Szef23 11.02.2008 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Drodzy forumowicze pomozcie mi podjac decyzje jaki strop wybrac W projekcie mam strop prefabrykowany Teriva ale kierownik budowy probuje namowic mnie na wylewany Co sadzicie ?? Jakie sa wady i zalety tych stropow ?? Na ktory sie zdecydowac ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 11.02.2008 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 to i naucz się szukać na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gogo5660 11.02.2008 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Popieram Barbossa, ale kazdy wie ze jak chcesz miec cieply strop to Leier/teriva/ dobor zal od budynku bo jak masz pokoje nad garazem to lepiej wydac wiecej i miec cieplej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szef23 11.02.2008 15:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 BarbossaTwoje rady sa bezcenne Dziekuje Szukalem juz informacji na ten temat na forum niestety nie znalazlem interesujacych mnie watkow Byc moze zle szukalem BTWTo skrypt forum jest raczej sredni gdyz nie ma opcji szukaj tylko w tytulach gogo5660Dzieki za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gogo5660 11.02.2008 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Ale leier ma tez to do siebie ze sa minusy... dzialowki trzeba stawiac na belkach/nie pustakach/ wiec trzeba rozplanowac rozmieszczenie pokoji na pietrze i spodziewam sie ze bedzie to inny uklad niz w proj. ale co tma dasz rade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szef23 11.02.2008 15:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 gogo5660 W projekcie mam terive i zastanawiam sie tylko pomiedzy nia a wylewanym Rozmieszczenie scianek na pietrze pozostaje jak w projekcie Moze troszke szerzej odpowiedzial bys na moje pytanie albo podal jakies podobne watki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gogo5660 11.02.2008 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Nie mam juz tych wszystkich zakladek ze stanu surowego a nie chce mi sie szukac.Powedz czy masz pomieszczenia na garazem czy innymi ktore w przyszlosci beda mniej ogrzewane jak masz to wal terive bo to sa oszczednosci. Jak nie to wylewki ale z koleji kupa czasu minie az to uzyska wlasciwosci w tych temp... Sluchaj u mnie juz planowalem wylewanie / mimo ze mam garaz w bryle/ ale wole miec cieplo w nozki a pozatym za zmiane stropu to trzeba zaplacic i czy warto wydac kase na zmiany jak potem bedziesz mial jakies oszczednosci to juz nie beda oszczednosciami w pelni slowa tego znaczeniu. Dawaj Terive i koczymy watek. Chyba ze poczekasz za innymi bo poki co to maly ruch tu mamy/. Potem wpadnij na kawe lb piwko do GRUP BUDUJACYCH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szef23 11.02.2008 15:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Garaz mam w bryle wiec zastosuje Terive Wielkie dzieki za pomoc Ps Jestem juz w mojej grupie http://forum.muratordom.pl/warminsko-mazurska-grupa-budowlana,t119650.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 11.02.2008 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 mam obydwa rodzaje stropów w swoim domuTeriva jest cieplejsza ale głośnachodząc po niej słychać dudnienieprzy monolicie nie ma tego problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szef23 11.02.2008 16:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 mam obydwa rodzaje stropów w swoim domu Teriva jest cieplejsza ale głośna chodząc po niej słychać dudnienie przy monolicie nie ma tego problemu Pod posadzka bedzie 6 cm styropianu + panele Mysle ze to powinno go wyciszyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 11.02.2008 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 mam obydwa rodzaje stropów w swoim domu Teriva jest cieplejsza ale głośna chodząc po niej słychać dudnienie przy monolicie nie ma tego problemu Pod posadzka bedzie 6 cm styropianu + panele Mysle ze to powinno go wyciszyc no nie wiem ja mam 3 cm styro i 5-6 cm wylewki różnica jest diametralna przy chodzeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 11.02.2008 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 ....... chodząc po niej słychać dudnienie przy monolicie nie ma tego problemu Ja z monolitu nie jestem zadowolony ze względu na właśnie efekt dzwonu zygmunta. Dlatego teraz na strop nie kładłem "garów" z ogromną pustką( bo też chodzi sie po pudle rezonansowym)tylko te: http://www.wienerberger.pl/images/db/srref/1125679499881.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mwnn 11.02.2008 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Krzysztofik możesz dac jakiś namiar na taki rodzaj stropu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIO I ZIBI 11.02.2008 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 http://www.wienerberger.pl/servlet/Satellite?pagename=Wienerberger/Page/List05&c=Page&cid=1119356883989&sl=wb_pl_home_pl na stronie masz również adresy przedstawicieli http://www.wienerberger.pl/servlet/Satellite?pagename=Wienerberger/Page/CallArticle05&cid=1077526673528&c=Page&sl=wb_pl_home_pl9 czasem mniejsi maja lepsze ceny) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_u 11.02.2008 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 dlaczego nikt nie proponuje stropu z płyt kanałowych tzw.zeranskich?ja taki mam i wyszedł mnie bardzo tanio...46zł/m2 netto...+7%VAT.do tego koszt dzwigu za 3godz 200zł do całego kosztu stropu trzeba doliczyc jeszcze koszt wienca czyli beton+zbrojenie.Zaleta tego stropu jest szybkosc bo całosc prac zwiazanych ze stropem trwała 3dni..ale kazdego dnia po kilka godzin (układanie płyt 3godz,zbrojenie 1 dniowka i zalanie wienców z 1-2 godz) i odrazu mozna murowac sciany i obciazac strop.wad tego stropu narazie nie widze(w bloku tez taki mam i był ok tylko był krzywo połozony ale to norma w blokach z lat 70) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mwnn 11.02.2008 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 @EDZIO I ZIBI dzięki za namiary, widzę że u mnie w mieście jest przedstawiciel nawet @Krzysztofik jak sie sprawuje taki strop (akustyka itp) ? Tak mi się jeszcze przypomniało. Czy nie stoi nic na przeszkodzie montując taki strop przy ścianach z BK ? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 11.02.2008 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 @EDZIO I ZIBI dzięki za namiary, widzę że u mnie w mieście jest przedstawiciel nawet @Krzysztofik jak sie sprawuje taki strop (akustyka itp) ? Tak mi się jeszcze przypomniało. Czy nie stoi nic na przeszkodzie montując taki strop przy ścianach z BK ? Pozdrawiam. Ten strop kładłem na ściany z BK 24. Faktycznie wybierałem między terivą a płytami żerańskimi, które w moim przypadku wychodziły drożej ze wzgledu na grubość i rozpiętość. Jeśli chodzi o akustyke to jest to na razie niesprawdzalne. Brakuje troche ścian działowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrm74 12.02.2008 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Pytasz jaki strop - ja proponuję lany z gruchy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 12.02.2008 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Też mam wylewany i nie widzę (słyszę) wad.Ale rzadko kto z nas miał szansę porównania dwóch stropów w tych samych warunkach więc każdy będzie Ci swój chwalił.Co do pokoju nad garażem to ja od spodu w garażu dałem 10 cm styro i po kłopocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Duży Boban 12.02.2008 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 T Ale rzadko kto z nas miał szansę porównania dwóch stropów w tych samych warunkach więc każdy będzie Ci swój chwalił. Ja sie wyłamię - mam terivę jest ona do kitu, rysuje się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts