alabaster79 11.02.2008 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Pojawia sie tyle opinii za i przeciw wełnie i styropianowi na ściany.pomijajac aspekt ekonomiczny (wiadomo, ze lepiej wypada styropian), co polecacie - licze glownie na opinie praktykow oraz osob uzytkujacych domy ocieplone welna i styropianem.Odpada osłonięcie wełny sidingiem oraz drewnem. ma byc po prostu tynk. dzieki za opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 11.02.2008 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Miłego czytania http://forum.muratordom.pl/czy-sciana-oddycha-welna-czy-styropian-mity-i-fakty,t44269.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alabaster79 11.02.2008 15:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 dzieki za link.niestety artykuł nt oddychania scian w linku nie otwiera sie.watek ciekawy - mi bardziej jednak zalezy na opiniach ludzi, ktorzy zastosowali wełne i styropian w praktyce, a nie na wymianie zdań pomiedzy inżynierami - laborantami nt tego, czym jest punkt rosy. dzieki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whitemag 11.02.2008 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Tak sie zastanawiam... co ma napisac osoba mieszkajaca w domu ocieplonym welna/styropianem? Czy ma powiedziec Tobie, ze jej jakosc zycia ulegla znacznej poprawie, kiedy zmienila ocieplenie styropianem na welne? - badz na odwrot? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alabaster79 11.02.2008 15:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Nie, moze np napisac, ze ocieplila styropianem 15 cm sciane i okazalo sie, ze nie da sie do tego przykleic elewacji klinkierowej, albo iz przykliela 20 cm styropianu i przy kazdej okazji zawadzenia czyms twardym o sciane ulega ona wgnieceniu, etc. na takie uwagi licze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qgiel 11.02.2008 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Odpada osłonięcie wełny sidingiem oraz drewnem. ma byc po prostu tynk No to całkiem upraszcza sprawę. Ocieplenie ma byc po prostu sztywne, aby tynk dobrze się trzymał. Pomjając kwestie izolacyjne i wilgotnościowe masz do wyboru styropian i twardą wełne mineralną, którą sie mocuje do ściany i potem obrabia tak samo jak styropian. Jeśli w swoich rozmyślaniach uporałeś się z kwestiami, które pominąłem, to przeanalizuj to pod kątem finansowym i masz gotową odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 11.02.2008 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Pojawia sie tyle opinii za i przeciw wełnie i styropianowi na ściany. pomijajac aspekt ekonomiczny (wiadomo, ze lepiej wypada styropian), co polecacie - licze glownie na opinie praktykow oraz osob uzytkujacych domy ocieplone welna i styropianem. Odpada osłonięcie wełny sidingiem oraz drewnem. ma byc po prostu tynk. dzieki za opinie Na forum znajdziesz opinie o myszach jedzących styropian, jego paleniu się, ale dla mnie naprawdę istotna jest jedna sprawa. Jeśli ocieplać stary dom, to tylko wełną. Przy nowym to kwestia projektu i jakości montażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 11.02.2008 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Pojawia sie tyle opinii za i przeciw wełnie i styropianowi na ściany. to po kiego diabla prosisz o wiecej ? poszperaj na forum, znajdziesz jeszcze kilka .... wiem, ze sie nialatwo szuka - glownie dzieki temu, ze co rusz dublowane sa watki, bo sie komus nie chcialo poszukac, bo sie trudno szuka, bo jest duzo watkow wiec zakladaja nowe, zeby nie szukac, i robia wiekszy balagan, a potem sie coraz trudniej szuka, bo jest sporo watkow wiec sie zaklada nowy, swoj wlasny, zeby nie szukac ................ itd, itd, itd, itd .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alabaster79 11.02.2008 21:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 szukalem 2 dni i nie znalazlem opinii, ktore zaspokajaja moja ciekawosc, stad ten post.jest wolnosc slowa i mozna pisac dowoli. czytac nie musisz.jesli masz jakies frustracje, to proponuje glowa w mur (najlepiej 3-warstwowy) - moze pomoze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
denwer 11.02.2008 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Tak naprawdę to o skutkach stosowania wełny czy styropianu będzie można mówić za 15 - 20 lat bo po takim czasie wyjdą wady i jednego i drugiego rozwiązania. Polecam link związany z budowa przegród: http://mieszkaj_lepiej.republika.pl/przegrody_zewnetrzne.htm Pozdrawiam i życzę udanego wyboru, bo coś wybrać trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trurl 11.02.2008 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 ...wiem, ze sie nialatwo szuka - glownie dzieki temu, ze co rusz dublowane sa watki, bo sie komus nie chcialo poszukac, bo sie trudno szuka, bo jest duzo watkow wiec zakladaja nowe, zeby nie szukac, i robia wiekszy balagan, a potem sie coraz trudniej szuka, bo jest sporo watkow wiec sie zaklada nowy, swoj wlasny, zeby nie szukac ................ itd, itd, itd, itd .... dobre! - można by przykleić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 12.02.2008 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 szukalem 2 dni i nie znalazlem opinii, ktore zaspokajaja moja ciekawosc, stad ten post. jest wolnosc slowa i mozna pisac dowoli. czytac nie musisz. jesli masz jakies frustracje, to proponuje glowa w mur (najlepiej 3-warstwowy) - moze pomoze. drogi kolego, ja sie nie frustruje, tylko radze, zebys sie nie frustrowal a wolnosci slowa tu nie ma, to tak dla porzadku .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts