orzel62 11.02.2008 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 witam. ile mogę zaołacić za robociznę chłopaką któtzy zakładali mi siatkę ogrodzeniową wraz z wylewaniem słupków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Seba7207 11.02.2008 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Dwa pifa i pół litra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
System744 08.01.2009 04:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 aa ja bym dodał słoik ogórków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszeq 08.01.2009 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 Uwielbiam to forum! Człowiek zakłada konto żeby się czegoś dowiedzieć, oczekuje pomocy więc pisze pierwszy post, a tutaj proszę - dwie pierwsze odpowiedzi są dla niego wyjątkowo wyczerpujące... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zezo 08.01.2009 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 Świętokrzyskieznajomy płacił 10 zł za mb na gotowo słupki metalowe co 2.5 zabetonowane + siatka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 08.01.2009 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 Uwielbiam to forum! Człowiek zakłada konto żeby się czegoś dowiedzieć, oczekuje pomocy więc pisze pierwszy post, a tutaj proszę - dwie pierwsze odpowiedzi są dla niego wyjątkowo wyczerpujące... Za to trzecia okazała sie bardzo pomocna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszeq 08.01.2009 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 Uwielbiam to forum! Człowiek zakłada konto żeby się czegoś dowiedzieć, oczekuje pomocy więc pisze pierwszy post, a tutaj proszę - dwie pierwsze odpowiedzi są dla niego wyjątkowo wyczerpujące... Za to trzecia okazała sie bardzo pomocna? Moja wypowiedz nie miała bezpośrednio pomóc założycielowi tematu, tylko zwrócić uwagę na niepotrzebne wypowiedzi zaśmiecające forum. Teraz pewnie jakiś jeden bystry odpowie, że właśnie ja też to robię, ale gdyby sam kiedyś spróbował "dokopać się" odpowiedzi na pozornie proste pytanie, czytając przy okazji 100 różnych wypowiedzi jak te powyżej, to sam zrozumie, że to jest właśnie bezsensowne zaśmiecanie forum! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 08.01.2009 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 Uwielbiam to forum! Człowiek zakłada konto żeby się czegoś dowiedzieć, oczekuje pomocy więc pisze pierwszy post, a tutaj proszę - dwie pierwsze odpowiedzi są dla niego wyjątkowo wyczerpujące... Za to trzecia okazała sie bardzo pomocna? Moja wypowiedz nie miała bezpośrednio pomóc założycielowi tematu, tylko zwrócić uwagę na niepotrzebne wypowiedzi zaśmiecające forum. Teraz pewnie jakiś jeden bystry odpowie, że właśnie ja też to robię, ale gdyby sam kiedyś spróbował "dokopać się" odpowiedzi na pozornie proste pytanie, czytając przy okazji 100 różnych wypowiedzi jak te powyżej, to sam zrozumie, że to jest właśnie bezsensowne zaśmiecanie forum! Trudno się z tym nie zgodzić, ale jeśli 30% odpowiedzi będzie opisywać bezsens tych 66% to znajdowanie porad będzie jeszcze trudniejsze. Forum jest dla ludzi, a nie tylko dla inżynierów (którzy też lubią się pośmiać i mają humory). Żeby nie było, że znów zaśmiecam to sądzę, że przy takich płatnościach jak ma autor wątku należy określić (przed pracą) lub obliczyć ilość roboczogodzin spędzonych przez pracownika i pomnożyć przez stawkę uzależnioną od jakości, wymagań, rejonu doliczając koszty dodatkowe (np. dojazdy). Nic więcej sensownego nie można podpowiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blutka 03.02.2009 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Świętokrzyskie znajomy płacił 10 zł za mb na gotowo słupki metalowe co 2.5 zabetonowane + siatka Strasznie tanio! Daj namiary! Ja mam 25 zł. za metr w okolicach Krakowa i wydawało mi się niedrogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zezo 03.02.2009 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Blutka Kraków to nie jest moja leśna głusza, tak więc nie dziw się że tanio nie można porównywać tych dwóch miejscowości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bowess 03.02.2009 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 U sąsiada firma stawiała płot z siatki za 70 zł od metra bieżącego (robocizna + materiał).Jeżeli sam kupiłeś materiał to oblicz cenę robocizny tejże firmy i zależnie od efektów działalności chłopaków i własnej oceny trudności robót (kopali w glinie?) ustal wartość ich pracy. Z mężem stawialiśmy ogrodzenie sami, więc dla mnie każdy metr jest wart krocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blutka 03.02.2009 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 bowess, materiał kupiłam za 3000, a działka ma 180 metrów długości ogrodzenia. Więc wiecej zapłacę za stawianie, niż za materiał. A ziemia orna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bowess 03.02.2009 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Może chłopaki szybkie i pracowite dadzą się skalkulować za godzinę roboty? Jeżeli wyrobili się w szybko (łatwo im szło) i nie było ich więcej niż 3, a o pracę w okolicy niełatwo, to mogą być zadowoleni i z 10 zł od metra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zezo 03.02.2009 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 może warto samemu zrobić ? jak ziemia orna, kupuję odpowiednie wiertło w hipermarkecie i działamy święci garnków nie lepią, a znowu takie grodzenie to nie jest taka trudna sprawa. Ja właśnie się przymierzam do grodzenia na wiosnę. ale nawet nie dam 10 zł za metr, sam będę grodził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blutka 03.02.2009 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 może warto samemu zrobić ? jak ziemia orna, kupuję odpowiednie wiertło w hipermarkecie i działamy święci garnków nie lepią, a znowu takie grodzenie to nie jest taka trudna sprawa. Ja właśnie się przymierzam do grodzenia na wiosnę. ale nawet nie dam 10 zł za metr, sam będę grodził. Trzeba mieć czas i siłę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zezo 04.02.2009 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Blutka napsała Trzeba mieć czas i siłę. dodał bym jeszcze chęci nie wiem czy te chęci nie są najważniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts