ciekawski83 19.12.2013 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 Za drobną opłatą 30 zł... płaconą w ciemno, gdyż szczegółów na temat tego, co się właściwie kupuje, próżno szukać na stronie... płacisz 30zł za pieczątkę + chyba przesyłka, i masz uzupełnioną tabelkę na współczynnikach w excelu. Tabelka jest pewnie uzupełniana na opracowaniu BCO z m2 domu (chociaż w BCO są różne rodzaje domów jednorodzinnych) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luntrusk 19.12.2013 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 Niektórzy idą do banku (we własnym interesie) i nawet im się kosztorysu nie chce zrobić? Proszę Was... - ta mentalność to chyba po szkole zostaje u Polaków... Nie lepiej zrobić realny kosztorys, najlepiej zmieścić się w kwocie niższej niż te 2500zł/m2? Przecież to pożyczka (bardzo droga) i lepiej pożyczyć mniej i oddać mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciekawski83 20.12.2013 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 Niektórzy idą do banku (we własnym interesie) i nawet im się kosztorysu nie chce zrobić? Proszę Was... - ta mentalność to chyba po szkole zostaje u Polaków... Nie lepiej zrobić realny kosztorys, najlepiej zmieścić się w kwocie niższej niż te 2500zł/m2? Przecież to pożyczka (bardzo droga) i lepiej pożyczyć mniej i oddać mniej. niestety jesteś w mniejszości, większość o tym nie myśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luntrusk 20.12.2013 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 Większość Polaków w ogóle nie myśli Pod względem zaradności Polacy są chyba na szarym końcu listy cywilizowanych krajów To tak trochę nie na temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamel50 27.01.2014 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 Dnicyseba_x - nie zawsze oferta u pośrednika jest taka sama jak w banku. Czasami jest lepsza (wg zasady duży może wiecej czy pośrednik dlatego, że sprzedaje duzo ma ":rabat" w banku) a czasami może byc gorsza. Pozdrawiam Z openfinance itd jest tak, ze jezeli ktos potrzebuje kredyt, i jego celem jest tylko otrzymanie go a ogolne warunki schodza na drugi plan to posrednik moze byc. Natomiast jezeli ktos ma dobra zdolnosc kredytowa, duzy wklad wlasny i zalezy mu na 1miejscu na warunkach kredytowych to posrednik odpada. Taki potencjalny kredytobiorca jest sam w bankach w stanie wynegocjowac duzo lepsze warunki niz przez posrednika np marza. Dlaczego? A to dlatego ze posrednik zarabiac musi. Nikt sie nie zainteresowal ze taki openfinance nie bierze kasy za wszystko. Przyklad: openfinance marza 1,9 wbk bez negocjacji, klient w banku sam 1,3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciekawski83 28.01.2014 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 jak to się mówi "daj zarobić, daj żyć" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 28.01.2014 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 I dlatego ja skorzystałem z usług Murator Finanse i marże mam 1.35:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej.K 30.01.2014 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 http://mojpasywny.wix.com/passivhause#!dodatki/c205y Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciekawski83 31.01.2014 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 http://mojpasywny.wix.com/passivhause#!dodatki/c205y a co ten link ma wspólnego z kosztorysem bankowym? to że jest sam formularz w xls? on nawet sam nie przelicza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej.K 01.02.2014 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2014 jak yo nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciekawski83 02.02.2014 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 jak yo nie u mnie nie liczy, mniejsza o to, ja mam OO więc możliwe;) pomijając to, to taki kosztorys, źle, arkusz kalkulacyjny to jest tylko i wyłącznie przydatny na potrzeby banku i nic więcej. Więc w sumie założenia tego tematu spełnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Notker 14.03.2014 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 Wykonam fachowy kosztorys dla banku lub ubezpieczyciela według przyjętych zasad kosztorysowania.Proszę o kontakt na priv-a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kal_b_E 06.08.2014 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2014 Proponuję wygenerować sobie szczegółowy kosztorys na naszym serwisie Kalkulatory Budowlane i zrzucić go do PDF, w wielu bankach powinno to wystarczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosztorysydlabanku 11.09.2014 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2014 Wykonam kosztorys dla banku, mam uprawnienia kierownika budowy. Zapraszam na stronę http://www.kosztorysydlabanku.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts