azja100 27.04.2009 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Witam wszystkich forumowiczów, jestem tu zupełnie nowa i to mój pierwszy wpis Tak jak wszyscy na tym forum zamierzamy wybudowac dom projekt i pozwolenie już mamy i teraz zaczynamy przeprawy z bankiem bardzo bardzo potrzebuję kosztorys bulinki poproszę również plik exelowski - jeśli mogę a kosztorys jeśli ktoś ma to dla domku 140 m poddasze użytkowe podniesione o 2 pustaki dach dwuspadowy prosta bryła bez żadnych udziwnień to będę zobowiązana Z góry serdecznie dziękuję mój mail [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrenalina 27.04.2009 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Witam też nowa:) przedstawila sie w innym poscie...Poszukuje kosztorysu dla banku PeKao S.A. Część tę większą zrobi mi firma, która będzie budować, ale część wykończeniową, plus dach z obróbkami (którą robi mi mąż blacharz-dekarz) musze zrobić samemu. Nie mam pojecia jak do tego podejść. Jeśli ktoś posiada jakiś aktualny kosztorys to byłabym bardzo wdzięczna. Domek niewielki, 77 m2 powierzchni użytkowej, na podstawie projektu TK9. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plamiak 28.04.2009 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Ja od banku PKO SA dostałem arkusz kosztorysu do wypełnienia według ich wzoru. I tak musi być sporządzony przez kogoś z uprawnieniami. Ja zapłaciłem 200 zł, ale od razu zastrzegłem że ewentualne poprawki kosztorysant robi za free - no i mam już czwartą wersję... Niestety nie mam go w wersji elektronicznej. Będziesz jeszcze potrzebować harmonogramu wypłat transz który można napisać samemu - kolejność prac trzeba przemyśleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrenalina 28.04.2009 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 plamiakdokladnie tak jest, ze ja tez mam specjalny druk. Kosztorys budowy (stan deweloperki zamkniety) robi mi firma. Sama wykonczeniowka i dach są po mojej stronie. Mi pani w banku powiedziala ze po prostu musze dolozyc to co jest po mojej stronie i ma podpisac to firma, nasz kierownik budowy i my. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patrycja8182 03.05.2009 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 Bardzo proszę o przesłanie kosztorysu na domek o powierzchni 130- 140 m2. Z góry bardzo dziękuję Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arecki.m 10.05.2009 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 WitamProszę o przesłanie kosztorysu prac budowlanych.(takiego dla banku)Zamierzam budować Granata.Z góry dziękuję i pozdrawiam.[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mort 16.05.2009 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 Temat jest bardzo rozległy więc jesli macie pytania służę pomocą. Witam, Tak, mam pytanie. Ubiegam się o kredyt i właśnie z tym tematem mam problem. Realnie zależy mi na kredycie na stan surowy otwarty, co wg. kosztorysu potencjalnego wykonawcy będzie nas kosztowało ok. 220 tys. Całą resztę chcieliśmy rozłożyć na powiedzmy 5 lat i finansować z bieżących środków własnych. Już wiem, że to niemożliwe, gdyż bank chce nas niejako "zmusić" do zaciągnięcia kredytu na stan minimum deweloperski. Sytuacja wymaga od nas zaniżenie kosztorysu takiego właśnie stanu, gdyż nie mamy jak udokumentować posiadanych środków na dokończenie budowy i to w okresie max. 24 miesięcy. Co zrobić w sytuacji zaniżonego kosztorysu, jeśli bank go zakwestionuje? Czy pomimo dość wysokiej zdolności kredytowej mam szansę nie dostać pieniędzy? Poza tym: Skoro chcę kredytować stan deweloperski to po co bankowi koszt malowania, robót zewnętrznych, pokrycia dachu, drzwi garażowych itd, przecież ten zakres robót wchodzi w wykończenie, a pola są obowiązkowe do wypełnienia. Na druku jest coś takiego (obowiązkowe) - wykończenie domu, 1 - wszystkich kondygnacji lub 2 - wykończenie bez poddasza, a jesli tak to stan surowy czy stan deweloperski. Nic z tego nie rozumiem, bo przecież nie chcę brać kredytu na wykończenie. Mam poczucie, że banki, albo może my (chociaż mąż budowlaniec), nie bardzo wiedzą czym różni się stan deweloperski od surowego zamkniętego. Czy ktoś wie jak to rozgryźć? Jest mało prawdopodobne, że bank zgodzi się udzielić kredyt na rozpoczęcie budowy - w zasadzie nie ma żadnej pewności, że budowa kiedykolwiek zostanie zakończona. Dl banku realnym zabezpieczeniem kredytu jest dom w stanie minimum developerskim z pozwoleniem na użytkowanie. Zaniżony kosztorys może zostać odrzucony przez bank. Gdyby były problemy można wziąć większy kredy i nie wykorzystać go w całości. Dom można oddać częściowo do użytku i to dla banku powinno wystarczyć, ale dom musi być ogrzany, zamknięty z wykończoną kuchnią, łazienką i pokojem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ameba 17.05.2009 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 Potrzebuje kosztorysu na dom z podpiwiniczeniem i poddaszem uzytkowym powierzchnia parteru 143m moj adres email to: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaD. 24.05.2009 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 Witam, poprosze o kosztorys na dom o pow. uzytkowej 130 m. Moj mail:[email protected], dziekuje z gory i pozdrawiam, Aneta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirosag 07.06.2009 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 Muszę przygotować kosztorys dla DB i Nordea, czy ktoś mógłby podesłać jakiś wzór lub swój, który robił please ? Dom o pow. całk. ok. 175 m2 ale może być jakikolwiek. Mój mail to: [email protected] Pozdrawiam serdecznie i z góry dziękuję,Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka 999 09.07.2009 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 Witam, ja również potrzebuję pilnie przygotować kosztorys dla banku, czy ktoś mógłby mi podesłać taki wzór. Będę wdzięcznamój mail: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bulinki 09.07.2009 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 poszlo na meila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 11.07.2009 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 czy ja też mogę poprosić o taki kosztorys dla domu 220 m2na maila:[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saycer 19.07.2009 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 Ja poproszę o kosztorys dla domku Kaliope z dobrych domów, pow. użyt. 175 m kw. Staram się o kredyt w BZWBK, mam stan surowy otwarty w tym momencie, wstawie jeszcze okna a staram się o 200 tys., mam nadzieję że wystarczy na wykończenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdatttt 11.08.2009 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Bardzo proszę o przesłanie kosztorysu bo nie wiem jak się do niego zabrać w jakich procentach liczyć poszczególne koszty Mój e-mail; [email protected] Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinh1 12.08.2009 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 Proszę o podesłanie na maila przykładowego kosztorysu dla BZWBK jeśli ktoś posiada dla domu o pow. użytkowej 110m2. [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sadejka 14.08.2009 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 Witam, zauważyłam, że sporo osób szuka kosztorysu do BZ WBK. Ja również staram się u nich o kredyt więc jeśli miałby ktoś przykładowy kosztorys to bardzo bym prosiła o przesłanie na adres [email protected] z góry dziękuję mój domek ma 140 m/kw ale przyda się każdy kosztorys nawet na inną powierzchnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata0050 20.08.2009 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 Witam, jeżeli to możliwe to też proszę o przykładowy kosztorys dla banku na e-mail. [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pionan 27.08.2009 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 witam.jesli można prosiłbym o przesłanie na [email protected] kosztorysu domu do 100m2 (najchętniej projektu calineczka z garazem) pzdr i z góry dziekujępiotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwomalinka 01.09.2009 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 Ogromna PROŚBA o wzór lub kosztorys na dom parterowy pow. użytkowa 146m parterowy bez poddasza i podpiwniczenia (do PKO) [email protected] z góry BARDZO DZIĘKUJĘ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts