Robertns 11.02.2008 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Witam serdecznie. Przymierzam się do budowy kominka we właśnie zakupionej kosteczce i w związku z powyższym poszukuję informacji, porad, doświadczeń dotyczących DCP gdzie wentylator tłoczy chłodne powietrze. Metoda ponoć mało popularna ale w kostkach wydaje się jedyna (brak strychu i spłata kredytu na wiele lat poważnie zablokuje możliwości stworzenia takowego ) jeśli chodzi o hałas skuteczna. Byłbym wdzięczny za porady i podpowiedzi jeśli ktoś taki system DCP budował. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 11.02.2008 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Witam serdecznie. Przymierzam się do budowy kominka we właśnie zakupionej kosteczce i w związku z powyższym poszukuję informacji, porad, doświadczeń dotyczących DCP gdzie wentylator tłoczy chłodne powietrze. Metoda ponoć mało popularna ale w kostkach wydaje się jedyna (brak strychu i spłata kredytu na wiele lat poważnie zablokuje możliwości stworzenia takowego ) jeśli chodzi o hałas skuteczna. Byłbym wdzięczny za porady i podpowiedzi jeśli ktoś taki system DCP budował. Pozdrawiam. A możesz rozszyfrować ten skrót DCP. Jak ma się tłoczenie chłodnego powietrza z kominkiem i strychem? Może DGP - czyli rozprowadzenie gorącego powietrza Może doprowadzenie powietrza z zewnątrz do kominka Ale ani jedno ani drugie nie pasuje mi do Twojego opisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robertns 17.02.2008 15:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 hmm dzięki za pomoc - pozostaje szukać na forum wypowiedzi Jeża. Miałem nadzieję, że temat jest troszkę szerzej znany. Jak ma się tłoczenie chłodnego powietrza z kominkiem i strychem? Jak ogólnie wiadomo w domkach typu KLOCEK nie ma strychów a nie będę ładował wentylatora do wymuszenia obiegu w jednym z pokoi. Pomyślałem więc może nieco naiwnie (?), że jeśli nie ssać to może dmuchać (jak ogólnie wiadomo w domkach typu KLOCEK często bywają piwnice) i trafiłem na maleńką wzmiankę Jeża o "dmuchaniu". Miałem nadzieję, że ktoś może przerabiał to szerzej i podzieli się doświadczeniami. Pozostaje szukać samemu. THX. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 17.02.2008 23:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 może cyrkulacją poleci ciepełko, lepiej i taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robertns 22.02.2008 10:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 może cyrkulacją poleci ciepełko, lepiej i taniej nie mówię, że nie ale jak zaznaczyłem na początku przymierzam się dopiero, więc chciałbym wcześniej obstukać różne możliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts