rafal2183 12.02.2011 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 Witampotrzebuję dla banku kosztorys na dokończenie budowy domu - 110 m2 (lub okolo) działka 3006 m2 bank NordeaNa dzień dzisiejszy stan surowy otwarty, bardzo proszę o pomoc i z góry dzięki.[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
no1edytka 20.03.2011 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Witam Mam prośbę o podesłanie na maila kosztorysu domku o powierzchni około 200 m z garażemkoszt około 400 tys[email protected] Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Buschido 20.03.2011 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Witam Wszystkich Kosztorys dla BZ WBK. Mam prośbę o podesłanie na maila kosztorysu domku o powierzchni około 250 m z garażem - koszt około 600 tys.(min. dla banku 2200zł/m2) . Jeżeli można, to proszę jeszcze o podanie procentowego udziału poszczególnych kosztów, ponieważ kredyt biorę tylko na dokończenie budowy domu[email protected] Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brombel123 20.03.2011 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Witam! Zamierzam starac sie o kredyt na dokonczenie budowy. Ze srodkow wlasnych mam postawiony domek SSO z oknami (projekt Kreska z domowych klimatow) oraz podwojny garaz wolnostojacy. Calos kosztowla mnie ok.180000zl Bardzo prosze o kosztorus w/w budynku. Kredyt chcialbym zaciagnac na kwote 250000. Kosztorys prosze przeslac na [email protected] Z gory dziekue za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psuja 21.03.2011 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Ludziska a gdzie w tych kosztorysach dolicza sie zapłate dla murarzy? Właśnie ślęczę nad kosztorysem dla DB na dom ok 190m i ma kosztować ok 400 000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WayeThe 01.04.2011 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 (edytowane) Witam serdecznie Zwracam się z ogromną prośbą o kosztorys dla Banku PKO S.A. ( bo jest tam strasznie skomplikowany ) lub do Millenium Bank jeśli ktoś ma, dom niepodpiwniczony z użytkowym poddaszem pow. 105 m2 parter projekt PEGAZ bez garażu Dom już stoi w stanie surowym zamkniętym mój email: [email protected] Pozdrawiam wszystkich kredytobiorców:) Edytowane 1 Kwietnia 2011 przez WayeThe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregMP 14.04.2011 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Witam. Poproszę również o przesłanie przykładowego kosztorysu dla banku DB. Domek o powierzchni 120 m2, brak podpiwniczenia, dach czterospadowy. Dziękuję i pozdrawiam. [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justynano 15.04.2011 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Hej Ludziska czy w ogole ktos te kosztorysy śłe ???? Są jacyc dobrzy ludzie ???? Ja szukam kosztorysu na budowe 123m domek ma i 250 tys na niego wydam , hehe , szukam takiego kosztorysu jest jakis dobry człek co mnie wspomoże ??? PLISSSSS . KOsztorys potrzebuje do PKO albo do Milenium . Dzieki z góry !!!! mój meil [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 15.04.2011 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 każdy bank ma swoje druki, więc i tak wszystko trzeba dostosować do wzorca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 15.04.2011 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Ludziska a gdzie w tych kosztorysach dolicza sie zapłate dla murarzy? Właśnie ślęczę nad kosztorysem dla DB na dom ok 190m i ma kosztować ok 400 000 oczywiścei, ze się uwzględnia!!!!!!!!! to kosztorys brutto na wszystkie prace i materiały, które chcesz opłacić z kredytu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justynano 16.04.2011 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 POnawiam prośbe o kosztorys ,litości , juz mi wszystkojedno jaki, przerobie sobie na swoje potrzeby . PLISSSSSSS [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justynano 20.04.2011 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Witam , słuchajcie czy ktos wie jak obliczyc udział w procentach w kosztorysie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr___ 23.05.2011 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 witajcie, już lada chwila planujemy wziąść kredyt. Może ma ktoś kosztorys budowy domu 140mkw i chciałbym się nim podzielić Adres [email protected] Bardzo dziękujemy za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrew0177 25.05.2011 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 (edytowane) Witamja także potrzebuję kosztorys na dom 140 metrów powierzchni użytkowej, poroterm, bez piwnicy, poddasze użytkowe, dach dwu spadowyz góry dziękujękosztorys proszę przesłać na [email protected] Edytowane 25 Maja 2011 przez andrew0177 błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamichu 11.06.2011 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 Witam, Dom 140m2, dach dwuspadowy, z poddaszem, bez piwnicy, porothermCzy mogę prosic o kosztorys dla Multibanku - dostosuję do własnych potrzeb.Mój e-mail: [email protected] Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ymarc 21.06.2011 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Witam wszystkich proszących o kosztorys do banku!Każdy z was może dostać taki kosztorys do dowolnego banku. Za darmo! Jest tylko jeden warunek. Ja też mam uprzejmą prośbę. Proszę każdego z Was, aby napisał, czym się zajmuje zawodowo i co mógłby dla mnie udostępnić za darmo. Np. jesteś prawnikiem - udzielisz mi darmowej porady prawnej?, lekarzem darmowa konsultacja i wypisanie recepty?, stolarzem-potrzebna mi fajna deska do krojenia chleba lub półka sosnowa, ślusarzem - potrzebuję kotwy stalowe gwintowane, ogrodnikiem - owoce warzywa bardzo potrzebne, projektantem - dasz mi gotowy projekt altanki śmietnikowej drewnianej bardzo by mi się przydała, lakiernikiem samochodowym - pilnie potrzebuje kilka zaprawek na aucie, serwisant klimatyzacji - potrzebuję przeglądu klimatyzacji w aucie, może ktoś z was ma kilka litrów impregnatu do drewna, potrzebuję też 10 litrów przepracowanego oleju silnikowego, składanego noża, maczety, małej lodówki podbaltowej (może być używana),.... masz swój sklep?, hurtownię?, pracujesz w banku?.....co możesz zaoferować za darmo?...chętnie się z tobą wymienię....na gotowy kosztorys na formularzu bankowym (dowolny dom, dowolny bank)...to jak będzie? czekam na propozycje! ....[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej.K 24.01.2012 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 O Kurde jak czytam te metraże i te kwoty to szok Ja swój kosztorys na domek 191 m2 + garaz 22m2 zawyżyłem o 20% i bank nie dał wiary że tak tanio wybuduję teraz musiałem podokładać gdzie nie gdzie, U mnie troszke drozszy dom niż tradycyjny bo chcę dobić do pasywniaka i nie potrafię przekroczyć 290 tyś fakt że budowany gospodarczo i mase wykończeń to moja praca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dadycool 02.02.2012 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 WitamCzy mógłbym prosić kogoś kto to robił o przykładowy kosztorys remontowy dla mieszkania (przerobie sobie jak coś) z banku PEKAO BPBardzo dziękuje z góryadres: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lotnik 14.02.2012 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Większosć banków chce kosztorysu z podpisem osoby upoważnionej do ich wykonywania. Taki kosztorys kosztuje kilkaset PLN a tu prosicie by ktoś za darmo zrobił i nawet nie piszecie jaki projekt i jakie materiały to jak to można zrobić??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej.K 15.02.2012 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Większosć banków chce kosztorysu z podpisem osoby upoważnionej do ich wykonywania. Taki kosztorys kosztuje kilkaset PLN a tu prosicie by ktoś za darmo zrobił i nawet nie piszecie jaki projekt i jakie materiały to jak to można zrobić??? Większość banków chce operat szacunkowy to wartość nieruchomości po zakończeniu inwestycji. Kosztorys wykonany przez firmę wymagany jest jeżeli budujemy firmą . Jeżeli budujemy metodą gospodarcza analityk przyjmuje 2do 2,5 tyś zł za m2 pow . urz. i nie obchodzi go ile jest okien jakie podłogi jaki dach etc.Więc kosztorys można zrobić samemu wpisujemy budowa metodą gospodarcza robimy m2x2200 i większość banków się do tego przychyli. Następnie na druczku banku rozpisujemy kwoty na etapy zgodnie z drukiem. Oraz harmonogram transz . Trzeba samemu jednak wiedzieć by nam starczyło bo bank nie wypłaci nam transzy jeżeli nie pokażemy mu zakończenia etapu prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts