Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kosztorys dla banku

krzychu11

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 273
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam!

Otrzymałem z banku kosztorys do wypełnienia.

Chodzi o domek SAGA II, 143m pow. uż., parter z poddaszem użytkowym,garaż, bez piwnic.

Mam do niego szczegółowe zestawienie materiałów więc może jakoś je dopasuję do tego wzoru ale nie wiem jak doliczyć robociznę. Chyba najprościej będzie założyć jakieś % całości... tylko jakie? Może ktoś mi pomóc. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie czy wzory.

Ps. Podaję maila: [email protected]

Dzięki

1. Przygotowanie terenu

2. Uzbrojenie terenu

-- przyłącza do sieci wodociągowej

- przyłącza do sieci elektrycznej

3. Roboty ziemne

4. Fundamenty i ściany fundamentowe

6. Izolacja pozioma i pionowa parteru

7. Ściany zewnętrzne

8. Stropy wewnętrzne, schody

9. Ściany wewnętrzne

10. Konstrukcja dachowa

11. Pokrycie dachowe

12. Okna

13. Drzwi zewnętrzne i garażowe

14. Instalacje

- wodno-kanalizacyjna

- elektryczna

- centralnego ogrzewania

15. Tynki wewnętrzne

16. Posadzki z ociepleniem

17. Izolacja termiczna dachu

18. Ogrzewanie (piec, grzejniki)

19. Wykończenie wewnętrzne

- glazura

- roboty malarskie

- podłogi

- wyposażenie kuchni, łazienek

- meble wbudowane

20. Wykończenie zewnętrzne (tynki)

21. Mała architektura

22. Inne

23. Koszt dokumentacji projektowej

• 2 weeks później...
  • 1 month później...

Witam! Muszę wypełnić kosztorys do banku Millenium na dobudówkę ok. 40 metrów. Mamy już postawione mury i strop też już jest. Kredy chcemy wziąć na remont kuchni, łazienki i wykończenie dobudówki. Jak mam się zabrać za wypełnienie takiego kosztorysu?? Bardzo proszę o pomoc!! Od banku dostałam dwa druki do wypełnienia - zestawienie kosztów i zaawansowania budowy oraz informację o przedsięwzięciu/remont/wykończenie.

Pozdrawiam i liczę, że znajdzie sie ktos kto mi pomoże :)

• 1 month później...
  • 3 weeks później...
Witam i proszę o podpowiedz została wypłacona mi pierwsza transza kredytu z rozliczenie na 31 sierpnia i nie zdarzę z tym terminem trzeba pisać jakieś pismo do banku z przesunięciem na 31 września ma kredyt w BOS . i chciałem zmienić ilość transz a mniejsze kwoty zeby sie wyrobić w terminach 2 miesięcznych możecie coś poradzić

• 1 month później...
  • 2 months później...
  • 3 weeks później...

Witam,

Mam pytanie odnośnie kosztorysu dla banku Noredea, będziemy z mężem ubiegać się o kredyt na wykończeniowe prace. Występnie znamy koszty, które chcielibyśmy tam uwzględnić. Dostaliśmy standardowy druk takiego kosztorysu i czy ktoś by mógł mi powiedzieć czy te kolumny które są tam wszystkie uzupełniacie, tj. KOSZT BUDOWY kwota w zł (tu wpisaliśmy koszt wydatków na każdy etap), Udział w całości inwestycji % ( inwestycja - czyli kwota udzielonego kredytu), Stopień zaawansowania robót (czy coś powinna tutaj wpisać skoro jeszcze nie zaczęliśmy tych prac - czy powinniśmy tu uwzględnić to co już zostało zrobione nie z kredytu). ? z góry dziękuje za pomoc

P.S. Byłabym wdzięczna za udostępnienie wzoru - do poprawnego wypełnienia (e-mail: [email protected])

Edytowane przez GośkaR

• 1 month później...

Witam wszystkich, w drodze do wymarzonego domku natknąłem się na pierwszy problem - kosztorys dla banku. Gdyby ktoś mógł przesłać na skrzynkę kosztorys dla domu o pow. około 140m z dachem kopertowym w kwocie około 340000 byłbym wdzięczny.

email: [email protected]

ps. nie musi spełniać rygorystycznie wszystkich wymagań :)