Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki strop polecacie

Recommended Posts

http://www.sukiennik.pl/images/zts1.jpg

http://www.sukiennik.pl/images/zts3.jpg

Ja mam taki strop

Polecam dla ludzi którzy buduja systemem gospodarczym

Przy wywlewaniu stropu pobawiłem się troszeczkę i odrazu zatarłem na gotowo trochę pracy było ,ale uniknąłem styropianu na poddaszu i wylewki wyrównującej

Jest łatwy w ukłądaniu nie trzeba się nadziwigać garów na górę kłopot to zbrojenietrzeba kręcić na miejscu zeszło mi to 2 dni we dwuch

ale taniej niż gotowe belki

... rzadko kto z nas miał szansę porównania dwóch stropów w tych samych warunkach więc każdy będzie Ci swój chwalił ...

mam co prawda u siebie trzy rodzaje stropów (monolit, Fert, i DeZet)

i moge porównac

ale chwale wszystkie - bo moje :D

dlaczego nikt nie proponuje stropu z płyt kanałowych tzw.zeranskich?

ja taki mam i wyszedł mnie bardzo tanio...46zł/m2 netto...+7%VAT.do tego koszt dzwigu za 3godz 200zł do całego kosztu stropu trzeba doliczyc jeszcze koszt wienca czyli beton+zbrojenie.

Zaleta tego stropu jest szybkosc bo całosc prac zwiazanych ze stropem trwała 3dni..ale kazdego dnia po kilka godzin (układanie płyt 3godz,zbrojenie 1 dniowka i zalanie wienców z 1-2 godz) i odrazu mozna murowac sciany i obciazac strop.

wad tego stropu narazie nie widze(w bloku tez taki mam i był ok tylko był krzywo połozony ale to norma w blokach z lat 70)

a robiles deskowanie? i co masz na dachu cementową czy ceramiczną?

dlaczego nikt nie proponuje stropu z płyt kanałowych tzw.zeranskich?

ja taki mam i wyszedł mnie bardzo tanio...46zł/m2 netto...+7%VAT.do tego koszt dzwigu za 3godz 200zł do całego kosztu stropu trzeba doliczyc jeszcze koszt wienca czyli beton+zbrojenie.

Zaleta tego stropu jest szybkosc bo całosc prac zwiazanych ze stropem trwała 3dni..ale kazdego dnia po kilka godzin (układanie płyt 3godz,zbrojenie 1 dniowka i zalanie wienców z 1-2 godz) i odrazu mozna murowac sciany i obciazac strop.

wad tego stropu narazie nie widze(w bloku tez taki mam i był ok tylko był krzywo połozony ale to norma w blokach z lat 70)

a robiles deskowanie? i co masz na dachu cementową czy ceramiczną?

a po co deskowanie? chyba ze do wienców ale to juz nie wiele z tym roboty.

na dachu mam dachowke ceramiczna,ale co to ma wspolnego ze stropem?

T

Ale rzadko kto z nas miał szansę porównania dwóch stropów w tych samych warunkach więc każdy będzie Ci swój chwalił.

Ja sie wyłamię - mam terivę jest ona do kitu, rysuje się.

potwierdzam jeszcze nie widziałem teriv-y bez rys

mam monolityczny i innego w życiu bym nie chciał

Nigdy nie widziałem murzyna bez mgr. Czy to oznacza ,że wszyscy czarni mają tytuł mgr ?