak było trzeba, to wiozłem okna na budowę i jechałem szklić -a dzisiaj o nas zapomniano. Tu ból.

Edytowane przez PatMan

a co takiego w tym izoplaście polecasz???:cool:

a co takiego w tym izoplaście polecasz???:cool:

No żeby się znowu nie okazało ze z polecenia firma, i próbuje zrobić tak samo jak Abatex...ja juz nie wierzę nikomu.

A swoją drogą Abatex na targach miał takie wielkie stoisko, które zapewne kosztowało nie mało. Mając takie kłopoty finansowe jeszcze się wystawiał za taką kasę.

Witam,

bardzo wszystkim Wam współczuję... o problemach pisałem na Grupie łódzkiej: LINK 13-05-2011 21:02 oraz LINK 05-05-2011 14:15.

Ja zamówiłem swoje okna w grudniu 2010. Termin początkowo ustalony był na czerwiec 2011 (zadatek około 10tys.zł), ale już w lutym podpisałem aneks aby okna zamontowali w kwietniu 2011 (zmiana terminu była czysto przypadkowa). Temat na bieżąco monitorowałem. W miedzy czasie handlowiec z którym podpisywałem umowę został zwolniony lub sam odszedł ...

Miałem bardzo kiepski kontakt z tą firmą. Pomimo telefonów nie byłem informowany o opóźnieniach. Wydzwaniałem po wszystkich od handlowców, przez linię produkcyjną do samego Szefa. Mówiąc wprost byłem zwodzony, ściemniany .... W końcu zadzowniłem do handlowca (już po terminie montażu) i powiedziałem, że chcę rozwiązać umowę i u innego dostawcy kupię okna. Być może to zagranie spowodowało że dwa tygodnie później miałem zamontowane okna na budowie.

Patrząc na Wasze doświadczenia widzę że miałem niesamowity fart. Zastanawiam się kto teraz zrealizuje gwarancję na te okna. Wciąż wymagają regulacji itp.

Jeśli mogę w czymś pomóc, piszcie na priv.

Pozdrawiam, i życzę pomyślnego zakończenia całej sprawy.

sailor_man

Edytowane przez sailor_man

Ten, nie ten. Padają polecenia, więc na ich tle mogą się pojawić inne. To publiczne forum i drogi Patmanie - choćbyście chcieli - nie ma możliwości byście ja zwładnęli wyłącznie dla siebie.

Może zamiast "pouczać" innych, powiesz Klientom gdzie mają się udać w sprawach reklamacyjnych? Ja nie wiem jak działaliście (bezpośrednio - jak wnioskuję ze wpisów ludzi czekających na rozwój sytuacji) czy też może przez dealerów. Mi jako pośrednikowi-sprzedawcy w życiu by nie przyszło do głowy, by Klienta odesłać z kwitkiem z powodu kłopotów dostawcy - i z pomocą zakładu czy bez - postarabym sie pomóc w rozwiązaniu problemu.

Reklamacyjnych ?? Jak można egzekwować coś od firmy, która nie istnieje? To tak jak byś chciał kupić oryginalne części do Fiata 126p z lat 80-tych. Reklamacje nie istnieją w takiej sytuacji, to samo tyczy gwarancji -chyba masz świadomość, że jak firma przestaje istnieć, to wszyscy zostają na przysłowiowym lodzie.

Natomiast jeżeli chodzi o regulacje, to jeżeli ktoś ma takową potrzebę, to oczywiście, że pomogę -proszę pisać PM.

Po drugie wątek idzie innym torem -byłem na spotkaniu z poszkodowanymi klientami, o którym mowa wyżej i nie chowam głowy w piasek, a sam jestem w podobnej sytuacji wraz z kolegą -więc nie mów, że zostawiam lub odsyłam klientów z kwitkiem.

Nikogo innego z Abatexu nie było -o ironio.

Słuchajcie jeśli ktoś chce się zobaczyć z szefem ABATEX-U to jest dzisiaj 10-08-2011 na tyłach biura w Łodzi przy ul. Wierzbowej 20. Radze rozwiązać umowy na piśmie z winy ABATEX-U gdyż wtedy sąd będzie rozpatrywał sprawę w postępowaniu "NAKAZOWYM", będzie szybciej. Pozdrawiam Wszystkich. Rozwiązanie umowy powinno brzmieć: Rozwiązanie umowy Nr ... z dnia .... z uwagi na fakt, iż do dnia 10-08-2011 r. Fiema ABATEX A.SZ. nie zrealizowała inwestycji określonej w ww. umowie polegającej na wykonaniu i montażu okien oraz obecnie nie posiadam środków pieniężnych na jej realizacje a także do dnia dzisiejszego nie poniosłem żadnych kosztów z jej realizacją w związku z tym rozwiązuje umowę z winy ABATEX A. SZ., ul. Wierzbowa 20 NIP:........ i zobowiązuje się do zwrotu zaliczki do dnia.