Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Nie mam żadnych wieści -mało krzepiące to/

skoda czasu dla mało poważnych instytucji i ludzi mam nadzieje że rynek ich zweryfikuje!!!

Za chwilę przepadnie mi kilkadziesiąt tysięcy zadatku, którą wpłaciłem firmie budowlanej zgodnie z umową - trzeba będzie dołączyć nowe roszczenie w sądzie.

Mam dość Abatex’u!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• Odpowiedzi 340
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

skoda czasu dla mało poważnych instytucji i ludzi mam nadzieje że rynek ich zweryfikuje!!!

Za chwilę przepadnie mi kilkadziesiąt tysięcy zadatku, którą wpłaciłem firmie budowlanej zgodnie z umową - trzeba będzie dołączyć nowe roszczenie w sądzie.

Mam dość Abatex’u!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

W Poniedziałek akcja będzie toczyć się dalej -a może w tunelu zaświeci światełko :D

A co z umowami które były podpisane w grudniu 2010 oraz tymi od stycznia do maja? Bo rozumiem ze te o ktorych mówisz to są tylko z maja tak? Dużo ich jest? niej więcej ile osób jest zrobionych w balona jak my?

Duzo. Problemy juz od tamtego roku sie ciągły. W kwietniu dzwonili ludzie z grudnia.

o jakiej akcji piszesz?

Są prowadzone rozmowy z inwestorami -byłem dzisiaj na takiej czystym przypadkiem, ale zapewniam, że to nie są mrzonki. Więc być może będzie Abatex Reaktywacja -trzymam kciuki. Nie jest, to kwestia bronienia firmy z perspektywy byłego pracownika, bo dla mnie osobiście, to była kwestia zaangażowania się w coś więcej niż tylko sprzedaż we firmie. Jak się mylę, to niech byłypracownik1 (ujawni się czy nie?? - ;) wiem z kim mam przyjemność w każdym razie) sprostuje mnie.

Co więcej niech mi każdy wierzy nikt nie miał na celu oszukać kogokolwiek z klientów, a brednie typu, wyciąganie pieniędzy z klientów świadczą o podstawowym braku znajomości prawa rynku i podstawowych zasad sprzedaży -skoro założony jest plan sprzedaży i egzekwuje się go, to chyba tylko po to, żeby osiągnąć rentowność firmy jeżeli byłypracownik ma problemy z ekonomią, to polecam książkę do ekonomii nawet na poziomie technikum, już tam są opisane prawa ekonomii i krzywe sprzedaży i popytu. Każdy z klientów ma prawo do frustracji z uwagi na sytuację w jakiej się znalazł -co jest oczywiste. Natomiast wyciąganie brudów jest żałosne biorąc pod uwagę samą sprzedaż i wkład takich pseudo "handlowców" jak wyżej. Nie jest, to pierwsza firma gdzie zajmuję się sprzedażą natomiast prawa ekonomii tak jak i fizyki (grawitacja) działają nieubłaganie zgodnie z obowiązującym kierunkiem. Niestety w obu przypadkach zadziałały w dół i to wszystko. Natomiast sam właściciel nie miał takiego zamiaru i zawsze będę stał za nim w tej kwestii, bo wiem jak było od podszewki -teraz każdy mi zarzuci, że to na pograniczu sekty i ideologii wręcz, ale szanowni Państwo naprawdę tak nie było. Piszę, to obiektywnie pracując już w konkurencyjnej firmie, tylko w tym momencie chodzi o wypracowanie jakiegoś konsensusu, a nie mieszanie z błotem -to już nic nie da.

Przecież PatMan to tez były pracownik. Pan P.Cz. handlowiec terenowy najdłuzej tam pracował.Teksty sa jego. Dlatego broni Abatexu.

Kolejna mądrość najdłużej tam nie pracowałem bo raptem ponad 1 rok :yes: więc zweryfikuj dane zanim coś piszesz -są ludzie, którzy pracowali ponad 20 lat i tacy, którzy pracowali ponad 10 i 3 lata, a więc kolejna mądrość życiowa -traktuję, to jako kolejny przejaw zaznajomienia się ze strukturą firmy. Szkoda było tylko czasu na Ciebie !!! -zmarnowany czas, a czas to pieniądz.

Kolejna mądrość najdłużej tam nie pracowałem bo raptem ponad 1 rok :yes: więc zweryfikuj dane zanim coś piszesz -są ludzie, którzy pracowali ponad 20 lat i tacy, którzy pracowali ponad 10 i 3 lata, a więc kolejna mądrość życiowa -traktuję, to jako kolejny przejaw zaznajomienia się ze strukturą firmy. Szkoda było tylko czasu na Ciebie !!! -zmarnowany czas, a czas to pieniądz.

O czym ty wogóle piszesz? jaki czas i pieniądz? tam nawet na pensje nie mieli.Sam czekałem aż jakiś klient przyniesie gotówke to może wypłacą. Więc zastanów się. Zresztą ty podpisywałeś najwiecej umów z tymi ludzmi wiedząc (od roku )jaka jest sytuacja. To też jest do sprawdzenia w umowach terenowych.TO MOZE I WYTŁUMACZ TYM LUDZIOM na co szły ich pieniądze wpłacane na zaliczki, skoro nie na profile, szyby czy okucia?zresztą tylko ty jako pupilek szefa przytakując każdemu słowu odnalazłeś tam swoje miejsce. Dziwie się tobie,nas tam było duzo, każdy miał dość i dlatego odchodził a innych zwalniałeś bo byli nie wygodni. życzę jak najlepiej ale nie piszesz tu prawdy.

O czym ty wogóle piszesz? jaki czas i pieniądz? tam nawet na pensje nie mieli.Sam czekałem aż jakiś klient przyniesie gotówke to może wypłacą. Więc zastanów się. Zresztą ty podpisywałeś najwiecej umów z tymi ludzmi wiedząc (od roku )jaka jest sytuacja. To też jest do sprawdzenia w umowach terenowych.TO MOZE I WYTŁUMACZ TYM LUDZIOM na co szły ich pieniądze wpłacane na zaliczki, skoro nie na profile, szyby czy okucia?zresztą tylko ty jako pupilek szefa przytakując każdemu słowu odnalazłeś tam swoje miejsce. Dziwie się tobie,nas tam było duzo, każdy miał dość i dlatego odchodził a innych zwalniałeś bo byli nie wygodni. życzę jak najlepiej ale nie piszesz tu prawdy.

:lol2: Pracując od ponad roku wiedziałem od roku jaka jest sytuacja !? Otrząśnij się. Pupilek? O ludzie -adoptowany zostałem wręcz. Zwalniałem niewygodnych? Popatrz, a pozostałych zakopywaliśmy pod płotem -tylko z Tobą mi nie poszło. Dość, to miałby każdy dmuchać w żagiel w skorupę co i tak nie popłynie. Pochwal się sprzedażą i ile pracowałeś /łaś, bo na 100% nie 5 miesięcy -a piszesz o sytuacji sprzed swojego zatrudnienia z tendencjami do konfabulacji i mitomanii.

Na co natomiast szły pieniądze, to chyba pytanie nie do mnie, tylko do szefa, ale jedno co powiem, to między innymi na Twoją pensję i paliwo do auta, żebyś mógł jeździć w terenie -to wytłumacz ludziom skoro, tak było źle, to po co tyle czekałeś? Pensje dostałeś z pieniędzy klienta, który wpłacił na okna hahahaha hello, a z czego miałeś niby dostać z wygranej w totolotka?? Pracowałeś w fabryce okien, to chyba logiczne, że pieniądze na wypłaty pochodziły z kupionych okien -to chyba zrozumiałe?! Przedstaw się wszystkim na forum jak chcesz rozmawiać dalej, a jak nie, to zamilknij.

Oczywiście PatMan na szpiega się nie nadaje – ale to dobrze, że wiemy kim rozmawiamy  u mnie facet generalnie ma PLUSA – za to że przynajmniej się STARA znaleźć w tej sytuacji – nie chowa głowy w piach – jak jego szef.

Panowie PatMan –byłyPracownik1 – chyba nie ma sensu prac brudów na forum!!! – kogo to interesuje!!!???

Wracając do Abartexu rozmowy trwają, trwają i trwają a Właściciel nas klientów ma głęboko w du…e i to jest cała prawda. Też trzymam kciuki za nowego inwertora, bo leży to w moim interesie. W przyszłym tygodniu będę kilkadziesiąt tysięcy w plecy!!! Nawet nie wiem, co powiedzieć kolejnej firmie wykończeniowej (zaliczka przepadnie)!!!

Oczywiście PatMan na szpiega się nie nadaje – ale to dobrze, że wiemy kim rozmawiamy  u mnie facet generalnie ma PLUSA – za to że przynajmniej się STARA znaleźć w tej sytuacji – nie chowa głowy w piach – jak jego szef.

Panowie PatMan –byłyPracownik1 – chyba nie ma sensu prac brudów na forum!!! – kogo to interesuje!!!???

Wracając do Abartexu rozmowy trwają, trwają i trwają a Właściciel nas klientów ma głęboko w du…e i to jest cała prawda. Też trzymam kciuki za nowego inwertora, bo leży to w moim interesie. W przyszłym tygodniu będę kilkadziesiąt tysięcy w plecy!!! Nawet nie wiem, co powiedzieć kolejnej firmie wykończeniowej (zaliczka przepadnie)!!!

Panie Michale koszty pośrednie są nieuniknione o czym wiem doskonale -sam też jestem w plecy póki co, wie Pan o tym. Natomiast również trzymam kciuki za nową krew :) w Abatexie. Oj Panie Michale to nie pranie brudów a ustalanie faktów :p

Zamknij!? Może jeszcze chcesz coś się o sobie dowiedzieć?

Widać wkurzony jesteś o prawde.Wiesz dobrze że z takich długów Abatex sie juz nie podniesie, nikt nie przejmie grubej bańki Panie Patryku.Skoro mnie rozliczasz z paliwa z terenu ,to może powinieneś się rozliczyć z naszych wyjazdów na targi żeby się zabawić, na które naciągałeś szefa, Ty kierownik, nikt ci nie mógł odmówić bo do zwolnienia inaczej .Nie wspomnę o Kielcach gdzie brałeś z klientów zaliczek kase na paliwo i wyjeżdzałeś na wekeendy bo poznałeś hostesse? Jeszcze? Więc bądz człowiekiem i niewybielaj ich i siebie. Nikt już wam nie zaufa.

Ty nie byłaś w moim typie :rotfl:

Natomiast co robię w życiu prywatnym i gdzie jeżdżę za swoje, to nie Twoja sprawa -pilnuj swojej d... Ja nie wybielam Abatexu, bo już tam nie pracuję i też mam swoje zobowiązania, więc nie rozumiem jakie 'nam'?

Acha nie zapomnij o tonerze do drukarki za zaliczki i długopisach -uśmiałem się. :D

Edytowane przez PatMan

Zamknij!? Może jeszcze chcesz coś się o sobie dowiedzieć?

Widać wkurzony jesteś o prawde.Wiesz dobrze że z takich długów Abatex sie juz nie podniesie, nikt nie przejmie grubej bańki Panie Patryku.Skoro mnie rozliczasz z paliwa z terenu ,to może powinieneś się rozliczyć z naszych wyjazdów na targi żeby się zabawić, na które naciągałeś szefa, Ty kierownik, nikt ci nie mógł odmówić bo do zwolnienia inaczej .Nie wspomnę o Kielcach gdzie brałeś z klientów zaliczek kase na paliwo i wyjeżdzałeś na wekeendy bo poznałeś hostesse? Jeszcze? Więc bądz człowiekiem i niewybielaj ich i siebie. Nikt już wam nie zaufa.

Czytam te wypociny i dochodzę do jednego wniosku czy ty jestes pelnosprawny umyslowo? My walczymy o pieniadze a ty o prywatnych sprawach opisujesz? Zaraz dowiemy sie kto z kim sypia. Zenada