Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kosztorys dla banku

krzychu11

Recommended Posts

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 273
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam Wszystkich

Kosztorys dla BZ WBK.

Mam prośbę o podesłanie na maila kosztorysu domku o powierzchni około 250 m z garażem - koszt około 600 tys.(min. dla banku 2200zł/m2) . Jeżeli można, to proszę jeszcze o podanie procentowego udziału poszczególnych kosztów, ponieważ kredyt biorę tylko na dokończenie budowy domu

[email protected]

Dzięki

Witam!

Zamierzam starac sie o kredyt na dokonczenie budowy. Ze srodkow wlasnych mam postawiony domek SSO z oknami (projekt Kreska z domowych klimatow) oraz podwojny garaz wolnostojacy. Calos kosztowla mnie ok.180000zl Bardzo prosze o kosztorus w/w budynku. Kredyt chcialbym zaciagnac na kwote 250000. Kosztorys prosze przeslac na [email protected]

Z gory dziekue za pomoc :)

• 2 weeks później...

Witam serdecznie

Zwracam się z ogromną prośbą o kosztorys dla Banku PKO S.A. ( bo jest tam strasznie skomplikowany :) ) lub do Millenium Bank jeśli ktoś ma, dom niepodpiwniczony z użytkowym poddaszem pow. 105 m2 parter projekt PEGAZ bez garażu

Dom już stoi w stanie surowym zamkniętym

mój email: [email protected]

Pozdrawiam wszystkich kredytobiorców:)

Edytowane przez WayeThe

• 2 weeks później...
Hej Ludziska czy w ogole ktos te kosztorysy śłe ???? Są jacyc dobrzy ludzie ???? Ja szukam kosztorysu na budowe 123m domek ma i 250 tys na niego wydam , hehe , szukam takiego kosztorysu jest jakis dobry człek co mnie wspomoże ??? PLISSSSS . KOsztorys potrzebuje do PKO albo do Milenium . Dzieki z góry !!!! mój meil [email protected]

• 1 month później...

Witam

ja także potrzebuję kosztorys na dom 140 metrów powierzchni użytkowej, poroterm, bez piwnicy, poddasze użytkowe, dach dwu spadowy

z góry dziękuję

kosztorys proszę przesłać na [email protected]

Edytowane przez andrew0177
błąd

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...

Witam wszystkich proszących o kosztorys do banku!

Każdy z was może dostać taki kosztorys do dowolnego banku. Za darmo! Jest tylko jeden warunek. Ja też mam uprzejmą prośbę. Proszę każdego z Was, aby napisał, czym się zajmuje zawodowo i co mógłby dla mnie udostępnić za darmo. Np. jesteś prawnikiem - udzielisz mi darmowej porady prawnej?, lekarzem darmowa konsultacja i wypisanie recepty?, stolarzem-potrzebna mi fajna deska do krojenia chleba lub półka sosnowa, ślusarzem - potrzebuję kotwy stalowe gwintowane, ogrodnikiem - owoce warzywa bardzo potrzebne, projektantem - dasz mi gotowy projekt altanki śmietnikowej drewnianej bardzo by mi się przydała, lakiernikiem samochodowym - pilnie potrzebuje kilka zaprawek na aucie, serwisant klimatyzacji - potrzebuję przeglądu klimatyzacji w aucie, może ktoś z was ma kilka litrów impregnatu do drewna, potrzebuję też 10 litrów przepracowanego oleju silnikowego, składanego noża, maczety, małej lodówki podbaltowej (może być używana),.... masz swój sklep?, hurtownię?, pracujesz w banku?.....co możesz zaoferować za darmo?...chętnie się z tobą wymienię....na gotowy kosztorys na formularzu bankowym (dowolny dom, dowolny bank)...to jak będzie? czekam na propozycje! ....[email protected]

• 7 months później...

O Kurde jak czytam te metraże i te kwoty to szok :o

Ja swój kosztorys na domek 191 m2 + garaz 22m2 zawyżyłem o 20% i bank nie dał wiary że tak tanio wybuduję teraz musiałem podokładać gdzie nie gdzie,

U mnie troszke drozszy dom niż tradycyjny bo chcę dobić do pasywniaka i nie potrafię przekroczyć 290 tyś fakt że budowany gospodarczo i mase wykończeń to moja praca.

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
Większosć banków chce kosztorysu z podpisem osoby upoważnionej do ich wykonywania. Taki kosztorys kosztuje kilkaset PLN a tu prosicie by ktoś za darmo zrobił i nawet nie piszecie jaki projekt i jakie materiały to jak to można zrobić???

Większość banków chce operat szacunkowy to wartość nieruchomości po zakończeniu inwestycji. Kosztorys wykonany przez firmę wymagany jest jeżeli budujemy firmą . Jeżeli budujemy metodą gospodarcza analityk przyjmuje 2do 2,5 tyś zł za m2 pow . urz. i nie obchodzi go ile jest okien jakie podłogi jaki dach etc.Więc kosztorys można zrobić samemu wpisujemy budowa metodą gospodarcza robimy m2x2200 i większość banków się do tego przychyli. Następnie na druczku banku rozpisujemy kwoty na etapy zgodnie z drukiem. Oraz harmonogram transz . Trzeba samemu jednak wiedzieć by nam starczyło bo bank nie wypłaci nam transzy jeżeli nie pokażemy mu zakończenia etapu prac.