zuzia7 11.02.2008 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Witajcie Nie potrafię znaleźć odpowiedzi, na czyj koszt ma być usunięty sad. Odziedziczyłam działkę z ponad trzydziestoletnim sadem. Jak się okazało, działka była zakupiona w innym położeniu i tak użytkowana od lat 60tych, a plany z lat 70tych dowodzą, że sad, który posiadałam leży na działce gminnej. W chwili obecnej gmina sprzedała swoją działkę z "moim" sadem, natomiast nowy właściciel domaga się ode mnie usunięcia drzew. Proszę o pomoc, może ktoś wie jak rozwiązać ten problem? Każda rada będzie dla mnie skarbem. Pozdrawiam. Zrozpaczona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mark0wy 11.02.2008 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Witam, Nie byłeś stroną tej umowy, wobec tego nabywca źle adresuje swoje żądania. Swoją drogą wobec gminy też nic nie wskóra. Kupił nieruchomość z sadem, wobec tego stan faktyczny i prawny był mu znany. Polecam spokój w temacie Pozdrawiam Mark0wy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZUZEK 11.02.2008 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Mark0wy ma rację. Nabywca bezpodstawnie kieruje żądania pod Twoim adresem. Szuka "jelenia" czy "siekiery" ? Zapytaj go, czy gdyby na nieruchomości znajdowała się inna część składowa (np budynek wart np. 500.000 PLN) też zażądał by jego "zabrania"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuzia7 11.02.2008 13:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Mnie też się tak wydaje, ale spotkałam się ostatnio z dużym bezprawiem na tych terenach i dlatego wolę popytać. Puki co, bardzo dziękuję. Już mi trochę lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Flexus 11.02.2008 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 zuzia7Odpowiedz mu uprzejmie, że Ty też masz bardzo rozwinięte poczucie humoru i dlatego rewanżujesz się najpiękniejszym na jaki Cię stać uśmiechem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 11.02.2008 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Jeżeli domaga się usunięci drzew, to poproś go o wskazanie paragrafu, na podstawie którego tego się domaga. A może on po prostu chce Ci zlecić za odpowiednią opłatą operację usunięcia tych drzew. Bo przecież na jakiej innej podstawie może chcieć od Ciebie, abyś usunęła drzewa z nieruchomości, która nie stanowi Twojej własności. Za to można wyrok przecież dostać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuzia7 11.02.2008 13:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 zuzia7 Odpowiedz mu uprzejmie, że Ty też masz bardzo rozwinięte poczucie humoru i dlatego rewanżujesz się najpiękniejszym na jaki Cię stać uśmiechem. Śliczne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuzia7 11.02.2008 13:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Jeżeli domaga się usunięci drzew, to poproś go o wskazanie paragrafu, na podstawie którego tego się domaga. A może on po prostu chce Ci zlecić za odpowiednią opłatą operację usunięcia tych drzew. Bo przecież na jakiej innej podstawie może chcieć od Ciebie, abyś usunęła drzewa z nieruchomości, która nie stanowi Twojej własności. Za to można wyrok przecież dostać Też dobre, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts