Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Mam zamiar realizowac projekt standardowy w lustrzanym odbiciu. Wydzial architektury żadą ode mnie (osoby adaptujacej) przerysowania całego projektu(!!!) Czy mają rację? Koszt takiej operacji jet niebagatelny gdyż pracownia, w ktróej zakupiłem projekt nie posiada i standardowo nie świadczy takiej usługi.

W tejże pracowni dowiedziałem się w chwili zakupu projektu, że w momencie adaptacji wystarczy adnotacja na projekcie o realizacji w naturze w odbiciu lustrzanym według określonych osi.

Bardzo prosze zorientowanych w prawie i temacie o wykładnię i podparcie odpowiednim paragrafem. Chamstwo i niekompetencja oraz całkowity brak orientacji w "temacie odbicia lustrzanego" z którym spotkałem sie podczas pierwszej wizyty w Urzędzie każe mi przygotować się lepiej merytorycznie. Chodzi też oczywiście o czas i pieniądze.

Pozdrawiam!

https://forum.murator.pl/topic/95977-lustrzane-odbicie-i-sp%C3%B3r-z-wydz-architektury-prosz%C4%99-o-pomoc/

ja tylko w kwestii kosztów stworzenia odbicia lustrzanego... jesli archirect dysponuje archicad'em stworzenie odbicia lustrzanego jest dziecinnie proste i nie powinien to być koszt niebagatelny...

Ja kupowałem projekt w pracownii Archon z Myślenic. Zaznaczyłem, że będę budować lustrzane odbicie. Miałem w cenie przerysowanie projektu w 4 egz. Jak składasz projekt to powinieneś mieć narysowane lustrzane odbicie.

Pozdrawiam,