Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Remont - kuchnia, łazienka, salon - proszę o porady

Recommended Posts

Witam!

Miło końcu że ktoś z bliższa. My już mamy kuchnie że tak powiem wybraną i teraz ją wyceniają. Jest to bardzo dobra firma oni że tak powiem nigdzie się nie rozgłaszają, mają na tyle pracy i zleceń a to tylko z polecania tych którzy u nich już coś robili. Jeśli chcesz mogę podać ci namiary zawsze warto zapytać. Za projekt nic nie płacisz. A naprawdę znają się na rzeczy. Jak coś pisz na priv to odpisze więcej.

Tak w tej zmywarki można używać kostek 3in1 4in.

Ps. anna-maria3 o jakiej funkcji mówisz??

• Odpowiedzi 121
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No właśnie o możliwości używania tabletek 3w1, 4w1, 5w1...

U mnie się nie sprawdziło, chociaż tabletki ponoć dobrej jakości,

dlatego zwracam na to uwagę, bo może nie warto kierować się akurat tym kryterium wyboru.

no ale my się waśnie tym nie kierujemy. Po oczytaniu kilkuset wątków na forum i tak będę raczej robił jak Ty czyli sól i kosteczka 1in1.

Wybacz za głupie moje akcje ale chyba jeszcze śpię :p

No właśnie o możliwości używania tabletek 3w1, 4w1, 5w1...

U mnie się nie sprawdziło, chociaż tabletki ponoć dobrej jakości,

dlatego zwracam na to uwagę, bo może nie warto kierować się akurat tym kryterium wyboru.

no ale my się waśnie tym nie kierujemy. Po oczytaniu kilkuset wątków na forum i tak będę raczej robił jak Ty czyli sól i kosteczka 1in1.

serio ?? nie są dobre te kosteczki magiczne , które wg reklam dają najwyższy poziom szczęścia każdej kobiecie ? (to ironiczne napisałam, reklama mnie doprowadza do szału - jakby naprawdę nic więcej kobiecie do szczęścia nie bylo potrzebne jak tylko kryształowo czyste naczynia).

Nie mam zmywarki niestety i w sumie nigdy nie korzystałam z tego urządzenia (jakoś nikt w najbliższej rodzinie nie ma). Dlatego tak doczytuje, interesuję się.

Lookas - możesz mi na pw dać namiary na tę firmę, skąd oni dokładnie są. Ja się przymierzam do wizyty tu : http://kuchnie-kielczynscy.pl/ wiem, że srodki mają z BLUM, i jak doczytuję - wytrzymałe materiały to są.

Moje naczynia dużo lepiej wygladają po zwykłych kostkach (można też użyć proszku, ale kostkę wygodniej) i soli z nabłyszczaczem... Jak to ktoś kiedyś napisał w podobnym wątku... Skad zmywarka ma wiedzieć, kiedy z kostki 5w1 ma sobie wziąć odpowiedni składnik? A tak... Oddzielny pojemnik na sól, oddzielny na nabłyszczacz i osobno proszek. Wszystko wykorzystane w podpowiednim momencie i to zdecydowanie widać :)

Witam !

Wasza kuchnia bardzo w kolorystyce przypomina mi ... nasza :o ;) Wasze fronty to nasze blaty, kolor plytek (gresu) to nasze fronty, a bezowa mamy podloge - czyli to samo, ale w innej kolejnosci...

Czy decydowalabym sie na te kolory po raz drugi? Tak - zdecydowanie - masacar jest super, mdf tez, jednynie wykonanie do ... wiec upewnijcie sie, ze wasz wykonawca pracuje na dobrych materialach (blum itp) oraz wie co robi - przemyslcie sprawe umieszczenia gniazdek oraz sily do piekarnika i odplywu do zmywary - u nas rzeczy oczywiste staly sie niezrozumiale i nie do wykonania dla naszego "spejalisty" ;)

Pozdrawiam goraco sasiadow ;)

p.s. jaki zlew wybraliscie?

Witam!

wczoraj zatwierdziliśmy kuchnie do realizacji. poniżej przedstawiamy projekt kuchni jak będzie docelowo wyglądać. Tak dokładnie tak to będzie. Zdjęcia gotowej gdzieś w połowie czerwca.

1. http://images34.fotosik.pl/186/a2e6d3ed1798775c.jpg

2. http://images24.fotosik.pl/181/03f6deec190c3df8.jpg

3. http://images32.fotosik.pl/186/790bcac873235e19.jpg

4. http://images34.fotosik.pl/186/be14fbcdcd1c96c9.jpg

5. http://images33.fotosik.pl/186/f44fab4a8af6cdad.jpg

hmmm dość ciekawe :)

ale czy jesteście pewni, że taka odległość między płytą gazową a zlewem będzie ok ? I jeszcze trzeba będzie pokonać te przeszkodę w postaci półwyspu.

Patrze na to z mojego punktu widzenia, czyli dość częstej potrzeby podlewania duszonego mięsa czy uzupełniania wody w zupach. poza tym łatwo umyć np warzywo i od razu je wrzucić do garnka.

cytat

Nie ma problemu z przejściem, skoro zaoszczędzam w ogóle czas na przemieszczaniu się po kuchni, to raz od czasu przejdę sie z ziemniakami hihi A sprawa szklaneczki wody już wyjaśniona

hihi, to w drugą stronę :D kwestia odlania ziemniaczków, i maszerowania z garami po gotowaniu do zlewu, a potem powrót z nimi na kuchnię. Pomyśl kobieto, kuchnia bardzo ładna, ale...

Przygotowanie obiadu: wyjmujesz mięsko z lodówki, odwracasz się, myjesz, doprawiasz, panierujesz, zabierasz talerz idziesz smażyc, smażysz, "o rany zapommniałam posolić" wracasz po sól (olej, pieprz, czy cokolwiek innego) solisz, wracasz do zlewu, bo musisz umyć sałatę, rwiesz i.. qrde, gdzie ta sół (oliwa, pierz czy cokolwiek innego) idziesz do kuchenki przynosisz do sałaty. Itd. nie wiem, czy jest sens trzymania wszystkiego w podwójnych ilościach tylko po to by się nie nabiegać :-?

Kolorystycznie kuchnia zapowiada się bardzo ładnie, ale ustawienie sprzętów co najmniej dziwne.

Nie było innej możliwości?

Futuro, jeśli ten projekt jest podobny do Twojej starej kuchni to może warto było coś zmienić, żeby znowu tyle nie latać :wink: ?

Jesteś pewien/na, że omijanie tego półwyspu w drodze do zlewu nie będzie Cię w^&$*(% ać :roll: ?