Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ksi??eczka mieszkaniowa

arzesz

Recommended Posts

W przypadku realizacji budowy systemem gospodarczym po wydaniu 20% wartości kosztorysowej należy sporządzić odpowiednie oświadczenie (zgodnie z wzorem wydawanym przez PKO BP) potwierdzone przez kierownika budowy. Następnie z owym oświadczeniem jak i pozwoleniem na budowę udajemy się do PKO.

Jak to dalej wygląda dowiem się za parę tygodni. :wink:

Wiec z tymi ksiazeczkami jest tak:

Nalezy do PKO.BP dostarczyc nastepujace dokumenty:

1) Akt wlasnosci gruntu(wypis z ksiagi wieczystej);

2)Pozwolenie na budowe -potwierdzenie

3) Orzeczenie inspektora nadzoru o zaawansowoaniu budowy "minimum 20% wartosci kosztorysowej"

4) Wyrejestrowanie ksiazeczki mieszkaniowej ze Spoldzielni Mieszkaniowej

5) Wnisek o likwidacje ksiazeczki (B 33)

6) Zadanie wyplaty

............i czekac

Pozdrawiam

"arzesz" hm.......a widzisz nad tym sie nie zastanawialam, mam ten sam problem tylko w druga strone-wszystko jest na mojego meza. u mnie bylo tak ze wszystko bylo zalatwiane przed slubem, ale budowa zaczela sie juz po slubie, wiec dzialka jest jego, ale dom juz wspolny, wiec do tej pory nie widzialam w tym problemu, ale musze sie koniecznie dowiedziec jak to jest.

a z terminem? my mamy postawine juz mury, a na drugi tydzien ma wejsc ciesla, a ja dopiero teraz staram sie o zrealizowanie ksiazeczki mieszkaniowej!! wydaje mi sie ze to nie jest zla pora (ale moze sie myle!!)

naprostujcie mnie jesli ktos wie dokladnie jak to jest!!

pozdrawiam