leniin 15.02.2012 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Ja tak zrobilem (2,200 za m2) wiekszosc bankow tyle rzada do tego najczesciej SSZ nie moze przekroczyc 40-50% wartosciTeraz czekam na decyzje z 3 bankow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr30 19.03.2012 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Witam, potrzebuję kosztorys dla domu o powierzchni 130m2 do banku PKO BP. Jeśli ktoś ma taki albo inny (przerobię sobie) to bardzo proszę o przesłanie na adres [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ymarc 07.04.2012 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 Możesz dostać za darmo kosztorys do dowolnego banku. Wystarczy, że podasz powierzchnię poszczególnych kondygnacji. Możesz też zasugerować kwotę. Jak nie będzie z księżyca do dopasuję kosztorys do twoje zdolności kredytowej. Oczywiście zakładam, że nie odmówisz przy tym mojej uprzejmej prośbie. Zakładam, że sam też chętnie dzielisz się tym, co masz lub potrafisz zrobić. Oczywiście za darmo. Możesz coś zaproponować....książki? drobne AGD? sprzęt sportowy? narzędzia ogrodowe?....masz coś, co chcesz zaoferować za darmo?...chętnie się z tobą wymienię....na gotowy kosztorys na formularzu bankowym (dowolny dom, dowolny bank)...to jak będzie? czekam na propozycje!.... [email protected]... Możesz też pobrać przykładowy kosztorys i popracować nad nim osobiście...(nie wiem czy to będzie za darmo.... czas jaki na to przeznaczysz też kosztuje..ale będziesz miał satysfakcję że trochę osobistego wysiłku w to włożyłeś) http://www.remiz.com.pl/dokumenty/przykladowy-kosztorys-dla-bankuBOSBank.gif Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monalisa00 06.05.2012 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Ja również jestem zainteresowana kosztorysem domku na 140 m2 . Proszę o pomoc!!! [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grinch 13.05.2012 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 Witammiałby ktoś z Użytkowników Forum podzielić się kosztorysem na Budowe domu 140 m2 uzytkowej?(Dom w daliach 2) - bez piwnic, dach dwuspadowy, garaż 33m2, okolice Poznania, szacowana wartosc 360 tys. kwota kredytu 250 tys? do banku Pekao SA?adres: [email protected]Z góry bardzo dziekujęMichal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej.K 15.05.2012 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Wiekszość analityków przyjmie 2500 x m2 i kredyt każdy dostanie następnie trzeba rozpisać to na bankowym druczku można pisać z księżyca lecz by nie przesadzać że np 200 tyś na stan surowy a 50 na wykończenie lub na odwrót. A ogólnie to nie ma czegoś takiego jak kosztorys na dom 140 m2. Bo 2 domy takie same mogą różnie kosztować. Np jeden ma okna 6 komorowe 3 szybowe drógi najtańsze 2 szybowe 1 ma 25 cm wełny 2 ma 10 cm styro. 1 ma najlepszą dachówkę 2 ma pape lub najtańszą blachodachówke jeden ma płytki marmórowe w salonie 2 panele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karcz3 22.05.2012 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 Siemka Prosze o przykłądowy kosztorys na domek wg Projektu Dom w prymulkach 3 pow użytkowa 110m2 do banku PKO SAZ góry dziekuje[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mc2000 25.05.2012 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Witam Jestem w trakcie budowy domku.Pow. użyt. = 175m2Do tego dochodzi garaż,pomieszczenie gospodarcze i strych (tak wpisane w projekcie, choć to będzie piękny pokój nad garażem). Obecnie mam SSZ.Wg. Sekocenbudu (praktycznie na każdym wniosku należy zaznaczyć metodę kosztorysowania) wychodzi, że mój stan zaawansowania prac wynosi 53% !?Idąc tokiem rozumowania wyczytanym w tym wątku, analityk przyjmie, że koszt budowy tego domku to 2.5tys zł* 175m2 = 437,5tys zł całośćZ tego 53% już mam, czyli na wykończenie domu zostanie mi ~200 tys (pozostałe 47%) ??Osobiście chciałem kredyt prawie 2razy wyższy. Rozpisałem kosztorys, w którym SSZ to 44%, a ogólny koszt domu to 640tys (3.6tys m2).Czy takie coś ma szansę przejścia w banku? Jak się ma finansowanie przez bank umeblowania/wyposażenia domu? Wrzucaliście to w kosztorys? (W jaką rubrykę można wrzucić armaturę, kuchnię pod wymiar, garderobę itp?) Kosztorysy do PEKAO,Millenium i DB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej.K 28.05.2012 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Bank nie kredytuje wyposażenia domu tylko budowę do stopnia zamieszkania. Tak zwany podwyższony stan deweloperski z sanitarką ogrzewaniem podłogami. Ale może byc bez mebli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kadaj2 02.08.2012 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 witam serdecznie bede składał wniosek o kredyt hipoteczny do euro banku, getinbanku i pekao (tez z zubrem?) i potrzebuje kosztorysu na dom kuropatwa z garazem 85m2 , mam zakupiony kosztorys z projektem tylko nie wiemy jak to przeliczyc wszystko.... bo chcemy 160 a kosztorys jest na 270tys i tu problem dodam ze cała moja rodzina to jak nie dachy itp to wykonczeniówka i kazdy solidnie pomoże ale tego napisac nie moge. Czy pieniadze rozpisujemy tez w groszach itp czy pełne złotówki?jesli ma ktos jaki kolwiek kosztorys który był by oparciem do tych banków prosze o podesłanie [email protected] dziekuje bardzo, tylko ten kosztorys nas trzyma, dodam ze doradca jest z open fiance Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiki2828 06.08.2012 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 Powierzchnie masz podana w projekcie i to sie liczy. U mnie np. nie jest brane pod uwage spora czesc skosow, garaz, gaderoba, kotłownia i w ten spoosb ze 160 m2 pow. calkowitej liczy sie 105 m2 pow. uzytkowej. Witam, A czy można się dowiedziec, który bank tak zaniza? Poszukuje banku, ktory liczy jak najmniej pow. uzytkowa lub/i najnizsza cene za m2 Z góry dziękuję za informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiki2828 06.08.2012 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 Czy moge prosic rowniez o kosztorys [email protected]I jak wyszlo z tymi brakujacymi 110 tys. mam podobna sytuacje i boje sie ze policza za duzo za m2 a wiekszego kredytu nie dostane i robi sie nerwowo? Jaki to byl bank? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej.K 06.08.2012 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 Obojetnie co napiszecie w swoim kosztorysie przejży to "ANALITYK FINANSOWY" Który ma za zadanie pomnozyc m2 razy stawke banku i stwierdzić że się zgadza. Nie szukajcie dziury w całym bo szkoda nerwów. I tak osoba która zarabia max 1500 zł netto nie będzie sie wysilać i sprawdzać czy wasz sposób budowania jest tańszy od poprzedniego. Dlatego jadą schematami. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inzynier_bud 25.08.2012 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2012 Informacje i porady oraz wzory kosztorysów dla większości polskich banków - KOSZTORYS DLA BANKU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 28.02.2013 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 witam, czy mogę prosić o pomoc z kosztorysem??na wiosne planuje budowe domku 110m/kw pow uzytowej. prosba o kontakt[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inzynier_pk 24.03.2013 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 WitamNa stronie pod adresem Kosztorys dla Banku/ znajdziesz wszystkie wzory kosztorysów dla największych polskich banków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzymonD 24.06.2013 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 potrzebuję wypełnić kosztorys do deutsche banku. Prosze o propozycje na [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej.K 25.06.2013 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 SzymonD\ na jakie propozycje czekasz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciekawski83 02.10.2013 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2013 "Bank oczekuje jak najlepszych efektów budowlanych z poczynionych nakładów finansowych , dyscyplina dla tego działania jest szczególnie wymagana oczywiście od Kredytobiorcy ale to kosztorysant jest tym pierwszym , który postawi problem , opisze i wyliczy go . Dlatego staranność i nieustępliwość to przydatne cechy . Musimy pamiętać o tym ,że kosztorysy opracowywane przez Nas stanowią najczęściej załącznik do umowy kredytowej , gdzie delikwent zobowiązuje się ,że wybuduje dom o standardzie opisanym , za kwotę pożyczoną z Banku , w deklarowanym czasie . Pod rygorem ( w skrajnych przypadkach ) – wypowiedzenia umowy kredytowej . Poza tym , na bazie kosztorysu , powstaje długoletnie zobowiązanie finansowe , najczęściej kilkudziesięcioletnie , które stymuluje zachowania i decyzje o charakterze życiowym Kredytobiorcy , wielu z nich nie zdaje sobie sprawy do końca do czego przystępuje ale My musimy to wiedzieć." W. Cichewicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domi-nikka 18.12.2013 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 Witam Na stronie pod adresem Kosztorys dla Banku/ znajdziesz wszystkie wzory kosztorysów dla największych polskich banków Za drobną opłatą 30 zł... płaconą w ciemno, gdyż szczegółów na temat tego, co się właściwie kupuje, próżno szukać na stronie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts