Magda_Radek 09.02.2008 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 Witam,jestesmy na etapie stanu surowego otwartego. Budujemy dom z garażem w bryle budynku. chcielibysmy zmienić troszkę projekt i zaadaptowac garaż na pokój z garderoba i łazienką a garaż wybudowac wolnostojący w terminie późniejszym. Polega to na tym, że zamiast drzwi garażowych byłoby okno i dodatkowo trzebaby wybić drzwi wewnątrz. Rozmawiałem z kierownikiem budowy i powiedział mi, że nie ma takiej możliwości ponieważ zmieniam przeznaczenie pomieszczenia i w takim przypadku nikt nie odbierze mi domu. moge sobie dokonac tych zmian ale po odebraniu budynku. Po odebraniu budynku będzie mnie to kosztować mnóstwo pieniędzy i bałaganu w domu. na obecnym etapie nie dość, że mógłbym to zrobic prawie bezkosztowo to jeszcze kosztuje to dużo mniej pracy. Proszę o wypowiedź fachowców. czy mój kierownik ma rację i teraz nic już się nie da zrobić czy jest jakies wyjście? Przeczytałem, że zmiana przeznaczenia pomieszczeń (w naszej sytuacji zamiast garażu pokój) nie jest zmiana istotną i nie trzeba występowac o zmianę pozwolenia na budowę ale chciałbym poznać opinie fachowców.pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margarytka 10.02.2008 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 Oczywiście, że kierownik budowy ma rację, ale to nie zmienia faktu,że budujesz dom dla siebie i budujesz go co najmniej na jedno pokolenie . Jeśli doszliście do wniosku, że lepiej w miejscu garażu mieć pokój to poproście autora dokumentacji o wniesienie zmian i szybciutko załatwcie zmiany w pozwoleniu na budowę. Góra trzy miesiące i temat załatwiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts