wokarkadi 11.02.2008 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Przy budowie zuzyje 50 kubików czy barć faktury ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotograf 11.02.2008 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Przy budowie zuzyje 50 kubików czy barć faktury ? jak nie weźmiesz i będzie miało to wpływ na cene ..... z drugiej strony jak z winy betonu zacznie sie sypać dom to dobrze mieć dowód zakupu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wokarkadi 11.02.2008 17:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Tak bez faktury 22 % taniej .Dziś ławy bez faktury .Wasnie chyba tylko część na fakture weznę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 11.02.2008 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Budujesz dla siebie czy na sprzedaż? Chcesz oszczędzić na ławach?!!! Nie źle zaczynasz, ciekawe jak skończysz? Życzę więcej rozsądku. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wokarkadi 11.02.2008 22:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Budujesz dla siebie czy na sprzedaż? Chcesz oszczędzić na ławach?!!! Nie źle zaczynasz, ciekawe jak skończysz? Życzę więcej rozsądku. Pozdrawiam. Nie rozumię ? Co ma faktura do ław i betonu? Beton z faktura jak i bez jest taki sam.Zamawiając nie mówiłem ze bez faktury...zamawiałem z fakturą .Zamawiałem ale jeszcze nie płaciłem...zapłace jak mi całe 50 kubików na budowe wejdzie i wtedy mam dać znac czy biore fakture czy nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
denwer 11.02.2008 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Możesz wziąć na całość fakture na 22% i starać się o zwrot różnicy VAT w Urzędzie Skarbowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwil 11.02.2008 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 i dostane tę róznice dopiero za kilka miesięcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 11.02.2008 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 ...Beton z faktura jak i bez jest taki sam... No skoro dla Ciebie jest taki sam to po co pytasz? Życzę powodzenia w budowie bo nieźle zaczynasz. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 11.02.2008 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 i dostane tę róznice dopiero za kilka miesięcy Jak materiały będzie kupował wykonawca to różnicę dostaniesz praktycznie natychmiast. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanuszC 12.02.2008 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Dlaczego 22% . Przecież nie przywozosz tego betonu Maluchem na budowe z betoniarni tylko przyjezdza grucha i wylewa gdzie pokażesz palcem. VAT 7% i spokojny sen. Na botoniarzy tez to działa, jak muszą wystawić fakturę to nie robią gruchy betonu z jednego worka cementu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 12.02.2008 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Brałam beton na fakturę. Mam osobną fakturę na beton (22% VAT) i osobną na dojazd i pracę pompy.Przygotowuję papiery do złożenia w US o zwrot różnicy VAT. Tak się składa, że f-rę za beton się odlicza, a transport i pompa - nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 12.02.2008 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 a duża różnica w cenie ?? bo jak żadna to brać, a jak 22% to brać ale tylko na 5m3 resztę 45m3 bez faktury i ze zniżką 18% A co daje wzięcie tych 5 m3 na fakturę? Jak ryzykować to całość albo nic. Ja bym nie ryzykował, a poczekać te 6 miesięcy na zwrot VAT można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JacekS 12.02.2008 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 A piszą że tylko ,że w "naszej klasie " można lokalizować ludzi na bakier z prawem:) Ciekawe czy ktos poprosi Cię o namiartej betoniarni na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wokarkadi 12.02.2008 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Dziękki za sugestie. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JacekS 12.02.2008 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 A co daje wzięcie tych 5 m3 na fakturę? nic nie da jeśli betoniarnia kombinuje, ale jest mała szansa że jak sie powie że to beton na strop i do tego 5m3 na fakturę z atestem to betoniarnia w tym indywidualnym przypadku zrobi B-20 zamiast B-7,5 jak tego nie powie to tam gdzie kombinują na pewno zakombinują z cementem a teraz pytanie ile betoniarni nie kombinuje z cementem ?? może zadał bym pytanie innaczej ilu pracowników betoniarni kombinuje. Biorąc na FV żadna betoniarnia nie podstawi się na zaniżanie jakośc ibetonu chyba że jest to tzw chudziak nie beton konstrukcyjny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts