JacekS 12.02.2008 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 http://www.sukiennik.pl/images/zts1.jpghttp://www.sukiennik.pl/images/zts3.jpgJa mam taki stropPolecam dla ludzi którzy buduja systemem gospodarczymPrzy wywlewaniu stropu pobawiłem się troszeczkę i odrazu zatarłem na gotowo trochę pracy było ,ale uniknąłem styropianu na poddaszu i wylewki wyrównującejJest łatwy w ukłądaniu nie trzeba się nadziwigać garów na górę kłopot to zbrojenietrzeba kręcić na miejscu zeszło mi to 2 dni we dwuchale taniej niż gotowe belki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.02.2008 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 ... rzadko kto z nas miał szansę porównania dwóch stropów w tych samych warunkach więc każdy będzie Ci swój chwalił ... mam co prawda u siebie trzy rodzaje stropów (monolit, Fert, i DeZet) i moge porównac ale chwale wszystkie - bo moje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewkast 12.02.2008 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 dlaczego nikt nie proponuje stropu z płyt kanałowych tzw.zeranskich? ja taki mam i wyszedł mnie bardzo tanio...46zł/m2 netto...+7%VAT.do tego koszt dzwigu za 3godz 200zł do całego kosztu stropu trzeba doliczyc jeszcze koszt wienca czyli beton+zbrojenie. Zaleta tego stropu jest szybkosc bo całosc prac zwiazanych ze stropem trwała 3dni..ale kazdego dnia po kilka godzin (układanie płyt 3godz,zbrojenie 1 dniowka i zalanie wienców z 1-2 godz) i odrazu mozna murowac sciany i obciazac strop. wad tego stropu narazie nie widze(w bloku tez taki mam i był ok tylko był krzywo połozony ale to norma w blokach z lat 70) a robiles deskowanie? i co masz na dachu cementową czy ceramiczną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_u 12.02.2008 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 dlaczego nikt nie proponuje stropu z płyt kanałowych tzw.zeranskich? ja taki mam i wyszedł mnie bardzo tanio...46zł/m2 netto...+7%VAT.do tego koszt dzwigu za 3godz 200zł do całego kosztu stropu trzeba doliczyc jeszcze koszt wienca czyli beton+zbrojenie. Zaleta tego stropu jest szybkosc bo całosc prac zwiazanych ze stropem trwała 3dni..ale kazdego dnia po kilka godzin (układanie płyt 3godz,zbrojenie 1 dniowka i zalanie wienców z 1-2 godz) i odrazu mozna murowac sciany i obciazac strop. wad tego stropu narazie nie widze(w bloku tez taki mam i był ok tylko był krzywo połozony ale to norma w blokach z lat 70) a robiles deskowanie? i co masz na dachu cementową czy ceramiczną? a po co deskowanie? chyba ze do wienców ale to juz nie wiele z tym roboty. na dachu mam dachowke ceramiczna,ale co to ma wspolnego ze stropem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek R 13.02.2008 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 T Ale rzadko kto z nas miał szansę porównania dwóch stropów w tych samych warunkach więc każdy będzie Ci swój chwalił. Ja sie wyłamię - mam terivę jest ona do kitu, rysuje się. potwierdzam jeszcze nie widziałem teriv-y bez rys mam monolityczny i innego w życiu bym nie chciał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 13.02.2008 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Jeżeli ktoś ma "schrzanioną " terive to zapewne nie jest ona jedynym "zchrzanionym" elementem domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 13.02.2008 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 T Ale rzadko kto z nas miał szansę porównania dwóch stropów w tych samych warunkach więc każdy będzie Ci swój chwalił. Ja sie wyłamię - mam terivę jest ona do kitu, rysuje się. potwierdzam jeszcze nie widziałem teriv-y bez rys mam monolityczny i innego w życiu bym nie chciał Nigdy nie widziałem murzyna bez mgr. Czy to oznacza ,że wszyscy czarni mają tytuł mgr ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts