Tusia_no1 10.02.2008 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 Witam serdecznie przymierzam sie do nadbudowy piętra na płaskim budynku ze stropem dostosowanym juz do kolejnej kondygnacji. Ściany też zostały wyciągnięte tak aby łatwo było dobudować piętro. Powierzchnia ok 140m2. Ponieważ jestem strasznie zielona w tych sprawach mam pytanie czy może ktoś się orientuje ile w przybliżeniu może kosztować projekt dodatkowego piętra. Nie wiem czy mam słuszną koncepcje ale chciałabym postawić to z lekkiej konstrukcji drewnianej. Co o tym sądzicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 10.02.2008 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 koszty projektu niewiele zależą tak naprawdę od jego zawartości. Ostatnio robiłem z żona projekt na dobudówkę (dwa małe pomieszczenia). Wyszło łącznie ponad 40 stron - bez gazu. Cały dom miałby zaledwie 5 - 8 stron więcej. Taka to różnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tusia_no1 10.02.2008 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 moze to glupie pytanie ale jestem w tym temacie zielona. Czy cena projektu zalezy od ilości stron?? Zupełnie nie wiem ile powinien kosztować projekt nadbudowy, nie wiem z jakimi kosztami powinnam sie liczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 11.02.2008 00:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 moze to glupie pytanie ale jestem w tym temacie zielona. Czy cena projektu zalezy od ilości stron?? Zupełnie nie wiem ile powinien kosztować projekt nadbudowy, nie wiem z jakimi kosztami powinnam sie liczyć. to nie całkiem tak. chodzi o to, że projektantowi zajmuje to mniej więcej tyla samo czasu, nieważne od zawrtości projektu, albo mało zależnie. To coś podobnego, jak pierwszy kilometr w taksówce. Po prostu, aby w ogóle mówić o projekcie, to jeszcze nic nie ma, a juz wchodzą niemałe koszty stałe. A potem powiększanie zawrtości projektu już tak mocno nie rzutuje na jego cenę, chociaż oczywiście, troche też. Ceny zależą od lokalizacji. W Galicji za taki prościutki projekt ok. 1000 zł. czasem więcej, czasem mniej, ale już rzadko. No i branże oddzielnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts