Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Właśnie odebralem "Nakaz zapłaty w postępowaniu upominawczym" dla Szewczyka, niestety dający też możliwość wniesienia sprzeciwu, z czego pewnie skorzysta. To musi potrwać, a ponieważ kryzys spowodowany brakiem okien i wynikające z tego opóźnienia w budowie mam już za sobą, to i moje podejście uległo zmianie. Zakładam, że kiedyś te pieniądze odzyskam, a póki co odsetki ustawowe to najlepsza z lokat bankowych.

no i się kolega Szewczyk odwołał. Odsetki od lokat może i mniejsze, ale pewne a tu różnie może być.

Obawiam się, że kolesie w między czasie sprzedadzą interes i wszystko, co mogą i będą nas mieć w nosie a my po procesie komorniczym będziemy mogli za zwindykowane pieniądze iść na browar.

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 340
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

witam

ma ktoś jakieś nowe wieści - może już jakaś rozprawa sie odbyła

Witam,

My niestety nadal czekamy na wyniki w trybie nakazowym. Mogłoby to szybciej się rozstrzygnąć, bo jeśli tak długo to ma trwać to faktycznie jak piszecie wszyscy że Abatex się wyprzeda i nic dla nas nie zostanie.

Szanowni Forumowicze,

Ponawiam swoją prośbę o aktualny kontakt do właściciela abatexu lub jego prawnika (może być nawet imie i nazwisko prawnika). Skoro prowadzicie sprawy w sądzie to macie te informacje. Chce odzyskać rzeczy zostawione dla mnie przez inną firmę w Abatexie i nie mam z nimi kontaktu. Czy może ktoś mi w tej sprawie pomóc?

• 2 weeks później...
Dzień dobry my już też mamy wyrok sądu w trybie nakazowym oczywiscie prawnik pana Szewczyka złozył sprzeciw oraz związane z tym dowody w sprawie lecz sąd w przedmiotowym sprzeciwie dopatrzył sie jakiś nieprawidłowosci. Sąd wyznaczył mu termin do uzupełnienia - jeszcze ma 4 dni więc czekamy. Jednak na chwile obecną nie wiemy czego sprzeciw dotyczył. Pozdrawiam wszystkich

Dzień dobry my już też mamy wyrok sądu w trybie nakazowym oczywiscie prawnik pana Szewczyka złozył sprzeciw oraz związane z tym dowody w sprawie lecz sąd w przedmiotowym sprzeciwie dopatrzył sie jakiś nieprawidłowosci. Sąd wyznaczył mu termin do uzupełnienia - jeszcze ma 4 dni więc czekamy. Jednak na chwile obecną nie wiemy czego sprzeciw dotyczył. Pozdrawiam wszystkich

Dzięki za informacje, dobrze wiedzieć że Sądy jednak jakoś pracują. Oby prawnik Szewczyka się już nie odwoływał ani nie sprzeciwiał...powodzenia. My nadal czekamy na rozpatrzenie naszego pozwu.

Tylko ze wyniki wyborów w tym wypadku nie mają tu nic do rzeczy. Zobowiązania Jezierskiego liczą sie od lutego tego roku a wtedy daleko było do wyborów. A ty co ? Głosowałeś na PiS ? Bo ja nie a to nie jest Forum polityczne tylko budowlane więc proszę nie mieszaj polityki do oszustw i kłamstw pozwanego.

Tylko ze wyniki wyborów w tym wypadku nie mają tu nic do rzeczy. Zobowiązania Jezierskiego liczą sie od lutego tego roku a wtedy daleko było do wyborów. A ty co ? Głosowałeś na PiS ? Bo ja nie a to nie jest Forum polityczne tylko budowlane więc proszę nie mieszaj polityki do oszustw i kłamstw pozwanego.

jareko, aleś Ty gapa, nic nie kumasz z tej otaczającej Cię szatańskiej rzeczywistości. Jarosław I Zbawiciel może załatwić przez znajomego wójta rolkę folii (materiał budowlany), to i kasę (napęd budowlany) może przywieźć furgonem i w Twojego dłużnika (producenta wyrobów budowlanych) walić jak nie przymierzając w kaczy kuper i to forum (budowlane) rozpirzyć na wiatry cztery albo upolitycznić :-). ON wszystko może zbawca Wszechmocny :-). No, prawie wszystko, bo wyborów nie może wygrać od jakiegoś czasu:-).

Edytowane przez T12345T

• 3 weeks później...
Witam. Z tego co mi wiadomo pan Andrzej Sz. posprzedawał samochody będące własnością firmy, czyli 2 Iveca, Renault Kangoo oraz Fiata. Dla jasności dodam, że Renault i fiat zostały (odsprzedane) oddane ekipom montażowym, za długi które firma Abatex miała wobec nich. Natomiast dwa samochody Iveco zostały sprzedane prywatnym odbiorcom za gotówkę(za kwote 60-70 tysięcy). Ten Pan posiadał również materiały(pozostałość po hurtowni tkanin), które również sprzedał(za całość klient zapłacił w granicach 100 tysięcy złotych). Teraz można zadać pytanie gdzie są te pieniądze?? Pozostały jeszcze maszyny, które zostały zakupione za dotacje unijną(1,5 miliona złotych). Z tego co mi wiadomo Szewczyk rozgląda się za kupcem. Sprawa nie jest jednak taka prosta, bo wraz z maszynami trzeba wziąź na siebie odpowiedzailność zrealizowania wymogów, które są w umowie między Szewczykiem a Unią Europejską. Po za tym część maszyn jest wadliwa, sporo komponentów zostało wymienionych na tańsze. Co ważne, maszyny te nie sprawdziły się w swej skuteczności i nie poprawiły jakości wykonywanego produktu(okna). W tej materii będzie więc bardzo ciężko sprzedać tak szybko urządzenia, które powinny przejść kilkumiesięczny przegląd. Mam nadzieję, że pan Andrzej Szewczyk po raz kolejny nie wpuści w maliny uczciwego\ych obywateli a sprawa Państwa zakończy się pomyślnie. Pozdrawiam