cinko 10.02.2008 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 Witam.Proszę o radę ( formalności ), jak najlepiej zrobić aby w miejsce starego domumożna było postawić nowy murowany dom. Działkę mam ogrodzoną, odległości od granić zachowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziubek25077 11.02.2008 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 W zasadzie prawie w ten sam sposób jakby tego starego tam nie buło. Jeśli będziesz mieć projekt nowego domu, to musisz w nim uwzględnić rozbiórke starego. Projektant będzie musiałzrobićnowy plan zagospodarowania przestrzennego. Po oddaniu całej papierologii do architektury (projekt domu z planem zagospodarowania, oraz z papierkami od energetyki, wodociągów i ewentualnie gazowni z dostaczeniem mediów) wraz z pozwoleniem na budowe uzyskasz pozwolenie na rozbórke. Będzie to pierwszy etap w przystąpieniu do prac budowlanych. Jestem w podobnej sytuacji z tym że ja stawiam nowy dom dosłownie metr od starego w którym cały czas musze mieszkać. Lecz przed oddaniem nowego do użytkowania stary musze rozebrać, czyli szybkie hop ze starego do nowego i demolka Pozdro !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts