wendlina 25.08.2003 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2003 Czy sa jakies przeciwwskazania na stosowanie ogrzewania podlogowego pod kabina prisznicowa-murowana(czyli tylko same kafelki). Robie w lazience podlogowke i nie wiem czy wylaczyc czy zostawic kabine z powierzchni grzewczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 25.08.2003 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2003 Pod kafelkami w kabinie prysznicowej (obniżona podłoga bez brodzika) mam zainstalowane ogrzewanie. Cieplutko w nogi i szybciej wysycha woda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 26.08.2003 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2003 tomek chcę zrobic identycznie jak Ty, powiedz jaki masz spadek ? I czy z powodu ogrzewania podlogowego nie istnieje niebezpieczeństwo wyschnięcia syfonu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość bajzi 29.08.2003 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2003 syfon może wyschnąć. ale jak będą same plytki, to się nagrzeją pomimo, że nie będzie pod nimi ułożonych kabli grzejnych. muślę, że 60cm od syfonu starczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 29.08.2003 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2003 Miesce gdzie jest "kabina" ma mniej więcej 100 x 100. Na środku jest syfon z odpływem. Spadek do syfonu po przekątnej około 3 cm. Kable ułożyłem na szlichcie poziomej, tak że przy scianie przykryte są 3 cm wylewki, a przy kratce ściekowej tylko klej i terakota. Podłoga nagrzewa się dość wolno, ale i wolno stygnie. W dalszej części kabiny spadek jest minimalny, ale woda ścieka do syfonu i nie wylewa się przez drzwi. Bardzo ułatwia to sprzątanie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 29.08.2003 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2003 dzięki serdeczne, jak sie domyslam Ty masz elektryczne ogrzewanie ? Ja będę grzal wodą pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts