Haynauer 12.02.2008 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Mam pytanie, bo spotkałem się ostatnio tutaj z odwotną interpretacją w ww. kwestii... Kiedys uczono, że drzwi otwierajace się zgodnie z ruchem wskazówek zegara to drzwi lewe, odwotnie to prawe... Czy coś się zmieniło bo spotkaem tutaj odwrotna interpretację...np.: Czyli lopatologicznie, stajemy tyłem do drzwi tak, zebysmy owierali je ciagnac do siebie. I teraz, jesli zawiasy mamy po prawej stronie to sa to drzwi prawe, a jesli po lewej to sa to drzwi lewe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zezo 12.02.2008 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 hosss ma rację Czyli lopatologicznie, stajemy przodem do drzwi tak, zebysmy owierali je ciagnac do siebie. I teraz, jesli zawiasy mamy po prawej stronie to sa to drzwi prawe, a jesli po lewej to sa to drzwi lewe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.02.2008 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 ... Kiedys uczono, że drzwi otwierajace się zgodnie z ruchem wskazówek zegara to drzwi prawe, odwotnie to lewe... Czy coś się zmieniło bo spotkaem tutaj odwrotna interpretację...np.: ja spotkałem sie z taka, ze te po Twojej lewej ręce - sa drzwi lewe te po prawej - są drzwi prawe ale osobiscie w to nie wierze - za proste by to było ... chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andriu 12.02.2008 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 hoss ma rację, zawsze musimy patrzeć na drzwi stojąc od strony zawiasów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pelsona 12.02.2008 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Mam pytanie, bo spotkałem się ostatnio tutaj z odwotną interpretacją w ww. kwestii... Kiedys uczono, że drzwi otwierajace się zgodnie z ruchem wskazówek zegara to drzwi lewe, odwotnie to prawe... Czy coś się zmieniło bo spotkaem tutaj odwrotna interpretację...np.: Czyli lopatologicznie, stajemy tyłem do drzwi tak, zebysmy owierali je ciagnac do siebie. I teraz, jesli zawiasy mamy po prawej stronie to sa to drzwi prawe, a jesli po lewej to sa to drzwi lewe. przecież to na to samo wychodzi.(przodem do drzwi) pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hosss 12.02.2008 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Fakt, na to samo wychodzi. Tylko ze w wyjasnieniu z kierunkem ruchu wskazowek zegar mozna sobie zapomniec czy zgodnie z ich ruchem to drzwi prawe czy lewe Przypominam ze moj oryginaly post to: http://www.muratordom.pl/wnetrza/drzwi-wewnetrzne/drzwi-prawe_-drzwi-lewe,7251_3004.htm "Czyli lopatologicznie, stajemy przodem do drzwi tak, zebysmy owierali je ciagnac do siebie. I teraz, jesli zawiasy mamy po prawej stronie to sa to drzwi prawe, a jesli po lewej to sa to drzwi lewe." A jak jest z gwinetem w srubach? Jesli wkrecamy srube zgodnie z ruchem wskazowek zegara to ma ona gwint lewy czy prawy? /hosss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Haynauer 12.02.2008 08:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 oczywiscie gwint prawy... przypomniała mi sie pewna historia dot. gwintu... kiedyś tam gdziue pracowałem potrzebna była śruba z gwintem lewym i zrobił sie wobec tego mały problem.,.. dyskutowano, czy mozna taką śrubę kupić, czy też trzeba będzie wytoczyć... na te dyskusję napatoczył się z kolei dyrektor techniczny firmy...dr nauk technicznych skądinąd... opierd...ł wszystkich co za sztuczny problem tworza... kazał obciąć łeb śruby i dospawać z drugiej strony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JacekS 12.02.2008 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 zasada prosta pociągamy klamke na brzuszek i patrzymy po której stronie są zawasy jak po lewej to lewe dla mnie z zegarem to za skomplikowane:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanuszC 12.02.2008 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 oczywiscie gwint prawy... dyrektor techniczny firmy...dr nauk technicznych skądinąd... opierd...ł wszystkich co za sztuczny problem tworza... kazał obciąć łeb śruby i dospawać z drugiej strony... Skoro po zamianie miejscami głowy z d... można zostać dyrektorem technicznym to i ze śrubą musiało się udać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 12.02.2008 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 oczywiscie gwint prawy... dyrektor techniczny firmy...dr nauk technicznych skądinąd... opierd...ł wszystkich co za sztuczny problem tworza... kazał obciąć łeb śruby i dospawać z drugiej strony... Skoro po zamianie miejscami głowy z d... można zostać dyrektorem technicznym to i ze śrubą musiało się udać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 12.02.2008 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 http://www.drzwi.pl/artykul/drzwi-prawe-drzwi-lewe.html tu coś napisali, za murator.pl cytat: "Jak odróżnić drzwi prawe od drzwi lewych? Drzwi prawe to takie, których zawiasy (patrząc od strony, z której są zamontowane w ościeżnicy) znajdują się z prawej strony. Drzwi lewe to takie, których zawiasy (patrząc od strony, z której są zamontowane w ościeżnicy) znajdują się z lewej strony. Przedruk z muratordom.pl" na chłopski: rozum jak otwierasz je do siebie lewa ręką to lewe, jak prawą , to prawe" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pelsona 13.02.2008 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Podobny tok myślenia jak przy odróżnianiu łabędzia od łabędzicy. Rzucasz bułkę i jak złapał to on, jak złapała to ona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycha16a 13.02.2008 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Akurat jestem na etapie wybierania drzwi...i właśnie też zastanawiałam się jaki jest prawidłowy tok myślenia Fajnie, że tu mogłam upewnić się...że dobrze myślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arkady1978 13.02.2008 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Buchachachacha alem sie uśmiał, ale macie problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycha16a 13.02.2008 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Buchachachacha alem sie uśmiał Jak widzisz, nie tylko Ty Bardzo wesoły wątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 13.02.2008 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 i przy tym pożyteczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycha16a 13.02.2008 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Zgadzam się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 13.02.2008 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 ja myslę że: Prawe sa wtedy jak kupiłeś w sklepie, jeśli dodatkowo kupiłeś je za sprawiedliwe zarobione pieniądze to są prawe i sprawedliwe.Lewe - bez wdawania się w szczegóły to sa takie którymi Twój sąsiad cieszył się jeszcze wczoraj a dzisiaj siedzi, pije i mamrocze: te pie....lone złodzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 13.02.2008 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 W katalogach szanujących się firm produkujących drzwi są rysunki poglądowe. Wystarczy zajrzeć i wszystko jasne. Nie ma to jak pismo obrazkowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danios 11.02.2010 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 Kiedyś kierownik na budowie powiedział mi, że drzwi prawe to takie, które maja klamkę po lewej stronie i analogicznie lewe to te, które maja klamkę po prawej. I tego sie będę trzymał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts