Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Jeszcze co do dylatacji, oczywiście przy ścianach, wokoło słupów jest po 2-3 centymetry dylatacji, ale zrobiłem ją też przede wszystkim sporą dlatego, że pod podłogą z OSB mam 15 cm wełny, która dociepla strop. Chciałem żeby ta warstwa docieplająca miała wentylację. Nie wiem czy grzegorz_si też planuje docieplenie , a warto , dzięki temu w zimie cieplej , a latem chłodniej w mieszkaniu. Myślę, że to była jedna z bardziej opłacalnych inwestycji w dom. :D

wczesniej było "kupie" teraz - "zrobie"

Nie da się ukryć, jak się poczyta albo zobaczy co "fachowcy" są w stanie zrobić to nawet płyta OSB zaczyna być trudnym w obróbce materiałem :)

Podłogi na strychu to nikomu nie damy spieprzyć! Żeby tylko nie stało się naszym ulubionym pomieszczeniem...

Kurczę, ale się dyskusja wywiązała. Dzięki wszystkim za rady :) Robię sam bo goście za 40 m^2 tej podłogi na stryszku chcą 800 zł. To ja dziękuję, sam sobie te płyty wytaszczę na górę, poprzycinam i poprzykręcam. Za 400 zł kupię narzędzia a drugie 400 mi zostanie no i sprzęt też oczywiście...

Pozdrawiam i dziękuję

To ja dziękuję, sam sobie te płyty wytaszczę na górę, poprzycinam i poprzykręcam.

Samemu je zataszczyć na strych może być trochę trudno. Taka płyta swoje waży. My 22mm wnosiliśmy na piętro we dwójkę. Samemu to chyba z jakimś podnośnikiem by się przydało.

Iii, ja na strych wniosłem 68 szt na drugie piętro sam, z tym że frezowane mają 67 cm szerokości więc można lepiej chwycić, ale jednak swoje ważą :D

No widzisz - czyli jakbyś niósł pół płyty, bo myśmy wnosili standardowe 2500 na 1250. Więc ani to pod pachę wziąć, ani na ramię zarzucić.