LoOkas 10.02.2008 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 Witam wszystkich! Otóż z racji poważnej awarii jaka nas spotkała [pożar komina] muszę wybudować nowy. Z racji tego że muszę rozebrać stary i w to miejsce wstawić nowy [bo nie mam innej możliwości] podjęliśmy decyzję o remoncie prawie całego domu. Acha komin będę stawiał z systemu ceramicznego firmy IBF. A ogólnie do wykonania: na parterze: kuchnia łazienkaprzedpokójpokój na piętrze:kuchniajadalnia z kominkiemsalonsypialniadwa pokoje Chcemy urządzić dom biorąc za przykład nowoczesne wzornictwo. Jak na razie zapytanie mam o łazienkę i pierwszą kuchnie. Łazienka [parter]: http://images33.fotosik.pl/138/d7e8423eac331fc6.jpghttp://images30.fotosik.pl/156/1f26e1f75e3c98ac.jpg Proszę o pomoc jakiej firmy użyte są tutaj płytki czy może to gres? Co myślicie o takim doborze kolorystyki? Kuchnia [piętro]: firma: Gawin http://www.e-mieszkanie.pl/zdjecia_artykul/kuchnia_Londyn_zdj.gif Co myślicie o takim zestawieniu kuchni? Może ktoś ma podobną? Miłe wszelakie sugestie i podpowiedzi. Niebawem postaram się zapodać zdjęcia pomieszczeń w których by to miało być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lubosz 11.02.2008 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 w zestawie do kuchni dostaje sie kota gratis?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LoOkas 11.02.2008 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 hmm pewno tak! ja nie potrzebuje wole gratis coś innego sam mam 3 koty i psa. dosyć mi szumu potrafią narobić! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fude 11.02.2008 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Kuchnia jest super. Najbardziej podoba mi się krzesło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Seba 11.02.2008 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 jakie to płytki w łazience?- trudno powiedzieć. Na pewno szare. My u siebie mamy też szare- właśnie jasne i ciemne - gres Nordica. Były też podobne s. Lisa ale zapomniałam jaka fabryka. Te żółte czy złote to jakaś mozaika, wizualizacja to nie rzeczywistość i projektant mógł mieć na myśli np. szklane. Co do kuchni- jest tu wątek o czarnej kuchni- mnie się bardzo podoba, choć łatwa w utrzymaniu w czystości nie będzie. Mam wątpliwości co do tak mocnych akcentów- te czerwnone szafki. Są super tylko szybko się pewnie znudzą i co wtedy. Ale to jest tylko moje zdanie, osoby, która mocne akcenty woli w detalach, które łatwo wymienić np. wazon, poduszki, ręczniki, lampa, czy krzesło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LoOkas 15.02.2008 12:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Dziś przychodzi gościu co będzie projektował kuchnie, nareszcie. co wyjdzie to opisze. A kuchnie jadę obejrzeć do salonu w Skoczowie wiec zrobię zdjęcia i wstawię . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LoOkas 25.02.2008 17:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 No dobrze! Mam kolejne pytanie czy ktoś może wie gdzie w okolicach bielska białej/żywca kupię gres 60*60 firmy unlimit ceramstic prdukcji chińskiej? ten októrym piszą tutaj: http://forum.muratordom.pl/gres-polerowany,t122829.htm Bardzo interesuje mnie cena a i może będą inne wzory? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LoOkas 25.02.2008 17:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Własnie znalazłem taki gres: Gres A501 Beige Poler 50x50 http://wema.pl/index.php?page=shop.product_details&flypage=&product_id=67&category_id=43&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=1 http://wema.pl/components/com_virtuemart/shop_image/product/172b1b16e3340f0e52a4a984e469a829.jpg Co o tym myślicie?? cena nawet nie taka duża? czy można taniej?Jak szerokie fugi zrobić pod ogrzewanie podłogowe i jaki kolor fugi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lipowa Panienka 26.02.2008 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Witam serdecznie sasiada... Ciekawosc mnie zzera gdzie to Szanowny Sasiad swoj domek posiada Bardzo podobaja mi sie twoje pomysly - jesli chodzi o kuchnie, juz wiesz, ze mamy cala czarna - niestety nasz "fachowiec" zawiodl i nie jest ona taka jakbysmy chcieli, pomimo to, kolor czarny i lakierowane MDF sie sprawdzaja - nie zostaja odbite lapki ani brud - czarne szafki sa bardzo praktyczne Zwroc uwage na wykonawce frontow - jesli beda one lakierowane, to upewnij sie, ze sa one gladkie (u nas byla wymiana). Systemy szafkowe (spowalniacze itp) - najlepsza to firma Blum - te elementy mozna kupic samemu o wiele taniej w Kalwarii Zebrzydowskiej. Pierwszy projekt lazienki zwalil mnie z nog - bardzo mi sie podoba! Jesli potrzebujesz pomocy w projektowaniu polecam Ci goraco "naszego" lokalnego producenta plytek - Pilch w Jasienicy. Maja tam projektantow i doradcow, ktorzy sa bardzo profesjonalni i wykonaja dla Ciebie specjalny projekt. Ponad to, posiadaja oni wiele plytek na wyprzedazy - naprawde jest w czym wbierac, a cena jest o wiele, wiele nizsza (jest tez ceramika lazienkowa). Co do ogrzewania podlogowego, nie zastanawiaj sie nawet przez sekunde - to jest bardzo dobre rozwiazanie, zaluje, ze go nie mam ;( A panele na dol - bardzo podoba mi sie kolor: jesion polski... Trzymam kciuki za Wasz remont - czekam na fotki Twojego domu - bardzo jestem ciekawa jak Wam idzie... no i gdzie jestescie - Sasiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LoOkas 26.02.2008 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Witam Lipowiankę. Dziękuje za zainteresowanie. Zastanawiam się gdzie to wy macie taki domek, bo ostatnio w Lipowej to bardzo dużo nowych budynków powstało, jak grzyby po deszczu. My mieszkamy w centrum lipowej. Wy chyba z moich domysłów też w tej okolicy. Oj remont starego budownictwa to naprawdę trzeba mieć bardzo dużo samozaparcia. Może po kolei. Pierwsza kuchnia jaka będzie urządzana to mama sobie wybrała kolory oczywiście brąz, ecri oraz dodatki chromowane. I tu prawie 11m kuchni będzie, z dwoma piekarnikami elektryczny i gazowy. Dużą płytą gazową 6 palników. No i oczywiście sporo miejsca (blatu) do pracy. Do tego na dole dochodzi łazienka. Prawdopodobnie będzie podłoga z płytek o fakturze metalicznej, ściany bordo z ecri. Niebawem będę miał wszystko rozrysowane i zdjęcia miał to wstawię. Natomiast góra przypadła dla mnie, jako moje mieszkanie na następne lata i pewno resztę życia. Na górze to tylko mam łazienkę w kolorach granatowo - żółtym która naprawdę jest świetna jak na swoje małe wymiary. Cóz pozostało mi do wykonania dwa małe pokoje, kuchnia całkowicie nowa, dwa salony i sypialnia. Dodatkowo w prace wchodzi ocieplanie dachu, dołożenie jętek, instalacja elektryczna w całym domu, góra w szczególności no i cała góra nowa instalacja ogrzewania centralnego. Pracy jest sporo a ekipę od zaraz ciężko znaleźć. Już nie wspominam o tym że wewnątrz budynku będziemy wyburzać stary komin i budować nowy z systemu IBF. Jestem na etapie poszukiwania ekipy do ocieplenia i wykonania stropów na poddaszu. Materiał już potrzebny mam. J W obecnej chwili wyburzam wszystko co musi być usunięte. Z remontem góry na pewno po pracach wyburzeniowych i murarskich wstrzymam się do końca lata wtedy dopiero będę kończył instalację ogrzewania. Pozdrawiam i chętnie przyjmę każde uwagi oraz informacje. Nawet namiary na ekipy remontujące. Pozdrawiam Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 28.02.2008 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 Z czystym sumieniem mogę polecić zmywarkę. Używam od miesiaca i jestem bardzo zadowolona. Gdzieś niedaleko (na wnętrzach) jest nawet temat o tej zmywarce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 28.02.2008 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 O tutaj http://forum.muratordom.pl/zmywarka-mastercook-zbi-073-it,t116127.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gluś 28.02.2008 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 Sprzęt Samsunga z czystym sumieniem odradzam. Polecam Bosh'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lipowa Panienka 28.02.2008 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 Ja polecam Gorenje - pierkarnik do zbudowy B50 EP: http://www.megamedia.pl/_p/5/n/piekarniki-bez-sterowania-do-plyt-gorenje-b-50-ep-p5411.jpg Jestem z niego bardzo zadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lipowa Panienka 28.02.2008 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 I zapomnialam, ze czytalam zle rzeczy o sprzecie Mastercook - chodzilo konkretnie o piekarniki z plyta (mialam taki - naprawde katastrofa) i pralki - plastikowa obudowa peka i lamie sie... Nie wiem, co ze zmywarkami - ja w sumie polecam Bosh. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LoOkas 03.03.2008 12:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 No i okazało się że na piętrze stropy są "ocieplane" trocinami z wapnem. Postanowiliśmy zerwać wszystko. Szkoda gadać ile syfu. Podłogi nie lepsze wylewki popękane patrzę a tam też trociny z wapnem. Wszystko skułem i wyniosłem. Będzie trzeba robić stelaż z drewna i ocieplić i kręcić na to płytę OSB 25mm. Postanowiłem dodatkowo każdą konstrukcję drewnianą zaimpregnować oraz obecne krokwie dachowe, gdyż będę dach ocieplał i później już tego nie wykonam. I tak z dnia na dzień dochodzą kolejne błędy popełnione wcześniej ale teraz postaram się je poprawić. Zastanawiam się czy pokazać wam jak to wszystko wyglądało i jak teraz wygląda? Może ten mój temat nadaje się do dziennika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikita 04.03.2008 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Ja akurat trafiłam na jakiś felerny piekarnik Aristona, bo mi od początku (a mma go 4 lata) z jednej strony mocniej przypiekał Poza tym mój jest nie za duży w środku i nie każda blacha wejdzie, brakuje mi też jeszcze jednej dodakowej pełnej blachy w kpl. Mam podobną płytę Aristona tylko, że w Inoxie i z jednym polem elektrycznym (czyli super podobna ) i jest OK. Z ciekawości, po co Wam piekarnik gazowy? Wrzuć temat do galerii lub dziennika:) P.S. Powodzenia, sama remontowałam, więc wiem jak czasami super pomysłowi byli wykonawcy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LoOkas 08.03.2008 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 Ja akurat trafiłam na jakiś felerny piekarnik Aristona, bo mi od początku (a mma go 4 lata) z jednej strony mocniej przypiekał Poza tym mój jest nie za duży w środku i nie każda blacha wejdzie, brakuje mi też jeszcze jednej dodakowej pełnej blachy w kpl. Mam podobną płytę Aristona tylko, że w Inoxie i z jednym polem elektrycznym (czyli super podobna ) i jest OK. Z ciekawości, po co Wam piekarnik gazowy? Wrzuć temat do galerii lub dziennika:) P.S. Powodzenia, sama remontowałam, więc wiem jak czasami super pomysłowi byli wykonawcy:) Piekarnik gazowy ma wiele zalet. Wszystko szybciej się piecze no i można uzyskać wyższą temp. A poza tym inne walory smakowe. Dobra wiadomość obejrzeliśmy projekt naszej kuchni. Teraz po zatwierdzeniu czekamy na jej wycenę no i zobaczymy co dalej. Bo może się okazać kwota nie do przełknięcia. A co wtedy skoro kuchnia jest kosmiczna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małaMI 09.03.2008 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 o lookas, widzę że jesteś prawie z moich stron. u nas remot ciągle w planach, w poszukiwaniu koncepcji zwiedzamy markety budowlane i sklepy meblowe brak ostatecznej decyzji co do kuchni, ani kolor ani wybór wykonawcy padaka ale ... myślę, że zmywarkę też kupimy tę mastercook - też czytałam raczej pozytywne opinie na jej temat, cena dobra, zmywarka cicha (czy można do niej używać tych wszystkich magicznych kostek 3w1, 5w1? ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 09.03.2008 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 (czy można do niej używać tych wszystkich magicznych kostek 3w1, 5w1? ) tez kierowałam się tym kryterium przy wyborze zmywarki. Przez pierwszy miesiac zmywałam tabletkami 3w1. Kilka dni temu kupiłam sól, nabłyszczacz i zwykłe tabletki (1w1 ) - koszty bardzo zbliżone, a efekt o niebo lepszy. Nie ma zacieków, nie ma osadu z kamienia na teflonie patelni... Okazuje sie, że funkcja, na której mi zależało, nie będzie miała u mnie zastosowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts