arletta78 10.02.2008 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 czy ktoś ma może doświadczenia z tymi powłokami typu Reflex, nakładanymi na np prysznic czy umywalkę? czytałam o nich ostatnio i zastanawiam się czy rzeczywiście działają tak dobrze, jakie mieliście koszta pokrycia starych kabin? Te zacieki to moja zmora:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 10.02.2008 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 Witaj, nie miałam wcześniej prysznica, więc nie mam porównania, ale w tej powłoce chyba nie chodzi o to, żeby zacieków nie było, tylko o to, zeby je łatwiej usówać. I rzeczywiście - na kabinie po wyschnięciu wody zostają zacieki, ale w moim przypadku wystarczy przetrzeć szyby suchą lub nawilżoną cleanem szmatką z mikrofibry i szyby się błyszczą... Kabina użytkowana od 2-3 tygodni. Nie wiem, jak będzie za kilka miesięcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 10.02.2008 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 jesli szyba jest tylko zaparowana lub na delikatne nacieki, nawet jej nie wycieramy, po odparowaniu pozostaje czysta. mocniej ochlapana wymaga jedynie starcia ściągaczem, potem dosycha do czysta. oczywiscie trzeba ja czasem wyczyscic delikatnym srodkiem i miekka szmatka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lubosz 10.02.2008 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 ja mam ten sam problem czy kupiliscie taka kabine odrazu czy zamowiliscie powłokę?? bo my kupilismy nowa kabine niedawno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arletta78 10.02.2008 15:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 dziękuję za odpowiedzi i przyłączam się do pytania mozaikowego mistrza;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 10.02.2008 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 to mozna pokryc cos taką powierzchnią ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zott36 10.02.2008 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 Ja mam kabine ravaka z odnawialna powłoką . Taką powłokę mozna sobie kupic w kazdym budowlanym sklepie typu castorama ok 30zł i pokryc kazda kabine , która tej powłoki nie ma .Polecam serdecznie ,przedewszystkim tworzy sie mniej kamienia , mniej widac zabrudzenia a czyszczenie to bajka .Dzięki tej powłoce kamien , osady itp nie wzeraja sie w szybę , tylko zostają na tej sliskiej powłoce.Ta powłoka działa jak wosk na samochodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 10.02.2008 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 dobre ! jutro sprzedam temat znajomemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arletta78 10.02.2008 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 Super zott, dzięki za info, ja czytałam, że kosztuje to 450:? No ale to był artykuł sponsorowany więc oto przyczyna:) Super, dzięki wielkie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zott36 10.02.2008 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 Super zott, dzięki za info, ja czytałam, że kosztuje to 450:? No ale to był artykuł sponsorowany więc oto przyczyna:) Super, dzięki wielkie! Arletto ja myślę , ze Ty czytałaś o powłokach stałych . Są takie ale jest to droga impreza i jest to koszt 500 -1500zł , zależy jaka firma i jaka powłoka. Ale naprawde polecam Ci te odnawialne powłoki . Odnawia się ją co 2-6 miesięcy . Wystarczy nałozyc szmatką, gąbeczką . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 11.02.2008 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Moze zadam głupie pytanie, ale czy kabina kupiona z powłoką ma tę powlokę stałą, czy jednak po jakimś czasie się zużyje? Nasówa mi sie odpowiedź, że jednak jest to stałe udogodnienie, bo dopłaciłam do kabiny jakieś 1000 złotych, zeby była powloka, ale pytam, zeby się upewnić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 11.02.2008 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Moze zadam głupie pytanie, ale czy kabina kupiona z powłoką ma tę powlokę stałą, czy jednak po jakimś czasie się zużyje? Nasówa mi sie odpowiedź, że jednak jest to stałe udogodnienie, bo dopłaciłam do kabiny jakieś 1000 złotych, zeby była powloka, ale pytam, zeby się upewnić... doplacilas 1k PLN do jakiejs kabiny zeby miala REFLEX, czy po prostu kupilas inna kabine z powłoką ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 11.02.2008 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Źle się wyraziłam... Kupiłam inną kabinę z powłoką. Ta, którą chciałam kupić, powłoki nie miała, więc w efekcie zapłaciłam 1000 PLN więcej za inną kabinę, nia za sam reflex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yorki_man 23.02.2008 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 Niestety powłoki reflex anticalc czy jakkolwiek je nazwać nie są wieczne - także się wycierają. Z tego powodu (a przeszedłem sporo dobrych sklepów) w taką powłokę warto zainwestować tylko wówczas gdy mamy promocję i jest dodawana za darmo (obecnie chyba w huppe jest gratis - a normalnie kosztuje coś koło 500 zeta) - w przeciwnym razie lepiej skorzystać ze środka z castoramy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arletta78 23.02.2008 11:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 zott, co 2, 3miesiące jestem w stanie pomachać gąbeczką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fennel 23.02.2008 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 Taką powłokę mozna sobie kupic w kazdym budowlanym sklepie typu castorama ok 30zł i pokryc kazda kabine , która tej powłoki nie ma . Moge prosic o jakies blizsze dane. Jak konkretnie zwie sie to cudo z Castoramy do "robienia" powloki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Besta77 29.10.2008 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 Taką powłokę mozna sobie kupic w kazdym budowlanym sklepie typu castorama ok 30zł i pokryc kazda kabine , która tej powłoki nie ma . Moge prosic o jakies blizsze dane. Jak konkretnie zwie sie to cudo z Castoramy do "robienia" powloki? Ponawiam pytanie, bo sama ostatnio szukam tej "powłoki" w casto i nigdzie jej nie ma Jak to się nazywa? Kto to produkuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fennel 30.10.2008 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Ponawiam pytanie, bo sama ostatnio szukam tej "powłoki" w casto i nigdzie jej nie ma Jak to się nazywa? Kto to produkuje? Do dnia dzisiejszego nie dowiedzialam sie co to za produkt , pisalam tez na prv do zoff36 niestety nie odpisala . Moze ktos jednak inny wie jak to to sie nazywa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Besta77 30.10.2008 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Ponawiam pytanie, bo sama ostatnio szukam tej "powłoki" w casto i nigdzie jej nie ma Jak to się nazywa? Kto to produkuje? Do dnia dzisiejszego nie dowiedzialam sie co to za produkt , pisalam tez na prv do zoff36 niestety nie odpisala . Moze ktos jednak inny wie jak to to sie nazywa? To obie jesteśmy w kropce A co dziwne te środki znikły z castoramy, pytałam już w kilku marketach i nie ma nigdzie Od znajomego słyszałam, że w casto były z ravaka - dość drogie, i że pewnie są jakieś "zamienniki". A na stronie ravaka też nie mogę znaleźć niczego co by do tego pasowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fennel 30.10.2008 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 To obie jesteśmy w kropce A co dziwne te środki znikły z castoramy, pytałam już w kilku marketach i nie ma nigdzie Od znajomego słyszałam, że w casto były z ravaka - dość drogie, i że pewnie są jakieś "zamienniki". A na stronie ravaka też nie mogę znaleźć niczego co by do tego pasowało. Tutaj znalazlam: http://www.ravak.de/?page=anticalc http://66.102.9.104/search?q=cache:XvLZwdZ89dQJ:www.ravak.pl/%3Fpage%3Dpp1+anticalc+ravak&hl=pl&ct=clnk&cd=2&gl=pl&lr=lang_pl no ale nie wiem gdzie to kupic ...oprocz zamawiania w internecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts