00patryk00 10.02.2008 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 Chcemy wykonać strzeche jak to zrobić i czym zaimpregnować trzcine? Kiedy ścina się trzcine i jaką już taką suchą czy zieloną? Czym się najlepiej ścina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARi. 10.02.2008 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 Też jestem zainteresowany tym wątkiem trzcine mam juz ściętą na daszek na studnie powinno wystarczyćale brak czasu pozatym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
00patryk00 10.02.2008 11:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 A teraz w lutym ją ścinałeś taką suchą?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 10.02.2008 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 Trzcinę na strzechę ścina się zimą. Tyle wiem, bo widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 10.02.2008 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 Trzcinę na strzechę ścina się zimą. Tyle wiem, bo widziałem. I powinna to być jednoroczna. po prostu kiedyś scinało się trzcinę po lodzie. I dopiero po przygotowaniu "poletka" jednego roku, dało sie wykorzystać uzysk w latach następnych. Wszystkich amatorow trzciny uprzedzam, że materiał jest fantastyczny, ale drogi. Samemu nie radzę się uczyć, bo długo zejdzie. Najlepiej znaleźć wyjście na sprawdzone firmy, ktore tym się zajmują. Ich adresy są w większości katalogów uczestników najróżniejszych targów budowlanych w kraju. kiedyś w Krakowie na stoisku obok miałem sąsiada - rzemieślnika wykonującego strzechy. Dawał gwarancję na 30 lat, a twierdził, że normalnie to wytrzymują ponad 70 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.